S.KATOWICKIE IV-Tysiak w domku.Karmelka po zabiegu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 27, 2008 18:21

wiem Iwonka
ale żeby tam bywać
trzeba być naprawdę bardzo silnym człowiekiem
przecież wiesz, że ja też próbowałam
i nie dałam rady

wiem też, że ludzie z niewiedzy traktują schron
jak zbawienie dla zwierząt.
że tam się nimi zaopiekują

dlatego bardzo szeroka akcja edukacyjna, społeczna
jest bardzo, bardzo cenna
nie wszyscy przyswoją sobie wiedzę
wielu ludzi człowiekiem jest niestety tylko biologicznie
i zewnętrznie
ale jest też masa,która krzywdzi z nieświadomości.

Naprawdę wielką rzecz planujecie.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie sty 27, 2008 18:21

hehe, jak ja zapytalam czy u nas w piwnicy mozna by takie jedno pomieszczenie zagospodarowac i tymczas zrobic chocby dla dwoch kotow to jedna sasiadka powiedziala ze nie bo jej syn jest alergikiem i jak zejdzie po rower do piwnicy to dostanie uczulenia.. 8O 8O 8O
wymiękłam...
tak se mysle... a jakby zrobic takie ulotki informacyjne i pozostawiac w roznych miejscach... zeby nie zabraniac ludziom dokarmiac, na co zwracac uwage itd. duzo ludzi ma koty w domach a nigdy nie slyszalo o panleuk. no i tez nie kazdy korzysta z Internetu. jakbym wiedziala o czym konkretnie napisac to moglabym sprobowac w jakis tekst to zebrac i dodac jakas fotke i podrukowac.

albo dobitniej napisac wprost: pamietaj, oddajac swojego kota do schroniska zmniejszasz jego szanse na przezycie o .... procent. jakis przyklad dac. np. Mruczek, 5 lat, nigdy nie chorowal, szczesliwy w swoim domu. po 5 latach oddany do schroniska. po dwoch dniach odszedl na zawsze. chcesz aby Twoj ukochany kot skonczyl podobnie? NIE? Poszukaj mu odpowiedniego domu! zatroszcz sie o to aby jego dalsze zycie nie zmienilo sie w gehenne! mozna napisac jakie sa opcje szukania domu (allegro, gazeta, miau.pl). cos w stylu: nie wybieraj najprostszej dla Ciebie drogi bo moze sie ona okazac najkrotsza droga zycia dla Twojego kota.
no nie wiem... co myslicie???
Ostatnio edytowano Nie sty 27, 2008 18:31 przez pepperoni, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pepperoni

Od: Sob gru 08, 2007 14:48

Post » Nie sty 27, 2008 18:29

tych informacji jest bardzo, bardzo duzo i naprawde trzeba przy tym przysiasc-najpierw obgadac w wiekszym gronie.
Ja juz gdzies miałam takie ulotki, ktore miałysmy rozdawac,ale czesc rozdalismy-czesc jakos tak umkneło.Teraz nas jest wiecej.
Bardzo dobrze takie cos na naszej stronce umiescic.
Trza sie brac do roboty :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie sty 27, 2008 18:31

Mała1 pisze:tych informacji jest bardzo, bardzo duzo i naprawde trzeba przy tym przysiasc-najpierw obgadac w wiekszym gronie.
Ja juz gdzies miałam takie ulotki, ktore miałysmy rozdawac,ale czesc rozdalismy-czesc jakos tak umkneło.Teraz nas jest wiecej.
Bardzo dobrze takie cos na naszej stronce umiescic.
Trza sie brac do roboty :wink:

:ok:
Obrazek

Femka

Post » Nie sty 27, 2008 18:51

taaak :) a Pepperoni niezle kombinujesz;) to bylby bardzo fajny tekst, dobra historia. Na takiej ulotce mozna napisac adres stronki tez. tak, nieswiadomosc jest niestety zabojcza :/

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Nie sty 27, 2008 18:53

:D :D co tu dużo mowić..w Końcu jesteście śmietanką w naszym kraju..a my 8) :twisted: wypowiadac sie nie bede :twisted: :twisted: :D :D :D

skwasniałe mleko hihihihihi

kombinujcie dziewczyny :D :D

od was zależy...jak BĘDZIE :D
Ostatnio edytowano Nie sty 27, 2008 18:58 przez iwona_35, łącznie edytowano 1 raz
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Nie sty 27, 2008 18:57

Femka pisze:wiem Iwonka
ale żeby tam bywać
trzeba być naprawdę bardzo silnym człowiekiem
przecież wiesz, że ja też próbowałam
i nie dałam rady

wiem też, że ludzie z niewiedzy traktują schron
jak zbawienie dla zwierząt.
że tam się nimi zaopiekują
.

:D ja nie jestem silna, a najgorsze jest to,ze przepłacamy to wszystko naszym zdrowiem

i faktycznie,,,słowa weta przed ,,może roku utkwiły mi głęboko...EDUKACJA...i ciesze sie ,że mamy w grupie tak wspaniałe młode dziewczyny pełne energii,ze na pewno z naszą pomocą to zaczniemy

bo w końcu ktos musi zacząć u nas w Katowicach
nie wiem jak inne ale ja i mała to na 100%.

ale musimy to robić, musimy tam bywać w końcu te koty nie maja nikogo innego...

Femko dziekujemy za tak miłe słowa...to jest jak balsam dla naszych chorych serc
Ostatnio edytowano Pon sty 28, 2008 8:34 przez iwona_35, łącznie edytowano 1 raz
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Nie sty 27, 2008 19:04

no no to do śmietanki dodamy kremówki żeby były mądre główki :ryk: :ryk: :ok:

a tak na poważnie Edukacja to podstawa i wcale nie jest prosta , napewno wspolnie nam sie uda
iwona_35 pisze:bo w końcu ktos musi zacząć

na to ja sie dopisuje do Was chyba że mnie nie chcecie 8) a te inne to chyba wczesniej sie juz dopisały :twisted: no bo jakby nie było, na to by koty nas kochały i były szczęśliwe trzeba ciężko pracowac :wink: jest nas wiele i razem mam nadzieje zdziałamy wiele :lol:
Ostatnio edytowano Nie sty 27, 2008 19:13 przez ko_da1, łącznie edytowano 1 raz
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Nie sty 27, 2008 19:05

żebyście tylko nigdy nie zapomniały, że zawsze jestem po Waszej stronie i z Wami duchem
Obrazek

Femka

Post » Nie sty 27, 2008 19:41

ko_da1 pisze:no no to do śmietanki dodamy kremówki żeby były mądre główki :ryk: :ryk: :ok:

a tak na poważnie Edukacja to podstawa i wcale nie jest prosta , napewno wspolnie nam sie uda
iwona_35 pisze:bo w końcu ktos musi zacząć

na to ja sie dopisuje do Was chyba że mnie nie chcecie 8) a te inne to chyba wczesniej sie juz dopisały :twisted: no bo jakby nie było, na to by koty nas kochały i były szczęśliwe trzeba ciężko pracowac :wink: jest nas wiele i razem mam nadzieje zdziałamy wiele :lol:

no to:
Mała
Ja,
ko_da
Mika
Pepperoni

/////////pamiętajcie że pracuje w drukarni i chetnie wydrukuje ulotki aby je porozwieszac, oczywiście na mój koszt, tylko ktos musi to super napisać i zamienic na druk offetowy czyli na KRZYWE.....

Potem może Karinka nam pomoże, a jeżeli nie da rady to na pewno na naszej stronce bedzie to napisane a nasza stronka nieoficjalna jest w gazecie................

Karinko jetses wielka.
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Nie sty 27, 2008 19:44

Iwona, to o czym ostatnio rozmawiałyśmy, najprawdopodobniej jest do zrobienia :D
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie sty 27, 2008 19:50

CoToMa pisze:Iwona, to o czym ostatnio rozmawiałyśmy, najprawdopodobniej jest do zrobienia :D

oooooo...sssuuupppeeerrrrr :D :D :D :D :D
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Nie sty 27, 2008 19:53

no Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :lol: :lol: :lol:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Nie sty 27, 2008 20:06

iwona_35 pisze:no to:
Mała
Ja,
ko_da
Mika
Pepperoni

pamiętajcie że pracuje w drukarni i chetnie wydrukuje ulotki aby je porozwieszac, oczywiście na mój koszt, tylko ktos musi to super napisać i zamienic na druk offsetowy czyli na KRZYWE.....

Potem może Karinka nam pomoże, a jeżeli nie da rady to na pewno na naszej stronce bedzie to napisane a nasza stronka nieoficjalna jest w gazecie................

:twisted: To dopiszcie mnie, co ? ;)

Jakie krzywe? Gazete przygotowuje to i ulotki chyba moge ;) tylko nie wiem czy to tak samo jak gazeta czy inaczej. Jesli na Corelu to nie umiem :( I nie wiem jak to z profilami kolorow, ktore ustawia sie pod dana drukarnie. A napisac ladnie moze Kasia albo Grazyna ode mnie z pracy, jak bardzo poprosze ;)
Mialam jeszcze pomysl zeby zrobic nasze dlugopisy, do rozdawania. Moj wujek ma maszyne tampondrukowa do nadrukow na dlugopisy i inne male przedmioty. Pytalam ile kosztuje wytrawienie kliszy - 30zl. Projekt zrobilby ktos utalentowany - logo, do tego adres Niekochanych. A potem jakby sie kupilo kilka paczek najtanszych dlugopisow, to moze udaloby sie za darmo zeby wujo poprzyciskal ;) jak mnie prosi to mu robie zdjecia na koncertach (on ma zespol) problemem moze byc jedynie, ze bedzie mial duzo zamowien, no i nie lubi kotow :(
ale nie wiem czy to dobry pomysl :roll:

karee

Od: Pon lip 02, 2007 10:40

Post » Nie sty 27, 2008 20:12

super pomysły :lol: :lol: :lol:

no to ja mam karte jak co do makro i selgrosu tam moze sie kupi jakieś długopisy taniej 8) chociaz oni tani to raczej tam nie są :?
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

[poprzednia][następna]