[Lublin] Koty p. Stefanii - kłopotom nie ma końca....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 16, 2008 21:29

popi pisze:a dla Kacpra - :king:

To Ci się udało cioteczko popi :) :) :wink:

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Śro sty 16, 2008 21:31

Dziś przyszłą karma z Krakvetu zamówiona przez dobrego duszka z forum ( kolejny raz )

Duszku , dziękujemy SERDECZNIE !!!!!!

Duszek jeszcze zamówiła mnóstwo puszek Animondy - mają dojśc w najbliższym czasie !!!!!!

Dzwoniłąm dziś do p. Stefanii- kociaki mają się coraz lepiej ...dwa z nich mają niestety brzydkie oczka jeszcze , ale czekamy .......

Tiger_

Post » Śro sty 16, 2008 21:47 :)

Tiger może porozmawiałabyś z wetem na temat antykoncepcji kotek - wiem że zastrzyki to złe rozwiązanie :roll: ale z dojrzewającą młodzieżą w domu może skończyć się jeszcze gorzej ...

myshka

Od: Wto wrz 11, 2007 21:24

Post » Czw sty 17, 2008 12:16

Tiger, a dotarła z animalii karma dla Babla Hill's Feline s/d 2kg?- na ile mniej wiecej ona starczy, jestes w stanie okreslić?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt sty 18, 2008 22:15

alessandra pisze:Tiger, a dotarła z animalii karma dla Babla Hill's Feline s/d 2kg?- na ile mniej wiecej ona starczy, jestes w stanie okreslić?

Dotarła :)serdecznie dziękujemy !!!!!!!!!!

Pani Stefania ma teraz duży zapas bardzo dobrej karmy zarówno dla Bąbelka , jak i reszty kotów , a nawet psów !!!!!!!!

W sumie Bąbel ma obecnie 4 kg suchej karmy S/D oraz 25 małych puszek S/D :!:

30 kg suchej karmy Animondy :!:

Oraz 1,5 kg karmy dla psów

Przyszły także puszki:
20 x 400g dla kotow
40 x 200g dla kociakow
10 x 400g dla psow :!:
w paczce był też gratisy dorzucone przez sklep :)

Te 3 duże paczki z karmą przyszły zamówiome przez ukochaną ciocię - forumowiczkę , która niestety nie chce się ujawnić :cry:
Ale szanuję jej wolę oczywiście i nic nie pisnę :)
Ciocia wysłała też pieniążki 190 zł :!:

Możecie mnie zamordować , ale nie mam czasu napisać rozliczenia - zapisuję jednak wszystkie wpływy i wydatki w notesie , ew . zbieram paragony z lecznicy ( które od razu w klinice opisuję sobie na odwrocie , bo leczę rózne koty )

Musicie mi kochane ciocie na razie wierzyć na słowo, że nie defrauduję pieniązków p. Stefanii :wink:

P. Stefanii kończy się żwirek , i mam malutki problem , bo tamten CAST BEST E+ w wielkich workach , za 50% ceny skończył się w hurtowni i właśnie dumam co tu zakupić ....
Postaram się jutro kupić jeszcze jedno opakowanie witamin SA-37 dla kociaków , bo kosteczki krzywe i im większe koty , tym bardziej to widać :(

Ponieważ Bąbel idealnie sika , a ja naprawdę nie mam czasu z nim pojechać , bo to daleko i kilka godzin w sumie zajmuje , ponieważ codziennie jeżdzę z chorą szylkrecią ( nie chcące się leczyć wstrętne zapalenie płuc )do kliniki , a także do schroniska .....
nie mam naprawe na razie czasu , ale zawsze pytam się szczegółowo o Bąbla i kaze opisywać zawartośc kuwety :)

Tiger_

Post » Pt sty 18, 2008 23:04

Ale są za to worki 3 x 10kg CBE+, tez za 50% ceny
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pt sty 18, 2008 23:16

Kasia D. pisze:Ale są za to worki 3 x 10kg CBE+, tez za 50% ceny

O .......tego mi nie powiedziano ..ale może jeszcze nie było , jak pytałam ...
Postaram się jutro podjechać i kupić .......a jak się nie wyrobię , to dopiero w poniedziałek ...

Tiger_

Post » Pt sty 18, 2008 23:30

Tiger, karma Hill's s/d bardzo szybko wypłukuje kamienie, jest o wiele skuteczniejsza niż RC Urinary, więc przypuszczam, że jak dla Bąbla to już pewnie dość tej karmy, a on ma jeszcze tyyyyyle kg :)

Potem przechodzi się na c/d dla podtrzymania efektu.

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Sob sty 19, 2008 0:00

Karolka pisze:Tiger, karma Hill's s/d bardzo szybko wypłukuje kamienie, jest o wiele skuteczniejsza niż RC Urinary, więc przypuszczam, że jak dla Bąbla to już pewnie dość tej karmy, a on ma jeszcze tyyyyyle kg :)

Potem przechodzi się na c/d dla podtrzymania efektu.

Od jakiegoś czasu P. Stefania miesza Bąblowi karmy .
Tzn. do puszki Hill's S/D dodoaje troszkę zwykłej animondy , a do suchej S/D troszkę dodaje zwykłej kamry suchej (ostanio była acana , teraz animonda) ...
Wiem , że z S/D po pewnym czasie przechodzi się na C/D , na razie więc dla złągodzenia mówiłam o domieszkach zwykłych karm , po troszeczku ......

Jak w końcu jakimś cudem dotrę z Bąblem napowtórne badania moczu to ustalę z dr R. :) jak to z tą karmą ma być ......
A na razie -ponieważ zapasy mamy spore , to wcinamy S/D łagodzoną karmą "zwykłą"

Tiger_

Post » Sob sty 26, 2008 1:00

Dziś w końcu kupiłam p. Stefanii żwirek ......
Ogromny wór zawierający 8x po 10l cats best E+ :) 84 zł

Kociaki niestety nadal mają brzydkie oczka i pokichują ....

wciąz jeszcze dostają BIOSTYMINĘ - jutro się kończy ...dostały w sumie 30 ampułek.....
Karki mają skłute niemiłosiernie - od dwóch miesięcy prawie - wciąz kłute - dzień w dzień :(
Najdziwniesze jest to , że im te oczka raz ładnie wyglądają , na drugi dzień brzydkie , po kilku dniach znów ładniejsze ...i tak w kółko .....
Dwa kociaki dziś - oczka zupłenie czyściutkie ..
Jeden z kociaków - oczka bardzo brzydkie , reszata - załzawione , lub z ropą ......

nie wiem co robić .... :(
Nie wiem czy jest sens pakować w nie kolejne dawki antybiotyków .
Tyle się już tego nabrały i tolfedine - całe litry ....

Dzis zaczęłam u nich proces odrobaczania - homeopatią ..
Jest to proces długotrwały - w sumie trwa co najmniej 5 tygodni , ale "efekty" powinny byc już jutro .....
Za kulki homeopatyczne do odrobaczenia zapłaciłam 12,50 zł - 80 kulek , strczą prawie na całą kurację .Kupiłam im też wspomagające leki homeopatyczne , wzmacniające - oględnie mówiąc za 7 zł
One już przecież od dawna jedzą karmę najlepszej jakości ..a wyglądją mizernie :( Chude i sierśc matowa .......:(
To muszą być robale .....bo przecież one był odrobaczane tylko jeden raz do tej pory i to jedną dawką .....

Odrobaczane oczywiście są wszystkie koty przebywające u p. Stefanii - 16 sztuk ....
Dla Frytki dopupiłam też dziś na "grzybka" - clotrimazol ....wydaje mi się , że jest duża poprawa .....z tym , że ona sobie to drapie i ma ranki na głowie ....Trzeba to chyba smarować też czymś gojącym ....

Puszek ( nazwany przeze mnie Frankiem )- wykastrowany kocurek , ma od tygodnia biegunkę (bez krwi) .....zawiozłam nifuroksazyd i kazałam przegłodzić jeden dzień , a potem ryż , i jeśli nie poprawi się w ciągu trzech dni - pojedziemy do weta .....Ale u niego to też moga być robale po prostu , bo on pewnie nigdy nie był odrobaczany ....

Dziś z trwoga patrzyłam na kocurkowe jajeczka ..........coraz większe :?
Trzeba je kastrować ....tylko jak kastrować , jak one wciąż chorawe ? :(

Nie ma pieniędzy na to żeby wysterylizować dorosłe kotki ...jedna własnie znów ma rujkę ...... :(

Tiger_

Post » Sob sty 26, 2008 14:29

W tej sytuacji rozsądnym wyjściem są zastrzyki dla panienek - inaczej skończy się to powiększeniem stada :?

myshka

Post » Sob sty 26, 2008 16:01

Tiger, ile kosztuje sterylka? Myślę, że mogę choć jedną zasponsorować.

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Sob sty 26, 2008 16:05

Tiger, napisz ile potrzeba na sterylki. myślę, że wspólnymi siłami uda się :D
Obrazek
Marusiek&Misia
Obrazek Obrazek

Basia F.

Od: Wto maja 08, 2007 20:24

Post » Sob sty 26, 2008 21:52

Basia F. pisze:Tiger, napisz ile potrzeba na sterylki. myślę, że wspólnymi siłami uda się :D

Koci do sterylek jest 6 :roll:

Myślę , że uda mi się załatwić sterylki po 65 zł.
to razem 390 zł ....

Młode kocurki może udałoby się pokastrować po 40 zł , to 240 zł ....

ale mam jeszcze pieniądze ..wczoraj nawet robiłam rozliczenie z paragonów z kliniki i wiem , że na pewno pieniądze jeszcze są i to wcale niemało , ale muszę mieć na biezące leczenie maluchów ......
jutro policzę to dokładnie jeszcze raz i napiszę ile zostało .....

Bardzo dziękuję za chęć pomocy !!!!!!!!

Tiger_

Post » Sob sty 26, 2008 22:09

Tiger wydaje mi się że bezpieczniej byłoby spróbować zebrać osobno fundusze na sterylki i kastracje - musisz mieć rezerwę finansową , tak na "wszelki wypadek" :roll:

Sprawdź ile jest potrzebne kasy i czy stan footer pozwala teraz na zabiegi -
jeżeli są za słabe to zająć się kobitkami - lepszy jednen zastrzyk hormonów niż aborcyjna sterylka ...

myshka

[poprzednia][następna]