Koty pani Hanki, dobijamy do setki, niedługo nowy wątek!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 13, 2007 15:48

MaryLux - z transportem zawsze mamy największy problem :(

W przyszłym tygodniu do p. Hanki wybiera się AniaWrocław i Basia, będą od nas odbierać makulaturę ze szkoły, może mogłyby od razu podjechać do Ciebie, trzeba im podać adres - najlepiej na pw

Wciąż czekamy na zdjęcia z wizyty Thorkatt - ona biedna szyje tysiące myszy i pewnie jeszcze trochę poczekamy, ale warto - mówiła, że są piękne zdjęcia Kleksia - specjalnie na niego polowała z obiektywem :D
Pako

Post » Czw gru 13, 2007 18:30

Pako pisze:Wciąż czekamy na zdjęcia z wizyty Thorkatt - ona biedna szyje tysiące myszy i pewnie jeszcze trochę poczekamy, ale warto - mówiła, że są piękne zdjęcia Kleksia - specjalnie na niego polowała z obiektywem :D

:D :D :D
Kochana Thorkatt, kochany Kleksio! Warto poczekać :D

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pt gru 14, 2007 21:48

A czy kupiliście już Kocie Sprawy wydanie Grudzień/Styczeń? Jeśli nie to zaopatrzcie sie koniecznie... (cena 7,90zł) W środku jest artykuł o przytulisku Pani Hanki...Polecam :)
Obrazek

barbara332

Od: Nie gru 18, 2005 16:51

Post » Pon gru 24, 2007 9:31

Pani Hanka składa wszystkim życzenia wszystkiego najlepszego, spokoju i zdrowia na święta i cały nadchodzący 2008 rok

Rozmawiałyśmy chwilę przez telefon: jak zwykle zmartwienia, jedna z koteczek - Różyczka - jest bardzo chora, pomimo już długotrwałego leczenia nie ma specjalnych efektów, ale bądźmy dobrej myśli, jest pod bardzo troskliwą opieką p. Hanki;

P. Hanka w tym roku za namową zdaje się Ani, zrobiła kotkom choinkę w domu, przyniosła ziemię, żeby choineczka długo cieszyła kocie i ludzkie oczy, ale nie przewidziała, że Filusiowi tak spodobają się prace wykopaliskowe, że teraz jej głównym zajęciem jest zamiatanie izby i próby utrzymania białego futerka Filusia w czystości :D

Ja też składam od siebie życzenia wszystkiego dobrego i ... pamiętajmy też w 2008 roku o p. Hance i jej Perełkach

:s5:
Pako

Post » Wto sty 01, 2008 19:17

Od czego by tu zacząć...
Może od podziękowań dla Pako i Thorkatt za nieustające działania na rzecz przytuliska oraz dla wszystkich rodziców adopcyjnych. Uzbierała się w grudniu dzięki Wam ładna sumka - przeszło 500 zł, więc znowu zaszalałam i kupiłam trochę puszek (słownie 20) oraz wysłałam do wetów 100 zł. Na początku tego miesiąca zapłacę jeszcze za mięso - 388 zł. Bardzo, bardzo dziękuję w imieniu perełek p. Hanki!

30.12.07 byłyśmy silną grupą, t.j. niżej podpisana, córka niżej podpisanej i Pako u p. Hanki. Zawiozłyśmy makulaturę witaminy, trochę żarełka i kasy. Pako, co tam jeszcze było? Zabawiłyśmy dłuższą chwilę, bo nie mogłyśmy się napatrzeć na futrzaki a zwłaszcza zabawy maluchów.
Większość kocisków w dobrej formie, Kleksio kwitnie, Różyczka ma się znacznie lepiej! Niedobrze jest z Oneczką, wyniszczona jest biedaczka nieustającą biegunką
Zdjęcia będę wysyłać sukcesywnie, bo jest ich sporo a obróbka trochę czasu zajmuje.
Mam nadzieję, że Pako dołoży komentarz od siebie i pomoże ew. w "rozszyfrowaniu" imion niektórych kociaków, bo ja się gubię.
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Wto sty 01, 2008 20:05

Obrazek

A co tam nam dobrego przywieźli?

Obrazek

Ale zabawa!

Obrazek

Chyba Oneczka
Obrazek

Dekoracje świąteczne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dziecko niżej podpisanej z kiciulcem

Obrazek

Patrz wyżej

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

AniaWrocław

Post » Czw sty 03, 2008 20:04

Kolejne zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ja też chcę!

Obrazek

Kleksio

Obrazek

Obrazek

cdn
Obrazek

AniaWrocław

Post » Pt sty 04, 2008 10:16

Na 1, 2 i 3 zdjęciu z poprzedniego postu jest Kleksio ew. w towarzystwie, próbowałyśmy go koniecznie sfocić z pozdrowieniami dla weatherwax, ale najpierw spał w koszyku (zdjęcie nr 5), a potem - żebyśmy mu nie przeszkadzały, wybrał się na podwórko, ale i tam Ania nie dała mu spokoju :D Nie macie pojęcia jak szybko i zwinnie porusza się taki kotek na trzech łapkach :wink:
Na zdjęciu nr 4 jest moja panieneczka Sruleczka (biało-bura kicia koło samochodu)
Na zdjęciu nr 6 - portret Rudolfa (długowłosy - rudy kocurek)
Pako

Post » Pt sty 04, 2008 23:15

Za wpłaty dziękują:
Kleksio
Tola, Srulcia, Kacper, Ciapuś, Rudolf
Oneczka i Onet
Pstryk
Obrazek

AniaWrocław

Post » Pon sty 14, 2008 23:23

MaryLux podarowała na koty p. Hanki przecudne pudełko z kotem, które wystawie na bazarek, jak tylko będę mogła. "Dorzuciła" mi też na odchodnym zgrabne pudełko makulaturki, które z każdym schodkiem stawalo sie cięższe, a postawione na ziemi wcale nie chciało wskoczyc do auta. Dzisiaj wiem już czemu - 25 kg nie lata, ale zamienione na żarełko ładnie wskakuje do pysiów.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Wto sty 15, 2008 0:02

A ja dołożę do kolejnej dostawy trochę karmy Bozity. Ostatnio wpłaciłam z Waszych zbiórek 200 zł na zadłużenie p. Hanki u weta. Ile tych kartonów Bozit będzie, dam znać, jak wejdę w konto (w tej chwili przerwa techniczna w banku)
Obrazek

AniaWrocław

Post » Wto sty 15, 2008 10:33

Dodam, że pudełko już raz pracowało na kocie potrzeby - zostało kupione na aukcji na rzecz schroniska pod Monachium. A makulatura zbiera mi się w sposób ciągły, więc będzie co taszczyć do skupu...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto sty 15, 2008 11:47

Myślę, że uda mi się wyskrobać z konta kasę na 3 kartony (w sumie 48 opakowań).
Napisała też do mnie maila Pani, która ma do przekazania karmęPURINA PRO PLAN House Cat 7,5kg i ACANA Adult Light Cat 3kg. Może też co miesiąc dostarczać makulaturę. Ponieważ ani ja ani ta pani nie jesteśmy zmotoryzowane, będziemy prosić naszego etatowego kierowcę - Basię.
Basiu! Będę Cię molestować telefonicznie!
Obrazek

AniaWrocław

Post » Wto sty 15, 2008 16:56

No i się kręci, aż miło :lol:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

[poprzednia][następna]