CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (37) Kremówka/Franek:(( , Frida :)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 14, 2008 20:55

Do "wizji" nie doszło, bo na ogródki działkowe noca sie nie dostane a dziadkowie też o tej porze mnie nie wpuscili. Musze podejsc do nich z kimś kogo oni znają, bo i naczej nie mam szans na najkrotsza nwet rozmowe :evil: Tak wiec wszystko przede mną :?
Franek - młody-około roczny, czarny kocurek za sprawą nieprzewidzianych i nieprzyjemnych zdarzeń (nieprzyjemnych dla Anemonn) trafił na tymczas do Haliny. Najbliższe dni sa dla niego walką o życie. Podejrzenia są dwa, albo rdzeń jest przerwany i w tym wypadku rokowania sa kiepskie; albo w skutek urazu nastąpił obrzęk rdzenia i tutaj decydujące są najbliższe dni, i czy nastąpi jakas reakcja na podane leki.
Bardzo wiec potzrebne są kciuki dla koteczka, zeby mu się
udało :ok: Jutro czeka go kolejna wizyta u weta.

Przy okazji poznałam dzisiaj Kremówkę...ślicznie ubarwiony,mruczący maleńtasek :1luvu:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pon sty 14, 2008 20:57

Ha! A dzisiaj przyszły specjalne prezenty dla kotów. Prezenty te dowodzą, że istnieje wspaniałe porozumienie pomiędzy ludźmi a kotami, porozumienie, które sprawia, że kohabitacja międzygatunkowa jest nie tylko możliwa, ale wręcz wskazana, daje bowiem obopólną satysfakcję.

Otóż dostrzegłam dzisiaj w sklepie obuwniczym wspaniałą wielkość buta. Śliczne czarne kozaczki były na wysokość Pani Walewskiej. W związku z tym niezwłocznie zakupiłam je, myśląc oczywiście nie o kozaczkach, tylko o pudełku, w którym Wala będzie się mogła wykładać.. Które jest granatowe, więc kot się ładnie prezentuje, ma w środku szeleszczący papier, więc się kotu podoba, o idealnych proporcjach już wspomniałam.

Z kolei Bartek nie pozwolił, żeby Yerba czuła się gorsza. Wiedząc o jej szczególnym upodobaniu do legowisk z torb na laptopa, przywiózł dzisiaj nową. Yerba, jak to koty, mając dwie torby obok siebie, wybrała nową i czystą, a Bartek z radością zabrał się do instalowania programów na zbędnym dla kota wypełnieniu torby... :)

Życie z kotami jest naprawdę weselsze... :)
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pon sty 14, 2008 23:01

Frida pojechala do domku :cry: :dance: :dance2:
Bedzie mieszkala w Krakowie ze swoja Pania oraz jej mama. Bedzie jedynaczka co temu sloneczku piszczacemu, wielkiej maskotce nie bedzie za bardzo przeszkadzac - w koncu bedzie dopieszczona ;). Pani zakupila wszelakie aksesoria wlacznie z kryta kuweta :). Wymysli takze jakis tor zabaw aby kotecek mial co robic.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pon sty 14, 2008 23:10

Franek jest bardzo słabiutki. Leży w tej samej pozycji. Jedyna zmiana to to, że zasnął . Wcześniej leżał z otawartymi oczkami, ale był jakiś nieobecny. Strasznie mi go żal. To młody kot, życie przed nim. Zrobiłam mu tylko jedno zdjęcie, bo nie chciałam mu pstrykać fleszem przed oczami. Może jutro będzie lepiej to porobię więcej.
Obrazek

No i Kremóweczka, przekochana ślicznota.
ObrazekObrazekObrazek

Kremóweczka jest bardzo grzeczna, załatwia się w kuwetce :D i bardzo lubi komputer. Siedzi i patrzy co tam fajnego skacze po ekranie. Pozatym dalej mruczy :lol:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon sty 14, 2008 23:13

aassiiaa to super :balony:

Barbara Horz

Post » Pon sty 14, 2008 23:30

aassiiaa pisze:Frida pojechala do domku :cry: :dance: :dance2:
Bedzie mieszkala w Krakowie ze swoja Pania oraz jej mama. Bedzie jedynaczka co temu sloneczku piszczacemu, wielkiej maskotce nie bedzie za bardzo przeszkadzac - w koncu bedzie dopieszczona ;). Pani zakupila wszelakie aksesoria wlacznie z kryta kuweta :). Wymysli takze jakis tor zabaw aby kotecek mial co robic.

Wspaniale po prostu :!: :D :dance:

Ależ Franek ma piękny pysio... mam nadzieję, że wie, że to wszystko, co się dziś działo, to dla jego dobra - pewnie pierwszy raz w życiu ma mięciutkie posłanko...
Franku, trzymaj się :ok: :ok:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon sty 14, 2008 23:41

Za zdrowie ślicznego Franka :ok: :ok: :ok:

Za Kremóweczkę i jej rodzeństwo (Eklerek? Wuzetka? Karpatka? A może Napoleon? 8) ) :ok:

I za Fridę :ok: :dance2:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Wto sty 15, 2008 9:58

Trzymam mocne kciuki za Franka, żeby mu się udało. Śliczna kicia.
Ryśka - ja już chyba nie mam żadnego kota (prawdę mówiąc pogubiłam się :oops: ), proszę więc o wirtualne maleństwa do moich 3 domowych ogonów :)
ObrazekObrazekObrazek

bez44

Od: Wto sty 02, 2007 11:49

Post » Wto sty 15, 2008 10:23

Franek tak jakby troszeczkę lepiej. Kciuki dalej potrzebne. Tylnie łapki już nie są sztywne i wyprostowane. Podkurczył je i przednimi porusza, a wczoraj przednie też były sztywne. Pozatym odrobinę zjadł i polizał śmietanki.

Barbara Horz

Post » Wto sty 15, 2008 12:19

Barbara Horz pisze:Franek tak jakby troszeczkę lepiej. Kciuki dalej potrzebne. Tylnie łapki już nie są sztywne i wyprostowane. Podkurczył je i przednimi porusza, a wczoraj przednie też były sztywne. Pozatym odrobinę zjadł i polizał śmietanki.

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

grrr...

Post » Wto sty 15, 2008 13:08

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

bez44

Od: Wto sty 02, 2007 11:49

Post » Wto sty 15, 2008 13:15

bez44 pisze:Trzymam mocne kciuki za Franka, żeby mu się udało. Śliczna kicia.
Ryśka - ja już chyba nie mam żadnego kota (prawdę mówiąc pogubiłam się :oops: ), proszę więc o wirtualne maleństwa do moich 3 domowych ogonów :)

Felix i Kremówka 8) 8) 8)

Batko - Franusia Ci dałam! :)

Znikam, bo przygotowuję nowy wąteczek :D
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto sty 15, 2008 13:25

ryśka pisze:
Znikam, bo przygotowuję nowy wąteczek :D

A to o linka poprosimy (jak już będzie).
Obrazek

grrr...

Post » Wto sty 15, 2008 13:59

Uprzejmie donoszę, że Franuś rusza wszystkimi łapkami i dużo zjadł ! Pozatym mruczy jak sie do niego podchodzi. Jest masowany, głaskany i miziany na wszystkie sposoby, nie tylko z uwielbienia, ale też, żeby jakiegoś qpala zrobił, bo od wczoraj nic :?

Barbara Horz

Post » Wto sty 15, 2008 14:06

Barbara Horz pisze:Uprzejmie donoszę, że Franuś rusza wszystkimi łapkami i dużo zjadł ! Pozatym mruczy jak sie do niego podchodzi.

:dance2: :dance2: :dance2: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

grrr...

[poprzednia][następna]