Pixie wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Buziaki dla wszystkich dziewczynek i chłopczków i specjalne pozdrowienia dla przyjaciółek domu Julity i Fredzi.
Wszystkim pięknym kotuszkom z tego wątku (tak, tak, Dziki-Dziki Grzywko, Tobie też ) i jego głównej bohaterce Pixie życzę w Nowym Roku tylko samych radosnych dni
O Cioteczka Bechet się zmaterializowała... Bo już miałam "umyślnego" posłać na poszukiwania...
Grzywuś pilnuje "swojej" piwnicy bo "obcy element" próbuje się tam dokwaterować. Skutecznie zresztą...Ostatnio widziałam go w piatek, ale nie miałam przy sobie aparatu. Pogadaliśmy, pomizialiśmy się i każde poszło w swoją stronę...
Czekamy na wiosnę
Cioteczka Bechet coś ostatnio cierpi na wyraźny deficyt czasu. Ale myśli, myśli... A czy umyślny to nie mógłby w formie Cioteczki Pixie się objawić? Bo wtedy to jak najbardziej
Drogi mój Grzywko, nie daj się i broń swego! Chyba, że może byś się tak zaprzyjaźnił, hę? Co Ci szkodzi...
I oczywiście czekam na zdjęcia tajemniczego miziastego najeźdźcy
A nie, nie, nieee...mizianie i pogaduchy dotyczyły Grzywki. "Obcy Element" jest absolutnie nietykalski. Ale pani karmicielka doniosła, ze widuje go w swojej piwnicy. Niewykluczone, że Grzywka w końcu się z nim zaprzyjaźni, bo Grzywuś jest bardzo towarzyski i opiekuńczy. Z opowieści pani karmicielki wiem, że kiedyś opiekował się swoim młodszym bratem, który niestety zginął dwa lata temu...Być może słyszane przeze mnie od czasu do czasu grzywkowe wrzaski dotyczą regulaminu korzystania z zaprzyjaźnionej piwnicy. Może "Obcy Element" nie wyciera łapek przed wejściem, albo rozrzuca jedzenie z miseczek...
Oj, źle się wyraziałam. Miałam na myśli Twój stale "dochodzący element" i dla Grzywki zrobiło się u Ciebie zbyt tłoczno Broń Boże nie mam na myśli odwiedzajacych go Cioteczek
Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.
Kochany Grzywusiu, nie myśl że o Tobie zapomniałam. Myśle o Tobie ciągle i przesyłam całuski. Może zimy nie będzie, nie chcemy zimy.
Chociaz pewnie mój syn ma inne zdanie
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'