Ruda vel Rudolfina w swoim domku u Arjuny

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro sty 16, 2008 19:23 Ruda vel Rudolfina w swoim domku u Arjuny

Suka- przybłąka sie do pewnego meżczyzny- ten niestety nie mógł się nią zająć. Jeśli do poniedziałku 21.01 nie zabiorę jej - odejdzie na tamten świat. Powód? - Bardzo zła kondycja, zmiany skórne, krzywica. Jednym słowem wrak psa. Dzięki uprzejmosci Pani doktor suńka ma jeszcze nadzieję . Pani doktor oceniła ją na 5 lat ( ja się nie znam- nie wiem). W uszach zółto-zielone strupy, zamiast sierści puszek + wyłysienie na grzbiecie ( bedą widoczne na zdjęciu), łyse place na ogonku- co krąg to placek ( również na zdjęciu). Mimo tego suka wesoła i chętna do przytulania.... dziwi się kiedy każdy odpycha ją z obrzydzeniem. Do ludzi miła i uległa- zero agresji- grzebałam jej w uszach, trzymałam za ogon, dwie inne osoby grzebały w paszczy.
Do psów wykazuje chęć dominacji, może być agresywna kiedy teren na którym przebywa uzna za swój a pojawi sie tam nowy osobnik.
łagam Was o pomoc- choćby DT- postaram sie jutro pojechać z nia do weta- może zbada ją na kredyt (na Nerona wydałam sporo pieniędzy).
Nie mogę pozwolic by to maleństwo skończyło w piachu przez człowieka.
Aha suka ma wyciagniete suty- jakby rodziła kilka razy ....
Suka dostała robicze imię Ruda.
Oto ona:
Obrazek
Ruda zza krat:
Obrazek
Ogon Rudej:
Obrazek
grzbiet:
Obrazek
Krzywe łapy:
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto wrz 29, 2009 17:03 przez nazira, łącznie edytowano 5 razy

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Śro sty 16, 2008 19:24

byliśmy u weta- są zdjęcia, smutne.....
Wet wytarmosił Rudą, pobrał zeskrobiny- ale pod mikroskopem nic nie znalazł. Stada pcheł było widać gołym okiem. Zaproponowano nam pobranie zeskrobin w celu sprawdzenia grzyba. Co też uczynimy w najbliższym czasie. Sucz dostała stronghold, Catosal i dwie tablety na robale, które najpierw wypluła :twisted: .
Oczywiście witaminy i Arthroflex obowiązkowo.
Patrząc na nią weci stwierdzili, ze jest to obraz długotrwałych zaniedbań, dlatego powrót do zdrowia też nie będzie natychmiastowy....
Ruda świetnie jeździ autem, jest posłuszna wobec nas- do psów zaczepna i wrzaskliwa ale gdy sie ją skarci daje sobie spokój....
Kilka fotek:
Obrazek
Waży 20,9 kilograma :?
Obrazek
"zbity pies"
Obrazek
studium kręgosłupa
Obrazek
ciągle właziła na wagę....
Obrazek
Reakcja na samca, który był tu przed chwilą...
By może Ruda mając cieczkę nawiała swojemu "właścicielowi"- miejmy nadzieję, że znajdzie lepszego...
Aha- jeśli znajdzie się choćby tymczasowy domek, sunia będzie wysterylizowana i zaszczepiona

nazira

Post » Pt sty 18, 2008 0:46

Nikt Cię nie odwiedza maleńka.....
Czy to że jesteś brzydka znaczy, że masz być gorsza?
Jeszcze nadejdzie dla Ciebie lepszy czas.....

nazira

Post » Pt sty 18, 2008 0:51

Brzydka :?: :!: Wypraszam sobie :x :twisted: ona jest piękna, tylko zaniedbana :(

chętnie wstawię na psie forum, tylko poproszę ogłoszenie na 1 wątek + kilka najbardziej chwytających za serce zdjęć + kontakt na maila: wega_shg@wp.pl
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt sty 18, 2008 1:02

ona jest na : niebieskim forum ast, na dogo, na molosach i na allegro.
Jeśli możesz wstawić ją jeszcze gdzieś zaraz wysyłam maila...

nazira

Post » Pt sty 18, 2008 1:23

nazira pisze:ona jest na : niebieskim forum ast, na dogo, na molosach i na allegro.

mogę :) to duże forum na ok. 2000 ludzi, ale niestety renomy się (jeszcze) aż takiej nie dorobiło :( a że to częsciowo i moje "dziecko" (opiekuję się kilkoma działami) nie ukrywam, że nad tym ubolewam :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt sty 18, 2008 17:50

w górę ŚLICZNA suniu :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt sty 18, 2008 22:40

nazira pisze:ona jest na : niebieskim forum ast, na dogo, na molosach i na allegro.

nazira widziałam ją już właśnie na niebieskim, a czy jest też na "zielonym" i "szarym"? http://amstaff-civ.home.pl/forum/viewfo ... c6212f7347 , http://forum.amstaff.info.pl/viewforum.php?f=21 Szkoda suni :cry: Żałuję, że ja nie mogę choć na DT :(

KofeInka

Od: Wto lis 23, 2004 16:17

Post » Sob sty 19, 2008 11:33

To prawda suczka jest piękna- tylko potrzebuje czasu; trzymam kciuki za dobry domek 8)
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Sob sty 19, 2008 17:41

Ehh ja niedobra -ciotki się tu martwią a Ruda już grzeje dupkę w hoteliku :oops:
Niestety zahotelik będzie trzeba zapłącić więc wystawiłam jej zaraz i na miau pojawią się jej trzy bazarki....
Za hotelik musimy zapłacić 100 zł i za wizytę u weta 69 zł.
P.S. Będę bardzo zobowiazana za poogłaszanie Rudej rónież na innych forach.
Z obserwacji naszych i właścicielki hoteliku- pies nie wymaga smyczy- chodzi przy nodze i reaguje na imię ( które ma od kilku dni 8O )
Stan sierści nieco lepszy, brzuszek sie zaokrągla ( oby nie ciąża)...
Bazarek nr1:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=71237
Bazarek nr2:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=71238
Bazarek nr3:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=71239

nazira

Post » Pon sty 21, 2008 14:20

Cały czas myślę o tym słodkim pysiu, ale nie mogę jeszcze mieć psa :(
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Wto sty 22, 2008 13:38

Kończy nam sie powoli czas w hoteliku- sunia wyraźnie odżyła- jest radosna i wesoła, jest po dobrą opieką...
Kilka fotek Rudej z hoteliku:
Obrazek
Taaka jestem duża
Obrazek
trudno było cokolwiek pstryknać bo pies ciągle w ruchu
Obrazek
Z dnia na dzień jest coraz lepiej -ale to ciągle nie to...
Obrazek
A tu podaję łapki- obie naraz
Dziewczynka jest teraz radosna- skacze i biega, jednak boi się dźwięku ciężarówki lub głośnego szurnięcia

nazira

Post » Śro sty 23, 2008 12:34

Jaka piekna... :(
Moja tez po schronie ciagle zalekniona...

Jak dostane numer konta to zaplace za weta 8)
Obrazek

lorraine

Od: Pt lis 14, 2003 16:33

Post » Śro sty 23, 2008 16:08

Wysłałam Ci pw....

nazira

Post » Śro sty 23, 2008 17:17

Nowe wieści od Rudej:
Opiekunka z hoteliku przeprowadziła test na kota:
Ruda kota obszczekała ale bez agresji.
Do tego opiekunka sądzi, iż Ruda była bita bo na widok podniesionej ręki czy na zwykłe "Fe" aż kuli sie ze strachu i czeka aż ktoś uderzy....
Apetyt dopisuje, ale porcje ma wydzielane.
Wyblakła nieco w leczonych miejscach od leku do wcierania...

nazira

[następna]