Nasze ogony-zdjęcia str.1i44-Tarusia [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 07, 2008 9:46

kicia ze sklepu dostałą robocze imię AFERA, w skrócie Afi lub Afa... a imię takie dostała, bo tą kicię Tiris już raz złapała, niosła do kontenerka i właśnie w sklepie koteczka zwiała... i była wymiana zdań z łapoczynami między TŻ Tiris a jednym gościem pracującym z nim... a po drugie... Tiris napisała, że to dzikadzicz... i przygotowania poczyniłam - skórzane rękawiczki, super długie rękawy... a Afi pozwala się głaskać i brać na ręce bez słowa protestu... jedzenie pochłania w ilościach hurtowych... teraz myje sie bardzo dokładnie...i nie wygląda na przerażoną cała sytuacją...

Brodniczaki czyli Borys i Tekla jedzonko pochłonęły, popiły sporo wodą zabieloną mlekiem - tak je ajmk nauczyła... Borys ma brzuszek większy od Spacji mimo młodego wieku... facet wyluzowany... bawi się... Tekla jest mniej zsocjalizowana z człowiekiem... fuczy jak dzika po otwarciu klatki... ale ma pecha... mnie to nic nie robi i głaszczę ją mimo tego... już ona jest bardziej dzika...

Melisie nie podoba się łazienka... chyba dziewczyna woli mniejszą przestrzeń... jak wchodzę do łazienki to chowa się w krytej kuwecie, ale po chwili wystawia łepek i obwąchuje mnie... i syknie i prychnie... ruja jej się zatrzymała... apetyt dopisuje... mam nadzieję, że uda się załatwić drugą dużą klatkę i tam panna wyląduje...

reszta footer zaległa właśnie i odwala drzemkę... chyba do nich dołączę... :twisted:

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Pon sty 07, 2008 9:48

drzemka to jest to ,coraz bardziej cieszę się na te drzemki....starzeję się i już :wink:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon sty 07, 2008 9:51 Re: Groszek i Gargamel

ew12 pisze:Łobuzy dwa całą nockę ganiały po mieszkaniu nawet męża atakowały. Biedulek tak się zdenerwicował, że aż zamknął je w pokoju i już mniej miejsca do biegania. Jak na razie to zbiły jedną bąbkę. Jedzenie hmmm narazie niezbyt odpowiada :twisted: A i jeszcze jedno z łóżka najstarszej zrobiły sobie kuwetę chyba nie odpowiada im ta którą mam. No to czas na zakupy :lol: Zobaczymy co dziś wymodzą. Groszek wszystko zwiedza wszędzie go pełno a Gargamel pozolił raz wziąść się na ręcę SUKCES. Biedni moi sąsiedzi coś mi się wydaje, że będą całe nocki tupania. Mataharia czyżbyś założyła im podkowy :lol:

Ewa... a mówiłam ograniczyć przestrzeń... bombki zmienić na plastikowe, nie będzie strat... apetyt im wróci... nie wiem jaki piasek masz... u mnie miały benka zbrylającego... Gargamel bardziej nieśmiały do człowieka, ale w psotach przewyższa czasami inne... to mądry koteczek... ostrożny... i wczoraj przed odjazdem kotków wyszło, że to Gargamel skakał na klamkę... a nie Groszek... Ewa jak najwięcej brać Gargusia na ręce i miziać... będzie oki z facetem... a chłopaków i was odwiedzę... bankowo... :D

Matahari

Post » Pon sty 07, 2008 10:06

Bombki nic straconego może czas na jakieś nowe. Jak tylko poodbieram i pozbieram dzieciaki idziemy do zoologicznego. Groszek już podjadł sobie, Gargamel zaszyty w kącie ale nie protestuję jak go wyciągam wczoraj trochę prychał ale dziś spokój. Gdzie najmniejsza dzura tam Gargamel siedzi Groszkowi podoba się parapet siedzi patrzy a teraz nawet drzemkę uskutecznia
ew12

ew12

Od: Czw gru 06, 2007 20:15

Post » Wto sty 08, 2008 6:50

footra zostawiły choinkę w spokoju... chyba opatrzyła się już... Tina zaczęła się bawić... Bazylowi też się chyba poprawiło... mam wrażenie, że tak bardzo stresowała go Bemcia z rujką... wrażliwiec mi się trafił... :twisted: Afera w dalszym ciągu pożera olbrzymie ilości jedzonka... o co chodzi w kuwecie załapała od razu, a jak wczoraj zrobiła qpala (książkowego), to wymiękłam... ilość i zapaszek powalające... Brodniczaki coraz lepiej... nawet po swojemu przemeblowują klatkę... Melisa w łazience była wczoraj przerażona włączoną pralką, siedziałam z dziewczynką na wirowaniu... a wieczorem ciekawie zaglądała do wanny i chyba trochę wyluzowała... warczenie jest dopiero po trzecim czwartym głasku... :twisted:

Matahari

Post » Wto sty 08, 2008 9:53

Witajcie ,tu na północy już mamy po śniegu :cry: ,ogólnie paskudnie :? Miziaki dla wszystkich futrzastych ...oczywiście największe dla Irenki :D Kaska poszła wczoraj,pozdrawiam :D

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto sty 08, 2008 13:24

moje ogony czują się coraz lepiej :D jedzonko pasuje, kuweta też. Groszek zaczyna podchodzić sam i już nawet pomrukuje czasami. Gargamel dalej ostrożny ale to minie. No i oczywiście najfajniej bawić się w nocy :twisted: polowania jeden na drugiego harce na całego. Biedna moja córeczka ma dość dużo niespodzianek w kuwecie :twisted: Okna i parapety bardzo się podobają i to co dzieje się na zewnatrz. Jest super. :lol:
ew12

ew12

Od: Czw gru 06, 2007 20:15

Post » Śro sty 09, 2008 0:03

ew12... cieszą takie wieści... zresztą innych się nie spodziewałam... znam chłopaków... trzymam kciuki za ośmielanie Gargamela...

u nas toczy się pomału... jakieś grzeczne i senne footra dziś były... Afera coraz bardziej zainteresowana tym, co dzieje się dookoła klatki... wieczorem Spacja trochę ją zaczepiała z góry... Melisa chyba powoli przyzwyczaja się do łazienki... apetyt jej dopisuje... a wieczorem wyłożyła brzuch do mizianek, ale miziać nie pozwoliła i łapka była cały czas bez pazurów... i jeszcze podeszła sama i nieśmiało otarła się o nogi... rozwaliła mnie trochę tym... i rozczuliła... tak jakby wyczuła we mnie napięcie całego dnia - a był sądny i paskudny... i chciała pocieszyć... przez kratki burczy dalej na footra kręcące się pod drzwiami... Kleksik gruntownie się wymył, a potem przyszedł do mnie na mizianki... przytulanie, barankowanie, mruczanki, całuski w policzek od chłopaka... Tara zaczyna bawić się z kociastymi... przyniesiona do pokoju - zwiewa, ale coraz częściej wygląda z kuchni na przedpokój i przemieszcza się coraz bliżej pokoju chwilami... Irenka zaczepiała dziś Borysa... i choinkę... Grudzia niezmiennie burczy na inne footra i zrobiła dziurę z tyłu w narożniku, w materiale... włazi tam i wyciąga kłębki z wełną, które tam schowałam... jesoooo... Brodniczaki jedzą, kuwetkują, Borys junior bawi się, a panna Tekla po prychu w trakcie otwierania klatki, daje się głaskać bez prychu... ale jest spięta jeszcze... Bajer rozrabia i nie daje odpoczywać starszym... oba rude ganiają Zmorkę... panna sypia ze mną... Szarlotka wylizała łepek Aferze... Bemol kaszle, ale Tiris mówiła, ze już tak miał i wet nic nie znalazł u niego... w sobotę powinno udać się zaszczepić towarzycho bez szczepień - 5 sztuk... mamy mieć transport do weta... no i na sobotę zaplanowałam przemeblowania i przemieszczenia... (w piątek kolęda)... więc choinka paszła do piwnicy... klatka z Brodniczakami do dużego pokoju... Melisa do pokoju młodego... i kto wie, może Afi wsadzę do Brodniczaków... ale to już pod ścisłym nadzorem... i dokładną obserwacją...

Matahari

Post » Śro sty 09, 2008 11:48

nareszcie rozpracowałam wszystko...

i oto foty...
Melisa...
ObrazekObrazekObrazek
i link do albumu
http://picasaweb.google.com/koty.do.adopcji/MELISA

Kleksik
ObrazekObrazekObrazek

Tara
ObrazekObrazek

Spacja z Bazylem
ObrazekObrazek

Zmorka pod choinką
ObrazekObrazek

i chuligan Bajer
Obrazek

Matahari

Post » Śro sty 09, 2008 12:04

Jaki ten Kleksik fajny!!! :)
Zupełnie inny kot niż ten wypłoszony ze schroniska...

Matahari, masz wspaniałą rękę do nich :]
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Śro sty 09, 2008 21:01

dla wielbicielek Borysa i Bemola

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Matahari

Post » Śro sty 09, 2008 21:09

Słoooooodkie chłopaki :D
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney