Pomoc dla szczecińskiej karmic. potrzebna - PONAD 100 KOTÓW

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 17, 2008 18:25

chciałabym prosic o adres Pani Joli bo w najblizszym czasie chce wyslac chociaz pare paczek makaronu. Porobie rozeznanie wsrod znajomych czy niemogliby sie nie dozucili zeby wieciej tego zebrac wiec moze mi to zajac jakies dwa tygodnie ale paczke wysle na pewno :wink:

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw sty 17, 2008 18:43

kotalizator zajrzyj do skrzyneczki pocztowej plx:)

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Czw sty 17, 2008 18:45

Wysłałam PW z danymi p. Izy (bo rozumiem, że to jej chcesz pomóc ? :wink: ).
Bardzo dziękuję za chęć pomocy.
Jak widzisz np. makaronu idzie naprawdę dużo.
Pani Iza najbardziej sobie ceni makaron "świderki".

Boję się tylko, żeby opłaty pocztowe nie były zbyt wysokie :(
ObrazekObrazek

kotalizator

Od: Wto lut 27, 2007 14:33

Post » Czw sty 17, 2008 21:08

to ja podrzucę ....
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Czw sty 17, 2008 21:24

Hm co do oplat pocztowych to moze najpierw pojde sie spytac ile by to mniej wiecej kosztowalo. Jezeli bedzie drogo to wysle pieniadze (ktore by poszly na makaron + przesylke )na konto Pani Joli za ta kwote bedzie mogla sobie kupic makaron albo przenzaczyc na inne cele. W tym momencie juz nie wiem co bedzie lepsze :|bo jezeli przesylka makaronu o wartosci 20 zl (to chyba wyjdzie ok 20 paczek) wyniosla by tyle samo to raczej sie chyba bardziej oplaca te pieniadze lacznie 40 zl przelac na konto bo to wyjdzie ok 40 paczek Dziewczyny doradzcie co lepsze. :)

JaEwka

Post » Czw sty 17, 2008 21:37

Paczka 5 - 10 kg to koszt 15 zł, przynajmniej z tego co wyczytałam na stronie. http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm
Te tanie makarony (takich używa p. Iza) kosztują ok. 1 zł. za paczkę ważącą 0,4 kg, czyli np. 20 makaronów to 8 kg, a więc 15 zł za paczkę.
To chyba szkoda wydawać te 15 zł.
Jeśli bardzo ci zależy na makaronie (dla kotów pod opieką p. Izy to, łącznie z rybą, podstawowe pożywienie), to jestem skłonna pójść do netto (mam blisko) i specjalnie w Twoim imieniu kupić makarony i przekażemy to p. Izie.
Przemyśl to na spokojnie :)
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Czw sty 17, 2008 22:35

Jednak postanowilam wplacic pieniadze na konto kalkulujac wyjdzie z tego wiecej korzysci :wink: przez dwa tygodnie popytam znajomych kto moze dac chociaz te pare groszy :wink:

JaEwka

Post » Czw sty 17, 2008 22:45

o nie zauwazylam ze napisalas :oops: nie no az tak mi nie zalezy ze musza to byc makarony hehe :) to taki moj pierwszy odruch byl jak zobaczylam ile paczek miesiecznie idze :roll: i jakos mi do glowy nie wpadlo ze przeciez mozna wplacic pieniadze na konto :roll: troche roztargniona jestem dzisiaj :lol:

JaEwka

Post » Czw sty 17, 2008 23:23

To prawda, makaronu idą olbrzymie ilości.
Makaronu nigdy nie jest za dużo :)
Dzisiaj p. Iza dostała zakupioną przez makrejszę karmę - karma zakupiona na allegro, z darmową wysyłką, wysłana przez sprzedającego od razu do p. Izy - to również fajny pomysł.

Pod wpływem Twojego pytania dopisałam na pierwszej stronie wątku :) :

Jak możesz pomóc?
- adoptując wirtualnie kota / koty pod opieką p. Izy (20 zł miesięcznie) - str. 13
- przekazując lub wysyłając p. Izie suchą karmę, puszki, makaron "świderki"
- dokonując wpłaty na konto p. Izy, dzięki czemu sama będzie mogła zakupić wyżej wymienione produkty
- jeśli mieszkasz daleko, boisz się wysokich kosztów paczki, a chciałbyś przekazać p. Izie darowiznę rzeczową, to możemy sami kupić wskazane przez Ciebie produkty i dostarczyć je p. Izie
- możesz dołożyć się również do klatki - pułapki, którą chcemy dla p. Izy zakupić, koszt klatki wraz z wysyłką to ok. 400 zł (gdy tylko zrobi się cieplej będzie ona bardzo potrzebna)
ObrazekObrazek

kotalizator

Post » Pt sty 18, 2008 0:03

Koszty w sumie tej przesylki nie sa az takie duze jak myslalam ale lepiej za te 15 zl kupic 15 paczek makaronu :wink: wiec tak jak napisalam wczesniej wplace pieniadze na konto Pani Izie(o wlasnie pomylily mi sie imiona :oops: zamiast Pani Izie pisalam wczesniej Pani Joli :oops: chyba powinnam isc juz spac :lol: ) i niech kupi to co uwaza za najpotrzebniejsze :)

JaEwka

Post » Pt sty 18, 2008 6:59

Rozmawialam wczoraj telefonicznie z p.Iza . Bardzo mila pani ,konkretna .Nie jest to byajmniej typ nawiedzonej ,ktora dziala na oslep . W glosie slyszy sie niepokoj,zmeczenie i troske. Taka mamusia,ktora ciagle martwi sie czym nakarmic dzieci:)No coz ja te kobiete podziwiam ze szczerego serca ,nie wiem skad ona bierze sily na to wszystko ."Obrobic" swoich 20 kotow i 100 dziczkow . Nie mozna tej kobiety zostawic samej sobie bo sie wykonczy .

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pt sty 18, 2008 7:56

święte słowa kya :!:

agiis-s

Post » Pt sty 18, 2008 8:51

moja córka czytała cały wątek od początku (ja już latam tylko na koniec ;)) i prosi o dopisanie jej 30 zł, które poszły na Zuzię...ta wpłata była bez nicku tylko ze słowem "pomoc".

A ja idę marudzić w szkole mojego syna...może się uda ;)
pozdrawiam wszystkich, którzy pomagają Pani Izie i ją samą oczywiście
kotalizatorowi szczególne uśmiechy :D

agiis-s

Post » Pt sty 18, 2008 10:15

:balony: ha! Dyrekcja i nauczyciele szkoły mojego syna są extra...!!!

od poniedziałku rozkręcamy akcję "Mała paczka dla zwierzaczka..." (albo jakoś tak ;)

zbieramy makaron...będą nagrody dla najlepszych "zbieraczy - świderkowców"

trzymajcie kciuki za powodzenie akcji :)

wielkie dzięki DYREKCJO :)

agiis-s

Post » Pt sty 18, 2008 12:21

Jestem teraz na urlopie, nie mam stalego dostepu do netu i dzisiaj na chwilke tutaj, nadrobilam lekture z ostatniego tygodnia i mam pytanie co do skladek na klatke pulapke: kotalizator, pieniadze wplacac na konto p.Izy czy jest inne konto do momentu uzbierania calej kwoty?

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

[poprzednia][następna]