Radości i rozterki. GINGERS OD STR 99

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 02, 2008 21:55

Masz jakiegoś niegrzecznego kotka!
Lady mojej siostry uczestniczyła w podlewaniu kwiatka za kanapą...zanim wyschła ziemia - kotka była w doniczce, wyskakując wywróciła kwiatek - siostra łapiąc kwiatek zalała kanapę resztą wody z konewki, kwiatek nie spadł, ale mokra ziemia i brudna woda wylądowały na prezentach gwiazdkowych co były ukryte za kanapą...wow...tego dnia Lady nie była jej ukochaną koteczką :twisted:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Śro sty 02, 2008 22:04

Bo te dzisiejsze koty takie hultaje są :roll:
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Czw sty 03, 2008 10:24

Właśnie. Kiedyś koty były grzeczniejsze :twisted:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Nie sty 06, 2008 22:24

Wiecie co najczęściej Gin słyszy w ciągu dnia :twisted: :
-nie wolno, Gin
-Gin, słyszałeś zostaw tą biedną Punie
-GIIIN, zaraz cię zamorduje, małpo ty jedna.

A wieczorem;
Ginuś biedactwo ty moje, nie chcą się z tobą kotki bawić, smutno ci, maleństwo moje, i wtedy następuje ogólne przytulanie Gina :D

W czwartek jedziemy do wetki, Punieczce nad oczkiem ta torbiel bardzo urosła :cry: i Gin nam pokasłuje :cry:
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Post » Pon sty 07, 2008 9:06

To nieciekawie, nie mogłybyście koty już dać sobie spokój? Zuniu, a może one twoją wetkę bardzo lubią i dlatego tak wciąż...

izaA

Post » Pon sty 07, 2008 14:40

Koteczki, bez wygłupów! :ok:

zunia pisze:Wiecie co najczęściej Gin słyszy w ciągu dnia :twisted: :
-nie wolno, Gin
-Gin, słyszałeś zostaw tą biedną Punie
-GIIIN, zaraz cię zamorduje, małpo ty jedna.
Dwa ostatnie zdania najczęściej słyszy u mnie Cyryl, tylko imiona inne ;)
Pierwsze zdanie słyszą wszystkie oprócz Kitki 8)

Kicorek

Post » Czw sty 10, 2008 15:02

Zaraz wyruszamy do weterynarza :?
Obrazek

zunia

Post » Czw sty 10, 2008 15:11

Powodzenia :ok:

izaA

Post » Czw sty 10, 2008 15:19

:ok:

Kicorek

Post » Pt sty 11, 2008 12:00

Donoszę, że Punieczka narazie nie będzie miała wycinanej tej cysty nad oczkiem bo narkoza w jej wieku nie jest zabardzo bezpieczna, no chyba, że nagle by to starasznie urosło.

Natomiast Ginuś ma podejrzenie astmy na tle alergicznym, zaczął pokasływać od momentu choinki. Wczoraj choinkę spakowaliśmy. Gin dostał dwa zastrzyki po których, jeżeli jest to na tle alergicznym, powinien przestać kasłać do trzech dni. Dzisiaj jeszcze raz zakaszlał :cry: . Jeżeli dalej bedzie kaszleć to czeka go w poniedziałek prześwietlenie. Osłuchowo wszystko jest ok, morfologie też miał wczoraj robioną i też jest wszystko idealnie.
Weterynarz powiedziała, że alergia to jest najlepsza opcja :cry:
Zobaczymy i narazie czekamy.
Obrazek

zunia

Post » Pt sty 11, 2008 14:24

Otis też kaszle, ale razem z mojąwetką ustliłyśmy, że wprowadzimy sterydy gdy się to nasili bądź w okresie kiedy się nasila...wiem już, że ten okres to słoty ejsienne - czyli październik listopda, wtedy kaszle po raz dwa razy dziennie, jak zaczynamy grzać to sporadycznie.

izaA

Post » Pt sty 11, 2008 14:31

No właśnie Gin też tak kaszle dwa, trzy razy na dzień, w sumie też więcej grzaliśmy w mieszkaniu. Może koty tej rasy są bardziej narazone na tego typu dolegliwości :roll: teraz dostał niestety steryd-Dexafort :cry:
Obrazek

zunia

Post » Pt sty 11, 2008 21:51

Zapomniałam dodać, że Ginuś musi jeszcze pić siemie lniane. Właśnie zrobiłam, ciekawe czy sam wypije, czy będziemy musieli mu podać :roll:
Ojeju, jeju, jeju, czy te koty nie mogą być zdrowe, przeciez niczego im nie brakuje, nawet mają za dużo :evil:
Obrazek

zunia

Post » Pt sty 11, 2008 21:56

Można dostać siemię mielone - wtedy wychodzi taka bezpłciowa zawiesinka ala kisiel, możesz to wymieszać z mokrym - pewnie nawet nie poczuje :-)

izaA

Post » Pt sty 11, 2008 22:44

Właśnie mam takie siemie, chciałam aby Gin nie czuł się samotny i wszystkim kotom zaserwowałam taki posiłek :twisted:
tylko Punia wyjadła siemie z każdej miseczki :evil: Ginowi musieliśmy podać strzykawką. No ale Punia przynajmniej najedzona :D
Obrazek

zunia

[poprzednia][następna]