Super Klakier ['] i jego Drużyna-kociaki mają się dobrze! s8

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 06, 2008 22:16

Wielkie kciuki za cale towarzystwo.
A jeszcze dodatkowo za tego biedaka, ktory zostal. Moze i jemu sie uda zalapac na opieke:))

Klakier sliczny, pewnie szybko dom sie znajdzie:)
Takie cudaczne ma te latki:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon sty 07, 2008 8:57

Lidka pisze:Wielkie kciuki za cale towarzystwo.
A jeszcze dodatkowo za tego biedaka, ktory zostal. Moze i jemu sie uda zalapac na opieke:))

Klakier sliczny, pewnie szybko dom sie znajdzie:)
Takie cudaczne ma te latki:)

Klakier to prawdziwe cudo.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Pon sty 07, 2008 21:17

To może ktoś chce to cudo do domu, co? :roll:

Zrobiłam przymiarkę, żeby wstawić styropianowe pudło z polarami do klatki wystawowej - no i nic z tego nie będzie: albo pudło albo kuweta i miski. :evil: W ramach alternatywnego rozwiązania będzie styropian z wyposażeniem na osiatkowanym balkonie, nad tarasem i kocim domkiem. Bo jest na tyle zimno, ze sama klatka (bez ciepłego schowka) w domku nie da młodziakom możliwości ogrzania się. Jakiś czas na balkonie powinien pozwolić na oswojenie się z nowym miejscem, zapachami itd. A jak nie będzie mrozów, wtedy z balkonu przeniosę do klatki piętro niżej.

No i co Wy na to?

Klakiera mam odebrać jutro wieczorem z lecznicy. Dowiem się jak jego młodsze rodzeństwo i kiedy jakie postępy zabiegów wet.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto sty 08, 2008 10:08

Gdzie są domki dla przystojnego Klakiera o złotym sercu i jego podopiecznych?

ossett

Post » Śro sty 09, 2008 10:19

Małe są jeszcze w lecznicy, będą ciachane w tym tygodniu. Wydają się całkiem w porządku (zdrowotnym :wink: ).

Klakier już w samochodzie zaczął ze mną gadać. I zaczepiać łapą (bez pazurów, oczywiście) przez kratę transportera. 8O
Na balkonie zainteresował się jedzeniem, ale przede wszystkim zainteresował się człowiekiem. 8O Czyli wskakuje na kolana, przytula, daje buziaki, generalnie podstawia się całym sobą do głaskania. Całkiem obcej osobie! Na bezdomnego śmietnikowca nijak nie wygląda - kot wybitnie proludzki!!!

Tylko gdzie jest jego człowiek? :oops: :? Szkoda, żeby taki przemiły kot nie miał swojego człowieka...
Obrazek

Agneska

Post » Śro sty 09, 2008 10:25

Może troche zmieńcie tytuł watku - wyrażenie "uwieńczona sukcesem" może teraz zniechęcać potencjalnych ludzi SUPER KLAKIERA i jego druzyny do jego czytania.

ossett

Post » Śro sty 09, 2008 10:46

Klakier jest cudowny! Agnesko, jesteś wspaniała!
Osset - dzięki za sugestię, rzeczywiście zmienię tytuł.
Przyszedł mi do głowy pewien pomysł...

Znam jeden domek, właśnie osierocony przez ukochanego kota.
Domek jest w Wilanowie, wychodzący, ale w granicach rozsądku. To jest jednorodzinny domek z małym ogródkiem, stoi wśród bloków, ale w oddaleniu od ruchliwych ulic. Ich dotychczasowy kot przeżył bez szwanku 13 lat, wypuszczany był zresztą tylko latem, bo zimą łapał infekcje.
Domek jest bardzo kochający - to moi dobrzy znajomi, którzy swojemu poprzedniemu kotu nieba by przychylili. Wiem, że to wspaniały dom dla kota, tylko, że sprawa jest delikatna, bo ich trzynastoletni kotek umarł na raka w zeszłym tygodniu, więc nie wiem na ile są gotowi brać kota już teraz.
Wiem, że chcą na pewno, myśleli o wzięciu jakiejś bidy z działek. I wiem, że chcą kota o wyjątkowym charakterze, a Klakierek taki jest...
Spróbuję, może się uda...
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Śro sty 09, 2008 10:49

Agnesko, a jak tam ze zdrowiem pozostałych? Co z biegunką i wzdętymi brzuszkami?
Czy już wiadomo jakiej płci są Kacperek i Kubuś?
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Śro sty 09, 2008 11:08

Aniu, biegunki nie ma, brzuszki nie niepokoją pana doktora. :D
Płeć nie rozpoznana jeszcze: dzikuny będą oglądane pod ogonami dopiero na okoliczność przygotowań do zabiegów. :wink:
Obrazek

Agneska

Post » Śro sty 09, 2008 13:10

Aniu,
Wstaw zdjęcia kociaków do pierwszego postu, bo trzeba cały wątek przeszukiwać aby je znaleźć:(

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Śro sty 09, 2008 14:09

Anuk pisze:Domek jest bardzo kochający - to moi dobrzy znajomi, którzy swojemu poprzedniemu kotu nieba by przychylili.
.......................
I wiem, że chcą kota o wyjątkowym charakterze, a Klakierek taki jest...
Spróbuję, może się uda...

No to znowu trzymajmy kciuki za Klakiera.

ossett

Post » Czw sty 10, 2008 9:55

Jak się miewa Klakier?

ossett

Post » Czw sty 10, 2008 11:06

Uwaga, uwaga!
Znajomi wspomniani kilka postów wyżej są zainteresowani Klakierem!
Trzymajcie kciuki!
Bardzo bym chciała, żeby do nich trafił, bo to bardzo fajny domek, bardzo fajni ludzie i akurat ten kot bardzo mi do nich pasuje :)
No a poza tym, troszkę z egoistycznych powodów bym chciała - bywam u nich, więc mogłabym czasem osobiście miziać to piękne brzucho :)
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Czw sty 10, 2008 11:09

Agnesko!
Jeśli Klakierek tam pojedzie, to czy wzięłabys na jego miejsce tego czwartego?
Pani Beata (karmicielka) mówi, że bez nich jest biedny.
I kaszle :(
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Czw sty 10, 2008 11:39

Klakier ma dom!!!! :balony: :ryk: :balony: :dance: :dance2: :spin2: :torte: :surprise:
Agnesko, na pw przesyłam Ci numer telefonu do nich, umówicie się, co do transportu (bo trzeba do nich kotka dowieźć...)
To już się umówicie :)
Obrazek Obrazek

Anuk

[poprzednia][następna]