Bura puchatka Nikita- od dziś najpiękniejsza Jarosławianka:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 17, 2008 15:24

to w oczekiwaniu na informacje jeszcze podniosę
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Czw sty 17, 2008 18:24

Niestety nie ma . :(
Za daleko.Główny powód,bo dziewczyny się podobały.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Czw sty 17, 2008 18:52 transport

Trzymałam kciuki za dziewczyny...
Naprawdę nie ma na całym forum osoby, która by jechała z Rzeszowa do Trójmiasta? :(

Sunrise

Od: Sob gru 29, 2007 11:51

Post » Czw sty 17, 2008 19:05

Pisał do mnie na PW zainteresowany z Trójmiasta, domek wydaje się wymarzony i koteczki spełniają wszystkie kryteria, tylko ta odległość. Między Gdańskiem a Rzeszowem jest dobre 700 km i ponad 10 godz. podróży. W naszym schronisku obowiązuje osobisty odbiór zwierzaka, więc musiałby przejechać całą Polskę wzdłuż 2 razy :(
Ostatnio edytowano Czw sty 17, 2008 20:27 przez agnes_czy, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Czw sty 17, 2008 19:10 Re: transport

Sunrise pisze:Trzymałam kciuki za dziewczyny...
Naprawdę nie ma na całym forum osoby, która by jechała z Rzeszowa do Trójmiasta? :(

Wypowiem się, bo to chyba o mnie chodzi :)
Kotki są piękne i naprawdę z chęcią bym się nimi zaopiekował. Problemem jest to, że trzeba je odebrać osobiście.. I nie chodzi o to, że mi się nie chce jechać do Rzeszowa (czasem jeżdżę do Dębicy, a to niedaleko i nie jest to jakiś kłopot - aczkolwiek nogi, kręgosłup i d... bolą strasznie po takiej podróży :) ). Chodzi o to, że ja się zwyczajnie BOJĘ jechać taki kawał drogi z kotami (tym bardziej, że w temacie opieki nad kotami jestem zielony...) Tak, jak pisałem na moim wątku - jeśli trafi się pełen przedział, albo w tym przedziale osoba "uczulona", to ta droga będzie koszmarem - i dla mnie i dla kotów (i dla pasażerów).. Kotki są zalęknione i boję się też, że taka droga może je "zablokować" do reszty...
Dla doświadczonych kociarzy taka podróż to pewnie pestka - dla mnie to jest góra nie do zdobycia.. Tak więc, wybaczcie...
Mam tylko nadzieję, że kotki szybko znajdą domek :)
Ostatnio edytowano Czw sty 17, 2008 20:59 przez Optimistic, łącznie edytowano 1 raz
Raja i Hawanek -> Fotki / Filmy

Optimistic

Od: Śro sty 16, 2008 9:32

Post » Czw sty 17, 2008 20:00

Rzeczywiście jeśli obowiązuje odbiór osobisty to sprawa wygląda całkiem inaczej... A tak to może jakaś dobra dusza by podrzuciła dziewczynki autem do nowego domku.
Chyba nie potrafię sobie wyobrazić 10 godzin z kotkami w pociągu. Już nie chodzi o samych pasażerów ;) Nie wyobrażam sobie, jak kociaki mogłyby tyle czasu spokojnie przesiedzieć w klatce... A gdyby nagle któremuś zachciało się qoopala? ;)

Sunrise

Od: Sob gru 29, 2007 11:51

Post » Czw sty 17, 2008 20:31 Re: transport

Optimistic pisze:Agnes - z Gdańska do Rzeszowa ;)

Ooooopsss :oops: Poprawiłam :wink:
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Czw sty 17, 2008 21:00 Re: transport

agnes_czy pisze:
Optimistic pisze:Agnes - z Gdańska do Rzeszowa ;)

Ooooopsss :oops: Poprawiłam :wink:

Ja już też poprawiłem:P nie ma śladu:)

Optimistic

Post » Pt sty 18, 2008 9:12

Są piękne, naprawdę warto zwrócić na nie uwagę :)
DOMKU!!

Optimistic

Post » Pt sty 18, 2008 11:49

hmm, a ja tak niesmiało chciałam zaproponowac ,że jesli byłbys chętny na przygarnięcie biedy kociej, Optymistic, może akurat bliżej kotek znalazłby dom u Ciebie? zajrzyj, proszę do tych wątków, kotki sa bliżej:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2773025#2773025

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2772901#2772901

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt sty 18, 2008 11:51

i jest jeszcze kocia z mojego bannerka- kocia z cmentarza domowa, odrzucona pzrez koty, ma na imię Kuleczka

alessandra

Post » Pt sty 18, 2008 13:00

allessandra nie wiem czy Optimistic jeszcze tutaj zajrzy,
może prześlij mu linki na pw

no to szukamy dalej domu dla Amber i Nikity
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pt sty 18, 2008 13:43

wibryska pisze:allessandra nie wiem czy Optimistic jeszcze tutaj zajrzy,
może prześlij mu linki na pw

no to szukamy dalej domu dla Amber i Nikity

Zajrzy zajrzy :) Chyba nie myślicie, że przestanę się interesować losem Amber i Nikity? Będę Je podrzucał do góry tak dlugo, aż znajdą domek :)

Allessandra - patrzyłem już na te kociaki..... Serce mi się kraje, ale nie mogę im pomóc.. Może to banalne powody, ale: 1. chcę wziąć dwa koty naraz - znające się, przyzwyczajone do siebie itd (boję się, że jeśli będzie jeden, a potem dopiero drugi, to koty mogą sie nie dogadać....), 2. nie będę umiał zapewnić odpowiedniej opieki Temidzie ani dobrze przypilnować tego młodziaka ze Słupska.... 3. mieszkam niedaleko tego cmentarza, nawet tam byłem szukać tego kociaka, niestety nie znalazłem go... (no i jest to jeden kot...)

Wiem, że moje "wymagania" mogą się Wam wydać dziwne.. Ale ja po prostu jestem realistą - nie chcę, żeby kociak potrzebujący stałej opieki męczył się u mnie albo żeby mlody kociak rozniósł mi dom na strzępy... (pracuję 7-19 i w ciągu dnia nie mogę takich kotów przypilnować) Dlatego szukam doroslych kotów, z wyrobionymi charakterami, znających się... Tak, wiem, że może (odpukać) kiedyś mi zachorują i wtedy będę musiał się nimi w ciągu dnia zająć - ale liczę na to że do takiego, ewentualnego, zdarzenia zdążę już "nauczyć się" kotów i będzie mi łatwiej im pomóc. Póki co jestem bardzo początkujący i boję się "na starcie" podjąć opieki nad tak wymagającymi kociakiami...

Wybaczcie i proszę, zrozumcie...

Optimistic

Post » Pt sty 18, 2008 13:51

rozumiem, ja sie bardzo ciesze ,że chyba po raz pierwszy spotykam na forum osobe szukającą dwupaku :D
zawsze powtarzałam ,że dwa koty lepiej niż jeden sie chowaja , szczególnie, kiedy duzo człowiek pracuje, wiem coś o tym 8)
pewnie dlatego mam cztery :lol: :wink:
poszukamy dwupaku, Optimistic, nie ma sprawy :wink:

alessandra

Post » Pt sty 18, 2008 20:57

A co moje pannice robią tak nisko??
Sio na pierwszą stronę!! :lol:

Optimistic

[poprzednia][następna]