JaEwka pisze:To ja ze wzgledu na zbiorke zywnosci dla kociakow jaka zorganizowala agiis-s przekaze swoje pieniadze na klatke tylko jeszcze nie wiem ile bo chcialam sie popytac znajomych czyby nie zucili jakims groszem

jak juz wszystko bede wiedziec to napisze ile by to bylo

Świetny pomysł
Cieszę się ogromnie
Tylko pamiętaj, że pieniądze na klatkę- pułapkę zbieramy osobno.
Jak będziesz coś wiedziała, to po prostu zadeklaruj się z kwotą, którą chcesz/chcecie podarować na klatkę.
Zaktualizowałam trochę pierwszą stronę. Między innymi:
Potrzebne są:
makaron (świderki) - 5 szt. x 30 dni = 150 paczek miesięcznie
ryba/mięso - ok. 60 - 70 kg tygodniowo = minimum 250 kg miesięcznie
karma sucha - min. 2 kg - 2.5 kg dziennie = min. 75 kg miesięcznie
puszki - im więcej tym lepiej
transportery dla kotów - jakiś czas temu p. Iza zwróciła pożyczone transportery i teraz w zasadzie nie posiada (ma już tylko jeden i też jest pożyczony) - agiis - s zadeklarowała jeden transporterek
klatka - pułapka - my posiadamy klatkę - pułapkę, ale w związku z tym że często jest używana i pożyczamy ją innym osobom, to nie jesteśmy stanie pożyczyć jej p. Izie na dłużej.
Uważam, że jak ktoś działa na taką skalę, ma ponad 100 kotów pod opieką, to powinien mieć własną klatkę.
Tym bardziej, że p. Iza ma już w tej chwili namierzonych około 13 kocic kwalifikujących się do sterylizacji i wczesną wiosną trzeba będzie to zrobić.
Poza tym przypominam sobie wiele takich sytuacji, że bardzo zależało jej na klatce, nas akurat nie było w domu, albo klatka była akurat pożyczona.