Moderator: Estraven
kalair pisze:Rachelinka pisze:kalair pisze:Dorota pisze:
Tuśki, Tuśki,
bedziemy mieć codziennie świeże, tłuściutkie muchy
z prywatnej hodowli!
Mru zafrapowany
Mru! Zakładasz!? I będziesz nam dostarczał?! Ekstra!
Iris i Lafi
A czy ja tez sie moge podlaczyc
skoro duza wymyslila ze bedzie mnie glodzic?
Boni zafrapowany.
Pewnie tak, bo Mru ma dobre serduszko! Już się nie możemy pierwszej partii tych tłuściutkich muszek doczekać! Boni, Ty pewnie też!![]()
Iris i Lafi
konkretnym argumentem za wczesną sterylizacją jest... czynnik społeczny czyli możliwość wpadki albo możliwość, że wyadoptowany kot, mimo zobowiązań w umowie adopcyjnej wysterylizowany nie będziekalair pisze:ziemowit pisze:są różne szkoły - h'amerykańska mówi, że mozna niby wcześniej, jednakowoż cywilizowana Europa ciacha po osiągnieciu dojrzałosci płciowej, czego rujka jest wyraźnym sygnałemtrawa11 pisze: Ale czy mozna ciachac przed rujką![]()
![]()
pewnie mozna by tą dojrzałość, ten moment ustalić nawet i przed rujką, ale... co - robić badania na poziom hormonów co tydzień, czy jak?
Szczerze mówiąc, nie wiem, jakie są konkretne argumenty. Mój wet powiedział, ze podjął by się kastracji przed rują-pytałam Go o to, ale kot musi ważyć co najmniej 2,5 kg. I tyle.
Wszystkie prawa do używania, kopiowania, przechowywania oraz rozpowszechniania zdjęć są obwarowane zastrzeżeniami dotyczącymi praw autorskich.ziemowit pisze:konkretnym argumentem za wczesną sterylizacją jest... czynnik społeczny czyli możliwość wpadki albo możliwość, że wyadoptowany kot, mimo zobowiązań w umowie adopcyjnej wysterylizowany nie będziekalair pisze:ziemowit pisze:są różne szkoły - h'amerykańska mówi, że mozna niby wcześniej, jednakowoż cywilizowana Europa ciacha po osiągnieciu dojrzałosci płciowej, czego rujka jest wyraźnym sygnałemtrawa11 pisze: Ale czy mozna ciachac przed rujką![]()
![]()
pewnie mozna by tą dojrzałość, ten moment ustalić nawet i przed rujką, ale... co - robić badania na poziom hormonów co tydzień, czy jak?
Szczerze mówiąc, nie wiem, jakie są konkretne argumenty. Mój wet powiedział, ze podjął by się kastracji przed rują-pytałam Go o to, ale kot musi ważyć co najmniej 2,5 kg. I tyle.
za późniejszą sterylizacją, po pierwszej rujce czyli po osiągnięciu djrzałości płciowej przemawia to, że hormony mają wpływ na rozrost kości itp... czyli chodzi o to, że wszystko ma działać żeby dobrze urosło, jak urośnie - to już nie ma takiego znaczenia
(ta waga 2,5 kg może wskazywać, że kot się rozróśł i tyle)
Rachelinka pisze:kalair pisze:Rachelinka pisze:kalair pisze:Dorota pisze:
Tuśki, Tuśki,
z prywatnej hodowli!
Mru zafrapowany
Iris i Lafi
Boni zafrapowany.
Pewnie tak, bo Mru ma dobre serduszko! Już się nie możemy pierwszej partii tych tłuściutkich muszek doczekać! Boni, Ty pewnie też!![]()
Iris i Lafi
No pewnie...mniam!
kalair pisze:Rachelinka pisze:kalair pisze:Rachelinka pisze:kalair pisze:Dorota pisze:
Tuśki, Tuśki,
z prywatnej hodowli!
Mru zafrapowany
Iris i Lafi
Boni zafrapowany.
Iris i Lafi
No pewnie...mniam!
Mru zatkalo? Chyba się dzielić nie chce, albo chowu jeszcze nie ma...![]()
Iris i Lafi Zdziwione...
Dorota pisze:kalair pisze:Rachelinka pisze:kalair pisze:Rachelinka pisze:kalair pisze:Dorota pisze:
Tuśki, Tuśki,
z prywatnej hodowli!
Mru zafrapowany
Iris i Lafi
Boni zafrapowany.
Iris i Lafi
No pewnie...mniam!
Iris i Lafi Zdziwione...
Jestem, jestem...
Z tymi muchami nie wypalilo![]()
Ale nie trace nadziei, bo Duza kiedys
niechcaco dzikuny wyhodowala![]()
Mru, ktory marzy o skrzydelkach
Hannah12 pisze:Pysia była sterylizowana przed pierwszą rują, miała wtedy około 6 miesięcy.
Haker był kastrowany w wieku 7 miesięcy, kiedy zaczął przybierać pozy będę znaczył teren i mocz miał już wyraźniejszy zapach.
kalair pisze:Dorota pisze:kalair pisze:Rachelinka pisze:kalair pisze:Rachelinka pisze:kalair pisze:Dorota pisze:
Tuśki, Tuśki,
z prywatnej hodowli!
Mru zafrapowany
Iris i Lafi
Boni zafrapowany.
Iris i Lafi
No pewnie...mniam!
Iris i Lafi Zdziwione...
Jestem, jestem...
Z tymi muchami nie wypalilo![]()
Ale nie trace nadziei, bo Duza kiedys
niechcaco dzikuny wyhodowala![]()
Mru, ktory marzy o skrzydelkach
O matko!Za szczegółowy opis podziękujemy...
![]()
Ale szkoda...
kalair pisze:Lucky13 pisze:Bry szylkretki
Ale paskudna pogoda
Hej Lucky! U nas strasznie leje!!!
bry.
Zdjątko-
Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider], Google [Bot] i 10 gości