Kitka, Cyryl, Hestia i Alma - cz. 4 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 09, 2008 14:04

Ja w stolycy sie urodziłam i tak już zostało 8)
Pewnie kiedyś przeprowadzę się pod Warszawę, tam skąd pochodzi moja mama - teraz to super hiper ekskluzywna miejscowość z cenami gruntów z kosmosu, a taka wiocha była :lol:
Mam tam działkę, na razie rolną, ale naokoło są same domki jednorodzinne, więc i te ostatnie kilka pól z czasem zmieni status :wink:

Do innych miast na wystawy trudno mi się wybrać, bom niezmotoryzowana, a pociągiem z kotami i rzeczami to dość uciążliwe jest, zwłaszcza że nie mogę dźwigać. No i koszty drastycznie rosną. W Warszawie zresztą jest tyle wystaw, że i tak na wszystkie w roku nie dałabym rady pójść - chyba z 6 albo i więcej 8O

Chciałam dziś kupić agrafki do firanek z haczykami - nie ma 8O
Są z rolkami i jakimiś innym bajerami do szyn innego rodzaju, a z haczykami niet :evil:

Na koniec smutne - Hestia zwichnęła sobie rano rzepkę :(
Z ortopedą uzgodniliśmy, że dzwonię w poniedziałek z kolejnym raportem, ale prawdopodobnie trzeba będzie ciąć :?
Wtedy też będę rozmawiać o cenie...
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro sty 09, 2008 14:12

Ojejku :cry: , bidulka ta Hestia. Trzymam kciuki cały czas aby już w końcu było dobrze.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Śro sty 09, 2008 14:14

biedna Hestia :-( Ty zresztą też, zmartwienia, kasa i ból zwierzaczka. Trzymam kciuki żeby było dobrze

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Śro sty 09, 2008 17:40

Biedna Hestia.
Chciałam dziś kupić agrafki do firanek z haczykami

A jak to wygląda taka agrafka z haczykami i do jakich szyn to się stosuje?

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro sty 09, 2008 18:04

Agrafki takie plastikowe. Do czego się stosuje te z haczykami, nie wiem, ale mam żabki z haczykami, więc i agrafki powinny być.
Ja mam agrafki z rolkami, do plastikowych szyn, widziałam też agrafki z jakims dziwnym ustrojstwem, pewnie do innego rodzaju szyn.
Ale chyba już rozwiązałam problem - odetnę rolki, przyszyję agrafki do zasłonki do góry nogami, a zaczep agrafki będzie służył jako haczyk. Chcę jakoś sprawnie przyczepiać te zasłonki do klatki, żeby się nie bawić w wiązanie sznureczków itp. :twisted:

Kicorek

Post » Śro sty 09, 2008 18:15

To wkleję tutaj to co napisałam w wątku Romka o ustawieniach przeglądarek. Jest to mi bliższy temat niż szycie.

Jak korzystasz z mozilli firefox to wchodzisz w menu narzędzia i tam w opcje. Następnie wybierasz zakładkę TREŚĆ i tam masz czcionka ustawiasz sobie taka jaką chcesz. Wybierasz jeszcze zaawansowane taki długi przycisk i tam tez ustawiasz wielkości czcionek, miedzy innymi minimalną wielkość z jaką strony maja być wyświetlane.
W przypadku Internet Explorer firmy Microsoft wchodzisz tez w menu Narzędzia i tam wybierasz opcje internetowe. W opcjach internetowych w zakładce ogólne przycisk dostępność i tam stawiasz ptaszka przy ignoruj rozmiary czcionek określone na stronach sieci web.
W innych przeglądarkach nie wiem gdzie zmienić przypuszczam, że też w menu narzędzia ale co dalej nie wiem.

Hannah12

Post » Śro sty 09, 2008 18:32

Mam IE - zaznaczyłam to ignorowanie. Ale mam teraz wielkie litery 8O

Kicorek

Post » Śro sty 09, 2008 19:47

Kicorku, współczuję przejśc z Hestią..
Szkoda, że tak to się układa..
Kciuki mocno trzymam za powodzenie wszystkiego..
a może i na wystawę tym razem się wybiorę.. choc wciąż mam jakieś opory. Wydaje mi się, jakby takie wystawy były strasznym męczeniem zwierząt.. :roll: dziwna jestem :? :roll: :wink: :lol:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Śro sty 09, 2008 19:57

Też trzymam kciuki.

A odpowiadając z poślizgiem na pytanie - miała u mnie tymczasowy tymczas Brytfanka, która umarła u Atki niewiadomonaco. Wątroba na pewno, pierwszy test na pp negatywny, wyniki że pp, drugi test z cieniem drugiej kreski.
Ale razem z nią był u mnie nieszczepiony, 7 tygodniowy pingwinek, już w nowym domku, no i odpukać i tfutfu zdrowy. Więc nie wiadomo.
Ale trochę się, boję, że coś mam w domu i mogę rozwlekać po mieście :(.
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Śro sty 09, 2008 20:30

Kicorek pisze:Mam IE - zaznaczyłam to ignorowanie. Ale mam teraz wielkie litery 8O

Nie pamiętam gdzie, ale tam w tych opcjach internetowych też powinno sie ustawić wielkość czcionki. Ja na co dzień nie korzystam z IE, ale postaram sie poszukać gdzie to jest.

Hannah12

Post » Czw sty 10, 2008 8:28

Dzień dobry Kicorku :)

Miałam nadzieję, że Hestia jednak poradzi sobie bez chirurga :(

A specjalnie dla ciebie przestałam już pisać drobnym maczkiem u siebie ;)

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Czw sty 10, 2008 11:51

Witaj :)
pomimo tego, że to będzie mój pierwszy post to czytam Twój wątek regularnie, od pierwszej części.

Zarejestrowałam się w sumie tylko dlatego, żeby Ci powiedzieć, że rozmiar czcionki zmienia się poprzez wciśnięcie "Ctrl" i poruszaniem rolką myszki. Działa to na wszystkich przeglądarkach :D

Ps. Mam nadzieje, że kolejna operacja nie będzie konieczna..

Dagunia

Od: Czw sty 10, 2008 11:16

Post » Czw sty 10, 2008 11:57

Dagunia pisze:Witaj :)
pomimo tego, że to będzie mój pierwszy post to czytam Twój wątek regularnie, od pierwszej części.

Zarejestrowałam się w sumie tylko dlatego, żeby Ci powiedzieć, że rozmiar czcionki zmienia się poprzez wciśnięcie "Ctrl" i poruszaniem rolką myszki. Działa to na wszystkich przeglądarkach :D

Ps. Mam nadzieje, że kolejna operacja nie będzie konieczna..

Teoretycznie tak, ale w praktyce nie działa przy niektórych rozdzielczościach monitora. U mnie nie działa, tak samo jak Ctrl łącznie z klawiszem + lu -

Hannah12

Post » Czw sty 10, 2008 12:05

U mnie działa! 8O :D

Witaj Daguniu :D
Bardzo się cieszę, że moje problemy z czytaniem małych czcionek spowodowały Twoje ujawnienie się z czytaniem mojego pamiętnika :D

agacior_ek pisze:a może i na wystawę tym razem się wybiorę.. choc wciąż mam jakieś opory. Wydaje mi się, jakby takie wystawy były strasznym męczeniem zwierząt.. :roll: dziwna jestem :? :roll: :wink: :lol:
To tak naprawdę zależy od kota. Cyryl był na wystawie raz i nigdy więcej, bo to dla niego był potworny stres :(
Alma na swojej pierwszej wystawie niczym się nie przejmowała i bawiła w najlepsze, a w porównaniu włożona do klatki poszła spać (tyle że miała wtedy zaledwie 3 miesiące, ale mam nadzieję, że i tym razem wystawa nie zrobi na niej wielkiego wrażenia).
Pierwsza wystawa EKKR w grudniu zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie ze względu na spokój i brak hałaśliwych reklam. Stewardzi chodzili po koty do porównania, a tylko spóźnialskich wywoływano przez mikrofon. Podobne pod tym względem są wystawy PZF, które właśnie ze względu na ten spokój lubię (no i rasy, których nie spotkam na wystawach fifowskich: tajskie, persy szynszylowe... :love:).
Dlatego na debiut wystawowy małej wybrałam wystawę PZF, a teraz idziemy na EKKR :)

Kicorek

Post » Czw sty 10, 2008 17:03

Kicorek pisze:Witaj Daguniu :D
Bardzo się cieszę, że moje problemy z czytaniem małych czcionek spowodowały Twoje ujawnienie się z czytaniem mojego pamiętnika :D

Tylko uważaj, bo teraz będę mogła pisać, a straszna gaduła ze mnie :P

Dagunia

Od: Czw sty 10, 2008 11:16

[poprzednia][następna]