S.KATOWICKIE IV-Tysiak w domku.Karmelka po zabiegu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 20, 2008 14:01

No cos Ty, juz otwarte.
Pisalam na skroty. Dosypywalam ptakom i podszedl sasiad z ta wiadomoscia. I ze on juz probowal wywalic ale sie mu nie udalo. Potrzebowal wsparcia, podparcia:)) No to poszlismy od razu. Pan sie zaparl i wywalil. Zanioslam zaraz dobre suche i wode. Koty na poczatku byly napewno przestraszone halasem ale potem widzialam ze wyszly. A zona sasiada nosi tam jedzenie jak wychodzi z psem. Dzis sprawdzone, wejscie jest, nie zabili powtornie. Z sasiadem widuje sie czasem ale teraz poprosilam, ze jakby co to ma mnie zawiadomic.
A Was prosze, bo jednak mnie nie ma prawie caly dzien. Nie wiem narazie kto wymyslil to zabicie ale trudno tez przewidziec co komu czasem przyjdzie do glowy. Dlatego prosze Was o zwrocenie uwagi jakby co. Ja nawet za bardzo nie znam tych kotow, ale wszystkiego sie dowiem tak ze mam nadzieje, ze nie stanie sie nic zlego i nasze osiedlowe koty nie trafia do schroniska, bo i po co. Zreszta sasiad mowil, ze odkad kopalnia zaczela sie wycofywac z terenow zajmowanych przez nia i zaczely sie wyburzania, to zaczely i u nas pojawiac sie szczury. I tak jak sasiad powiedzial "KOTY MUSZA BYC, PANI". Potwierdzilam bardzo skwapliwie i ciesze sie, ze takie jest przeswiadczenia sporej grupy.
Ostatnio edytowano Nie sty 20, 2008 20:02 przez Lidka, łącznie edytowano 1 raz

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie sty 20, 2008 17:09

Najnowsze zdjęcia Bajeczki

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Nie sty 20, 2008 17:36

sliczne :D

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Nie sty 20, 2008 18:52

Irma pisze:Najnowsze zdjęcia Bajeczki

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

cudna bajeczka :D :D :D
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Nie sty 20, 2008 19:19

jaka ona Cudna to moja puplika :oops: i ma szczesliwe imie , sprawdzone 8) :lol: niech tylko sie dokuruje i znajdziemy jej wspaniały dom :lol:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Nie sty 20, 2008 19:54

aczy ktos robil juz Gejszy allegro? bo ja czekam na wieksze fotki:> Aneta:>

mika_xx

Post » Pon sty 21, 2008 0:21

Hej dziewczyny.NIe miałam cały dzień internrtu więc pisze dopiero teraz.Pierwsza noc maluszków przebiegła spokojnie.Spały oczywiście ze mną w łóżku jeden koło drugiego :D Bałam się, że będą płakać za mamą ale ani razu nie miauczały.
Koteczki czuja się dobrze,robią się coraz żywsze i coraz bardziej rozbrykane.Z jedzeniem juz dzisiaj wszytsko w porządku chyba faktycznie nie wiedziały ze te kulki na talerzyku można nie tylko rozkopywać łapka ale także można je zjeść :lol: One sa naprawde kochaniutkie,burczą jak traktor i przychodza na głaski.Nie lubią jeszcze kocich domowników więc narazie jeszcze siedza same w pokoju.Szybko też zrozumiały, że w kuwecie można nietylko polezeć :lol: Jutro postaram się określic płeć bo dzisja jakos nie widziałam różnicy :ryk: a nie chciałm ich za bardzo stresować.
Wrzucam kilka fotek a jutro jeszcze coś popstrykamObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

agitarius

Od: Nie paź 07, 2007 19:19

Post » Pon sty 21, 2008 8:07

agitarius pisze:Hej dziewczyny.NIe miałam cały dzień internrtu więc pisze dopiero teraz.Pierwsza noc maluszków przebiegła spokojnie.Spały oczywiście ze mną w łóżku jeden koło drugiego :D Bałam się, że będą płakać za mamą ale ani razu nie miauczały.
Koteczki czuja się dobrze,robią się coraz żywsze i coraz bardziej rozbrykane.Z jedzeniem juz dzisiaj wszytsko w porządku chyba faktycznie nie wiedziały ze te kulki na talerzyku można nie tylko rozkopywać łapka ale także można je zjeść :lol: One sa naprawde kochaniutkie,burczą jak traktor i przychodza na głaski.Nie lubią jeszcze kocich domowników więc narazie jeszcze siedza same w pokoju.Szybko też zrozumiały, że w kuwecie można nietylko polezeć :lol: Jutro postaram się określic płeć bo dzisja jakos nie widziałam różnicy :ryk: a nie chciałm ich za bardzo stresować.
Wrzucam kilka fotek a jutro jeszcze coś popstrykamObrazekObrazekObrazekObrazek

wspaniałe wiesci , a kotuchy cudowne :D :D :D
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Pon sty 21, 2008 8:10

Do schroniska przybył, przecudowny , miziasty duzy kocur, podobny gabarytowo :twisted: do Dziurkacza.

Nie gniewajcie się , ale nazwałam go Kwitek, podobne ma umaszczenie do nieżyjącej Kwitki.
Pracownik, zauważył,że ma problemy z wypróżnianiem, bardzo go boli, ma go zbadać wet

zdjęcie nie wyraźne , bo robione z aparatu , a do tego Kwitek kręcił się strasznie

Obrazek

Zdjęcie jest zrobione w małej klatce, ale już siedzi w dużej z kuwetka i z budka,,,,,
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Pon sty 21, 2008 8:43

Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Pon sty 21, 2008 8:57

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon sty 21, 2008 8:58

piękne malentaski :D ale bedziesz teraz miec wesoło w domu :wink:

Kciuki za Kwitka-ciekawe co powie wet

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon sty 21, 2008 13:00

Mam wspaniałe wieści, mamy nowy domek tymczasowy w osobie Ines :D :D :D :D :D :D
Zakochała się w pięknym burasku , mizisatym ,miodzio..po prostu :D :D

Ines,,,prosimy o cd......

Burasek ma na imię Śliniak, a jak wiemy w Jednego Śliniaka już miałysmy dlatego dostał imię Śliniak drugi
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Pon sty 21, 2008 13:21

iwona_35 pisze:Mam wspaniałe wieści, mamy nowy domek tymczasowy w osobie Ines :D :D :D :D :D :D
Zakochała się w pięknym burasku , mizisatym ,miodzio..po prostu :D :D
I co tu dużo mówić w dniu dzisiejszym opuścił schronisko

Ines,,,prosimy o cd......

Burasek ma na imię Śliniak, a jak wiemy w schronie Śliniak już był dlatego dostał imię Śliniak drugi

:) Jak już wiecie wzięłam na tymczas kocurka. Bardzo się cieszę, że go wyrwałam ze schroniska, bo jest naprawdę przeuroczy, a tam nie dałby rady :cry: Na chwilę obecną nie jest z nim za dobrze, mianowicie co zje, to zwymiotuje i to z paskudnymi robalami. Załatwia się wszędzie, tylko nie do kuwetki. :roll: Apetyt ma, ale co z tego, skoro prawie wszystko zwraca. W dodatku jest bardzo płochliwy i chyba boi się moich dwóch kocurków (mimo iż przyjęły go całkiem dobrze). Na dodatem chyba ma wybite ząbki, bo ciągle wystaje mu z pyszczka języczek, a do tego z noska wciąż leci mu śluz z krwią. To naprawdę słodkie biedactwo, aż mnie serce ściska. Dziś zwalniam się wcześniej z pracy i biegnę z nim do weta. Przede wszystkim go odrobaczę, bo z tymi robalami daleko nie zajdzie. Później dam znać, co powiedział wet. DAMY RADĘ :)

Ines_Chorzow

Od: Nie sty 20, 2008 12:35

Post » Pon sty 21, 2008 14:31

biedny kocurek, nie wyglada za dobrze:(

mika_xx

[poprzednia][następna]