Kraków dla Sosnowca - zbiorka "darow" :))

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw sty 03, 2008 13:27

bbd2 pisze:dla uściślenia Wawel w Sosnowcu - to ulica, a nie dzielnica

To prawda ale od tej ulicy czesc miasta przylegla do niej potocznie tak jest nazywana :)

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Czw sty 03, 2008 13:31

Watek nam okropnie zboczyl z tematu ;)

Przpominam, ze rzeczy remontowe dostarczamy do niedzieli pozniej nastapi weryfikacja potrzeb :)

aassiiaa

Post » Czw sty 03, 2008 13:51

8O 8O 8O

Ło ludzie!

Człowiek se na kilka dni pojedzie gdzieś, gdzie neta ni zasięgu nie doświadczysz, a tu takie rzeczy.... 8O

W szoku jestem, oczywiście jak najbardziej pozytywnym.

No to odpowiadam:

aassiiaa pisze:Tak mi przyszlo do glowy :roll:
Dziewczyny potrzebuja prawie na juz wszystkich tych budowlanych rzeczy (najbardziej kafelek i fug) wiec moze jesli bbd2 dalej oferuje transport to zawiezie je szybciej a my pozniej zawieziemy "mebel" i akcesoria wyposazeniowe.

Co wy na to?? Pytam i Krakow i Sosnowiec :)

Czyli np akcesoria budowlano-remontowe zbiorka do powiedzmy niedzieli...bbd2 kiedy mozesz pojechac do S-ca??

Pomysł bardzo dobry. Sporo materiałów musielismy kupić, bardzo nam na czasie zależy, ale to i tak za mało. Jako, że jestem w trakcie przeprowadzki, to troche zamieszania i bałaganu jest, ale postaram się jak najszybciej przepisać faktury - co ile i na co.

aassiiaa pisze:
Nordstjerna pisze:Mamy do oddania "kanapę" Bromsta z IKEA (materac typu futon na stelażu z sosnowych listew, lub tylko sam materac, jeśli się przyda - ostrzegam, że jest bardzo stary i "były-biały" i nie wygląda pięknie, u nas leży na niej prześcieradło po prostu.). Kanapę można rozkręcić i wtedy jest całkiem nieduży pakunek.
Przyda się?

hmmm wydaje mi sie, ze chyba nie bo te pomieszczenia male sa ale poczekamy na wypowiedz ekspertow :)

Pomieszczenia są male i rzeczy tam będące muszą być łatwe do dezynfekcji, więc raczej odpada.

bubor pisze:Dziś materiał na zacny mebel został poddany obróbce skrawaniem czego efektem są dwa spore pudła trocin które w razie czego też są do wzięcia .

Do kuwetek bardzo się przydadzą.

aassiiaa pisze:Na pytanie czy pozniej beda potrzebne rzeczy remontowe odp - obecnie nie wiem :)

Będą potrzebne, ponieważ jak rozmowy z kierownikiem dobrze się ułożą, to może uda nam się wyremontować schroniskową kociarnię i kwarantannę.

bbd2 pisze:tesciowa mieszka na Pogoni, a moja mama na Legionów (koło Wawelu), więc jestem ciekawa, gdzie dokładnie znajduje się tajemnicze lokum (może byc na pw)

Pogoń, ul. Czeladzka :)

Uff to chyba tyle. Jak jakieś pytanie pominęłam, to proszę się przypomnieć :)

A remont posuwa się ładniutko do przodu. Jednak ponieważ spadla nam na głowę teraz nasza przeprowadzka, to tata musiał trochę odpuścić pracę tam. Na szczęście mam fajnego sąsiada :) po dwakroć zakoconego i z dwoma moimi tymczasiakami na głowie dodatkowo. Żeby było jeszcze lepiej, to pracuje w branży budowlanej i postanowił po godzinach dzilenie i wytrwale doprowadzić pomieszczenie do stanu używalności. Na pierwszy ogień poszło mniejsze pomieszczenie. Jest zrobiona wylewka, styropian już położony, pokryty siatką i zatynkowany. No i teraz kładzione są kafelki i robiona instalacja elektryczna.

Obrazek Tak wygladało

Obrazek a tak jest na dzień dzisiejszy

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zostaje nam jeszcze sufit z wielką dziurą Obrazek

No i podłoga Obrazek
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Czw sty 03, 2008 21:59

W sobote powinnam miec samochod - moge do kogos podrzucic moj towar.
Bubor do ciebie by mi bylo najwygodniej. Mozna? I o ktorej?

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Czw sty 03, 2008 22:11

progect pisze:W sobote powinnam miec samochod - moge do kogos podrzucic moj towar.

Oczywiście że można :D , co do godziny to ja sie dostosuję bo będe niejako na miejscu . :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pt sty 04, 2008 20:00

Emilka od jakiegoś czasu nie ma dostępu do internetu, rozmawiałam z nią dzisiaj telefonicznie i coś mi wspominała, że ktoś na dniach z Krakowa jedzie do Sosnowca, dostała numer telefonu, ale coś jej się nie zgadzało - i cała jest zakręcona, jeśli faktycznie ktoś jedzie to dajcie sygnał bo się chyba nie znajdziemy w tej naszej metropolii :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt sty 04, 2008 20:04

bubor pisze:
progect pisze:W sobote powinnam miec samochod - moge do kogos podrzucic moj towar.

Oczywiście że można :D , co do godziny to ja sie dostosuję bo będe niejako na miejscu . :wink:

To ja jutro zadzwonię jak będziemy wyjezdzali :D

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Pt sty 04, 2008 20:42

terenia1 pisze:Emilka od jakiegoś czasu nie ma dostępu do internetu, rozmawiałam z nią dzisiaj telefonicznie i coś mi wspominała, że ktoś na dniach z Krakowa jedzie do Sosnowca, dostała numer telefonu, ale coś jej się nie zgadzało - i cała jest zakręcona, jeśli faktycznie ktoś jedzie to dajcie sygnał bo się chyba nie znajdziemy w tej naszej metropolii :lol:

Tak - pierwszy transport dotrze do Was we wtorek - wszelkie info poslalam na pw :)

aassiiaa

Post » Sob sty 05, 2008 13:21

Informuje, ze dzisiaj dotra do Bubora pierwsze dostawy "darów" :)

Zbiorka nadal trwa!!

aassiiaa

Post » Sob sty 05, 2008 14:11

Dary od Bez44 i Progect już dotarły i czekają w garażu :D .

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob sty 05, 2008 14:48

Rennatta pisze:
anna09 pisze:
bbd2 pisze:
Rennatta pisze:
bbd2 pisze:To ja zapraszam na Ruczaj, poszukamy znajomych :wink:

No ... Wawel w S-cu piękny jest :lol: tylko smoka brak :evil:

Ja też jestem z Ruczaju :D . W której okolicy mieszkasz? Ja blisko Pasażu Ruczaj. Z Ruczaju jest też MJS :D .

ja też blisko Pasażu :twisted: na Drukarskiej :twisted: może wpadniesz na kawkę-zapraszam
MJS u mnie była

No to jest nas sporo z Ruczaju :D Ja na Szuwarowej, więc też blisko Pasażu :D

Oj,jak blisko,pewnie nieraz się tam widziałyśmy na zakupach :twisted:.

Mafia Ruczajowa:

1.Anna09
2.Bbd2
3.Mjs
4.Rennatta

Kto się jeszcze dopisze? :D

Od was do mnie jest kilka przystanków 116. Przyjmiecie? Chociaż na okres próbny :lol:

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Sob sty 05, 2008 14:53

bbd2 pisze:t

jeden mały warunek, znając mojego TŻ -towar musi byc przygotowany wcześniej :oops:

Zaraz, zaraz-Ty piszesz o moim TZcie :lol: . Tylko skąd Ty go znasz? 8O :lol:

Tosza

Post » Sob sty 05, 2008 15:00

Dzisiaj podjęliśmy decyzję o egzekucji starej puchowej kołdry-puchu mało, więc jest cieniutka. Koty uwielbiają w tym spać, poza tym lata temu widziałam w krakowskim schronisku na kociarni mnóstwo kołder właśnie. Chętnie oddam, ale nie chce się wygłupić-może standardy się zmieniły. Pociąc sie nie da, bo pierze wyleci, ale złożone na cztery i przykryte kawałkiem bawełny (wymiennej do prania) to całkiem fajne legowisko. Poza tym mam prawdziwe legowisko i stare pikowane narzuty-nadają się do pocięcia. Przyda się coś?

Tosza

Post » Sob sty 05, 2008 15:10

Tosza pisze:Dzisiaj podjęliśmy decyzję o egzekucji starej puchowej kołdry-puchu mało, więc jest cieniutka. Koty uwielbiają w tym spać, poza tym lata temu widziałam w krakowskim schronisku na kociarni mnóstwo kołder właśnie. Chętnie oddam, ale nie chce się wygłupić-może standardy się zmieniły. Pociąc sie nie da, bo pierze wyleci, ale złożone na cztery i przykryte kawałkiem bawełny (wymiennej do prania) to całkiem fajne legowisko. Poza tym mam prawdziwe legowisko i stare pikowane narzuty-nadają się do pocięcia. Przyda się coś?

Przyda sie :)
Dziewczyny napewno do czegos wykorzystaja jak nie u siebie to w schronisku :)

aassiiaa

Post » Sob sty 05, 2008 15:16

Czy jest planowany odbiór czegoś z Ruczaju w najbliższym czasie? Bo to do mnie rzut beretem. A jak nie, to przekonam TZta,by przywiózł do Huty-bo przeciez nie przywiozę tego tramwajem-wyglądałabym jak bardzo spóźnina repatriantka :lol:

Tosza

[poprzednia][następna]