To ja jeszcze napiszę, że w szpitaliku kocim stanęła dziś obiecana przeze mnie półeczka na leki i środki czystości. Uprasza się każdego, kto ma kilkanaście wolnych złotych żeby idąc do schrony zakupił "coś" na półeczkę ( w podstawowe rzeczy ją wyposażyłam, z podkładkami pod papier i kartami leczenia i długopisami włącznie).
Mile widziane:
płyny do czyszczenia oczu
płyny do czyszczenia uszu
waciki
maści i krople do oczu
maści i krople do uszu
jakieś lepsze tabletki na odrobaczenia (drontal kot, cestal kot, aniprazol)
dobre pasty do odrobaczania maluchów (banminth - nie vetminth)
Cudownie byłoby uzbierać na półeczce preparaty, które są zbyt drogie, żeby schronisko mogło je zakupić, a bardzo pomogłyby w leczeniu kotów (fungiderm, stronghold, advocate, testy FelV/ Fiv/ chlamydia/ gardia, opatrunki pooperacyjne, frontline). Chciałabym wymyślić sposób na uzbieranie pieniążków na takie zakupy na półeczkę do szpitalika. Mózg mi paruje i kombinuję. Myślałam o uzbieraniu wspólnym różnych gadgetów i wystawieniu jeden dużej aukcji na bazarku, ewentualnie założeniu osobnego wątku, ale wątpię w jego powodzenie. No nic, razem na pewno coś wykombinujemy i półeczka będzie kociastym służyć tak jak powinna.

(kto nie pamięta - dzięki Niemu koty schroniskowe miały pieniążki na przynajmniej 10 wyżerek pysznej wołowinki