Balkon osieciowany - poprawiamy zabezpieczenia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 04, 2003 20:35

Aneczko nasz przełazie GÓRĄ tzn ...hmm..no nad górą barierki i spada na parapet po zewnętrznej stronie - cały czas będac po własciwej stronie siatki - TŻ u nas zabezpieczył i od góry ---- czyli przywiazał w taki specjalny " facetowski " sposób:))
oj trzymam kciuki

kasiap&smok_telesfor

Od: Pon kwi 28, 2003 21:09

Post » Czw sie 14, 2003 8:05

Po dłuższym zastanowieniu TZ wykombinował. Zabezpiecza dół grubą listwą sięgajacą od betonu do barierki. Przyczepia je pozostałościami z wieszaka z pralni do wtopionych w beton elementów barierki.Spodem, pod listwą, wpuszcza sieć na balkon. Następnie planujemy haczyki od wewnętrznej strony listwy i zaczepienei tam sieci. BluMka rano znowu była po niewłaściwej stronie barierki, ale po własciwej sieci. Oparta tylko o siatkę tłukła się z Budyniem.

Sekutnica też ma osieciowany balkon. W duzym skrócie wygląda to tak: osłonki na kable (takie białe puste rurki) przewleczone przez oczka sieci na brzegach i te rurki przymocowane są na dość gęsto rozmieszczonych hakach. Haki są na górze, na dole i po bokach balkonu.
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Czw sie 14, 2003 8:44

Anna, jak już wreszcie się do mnie wybierzesz, to Cię wykorzystam jako eksperta. Bo u nas jest po prostu fatalnie - nie bardzo jest możliwość zamontowania siatki - może ta sieć byłaby rozwiązaniem? Czy ona wisi POZA balkonem? I gdzie takie coś kupiłaś?
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Czw sie 14, 2003 8:48

Majorko, sieć zamówiła alahari u pana spod Poznania, co to kontakt jest na stronie o zabezpieczeniach... Ja niestety też mam fatalny balkon do założenia czegoś od góry. Sieć jest w dużej mierze za balkonem, ale tworzy coś w rodzaju namiotu od góry, bo dalej się nie dało przywiercić haków...(domy z betonu, a raczej z żelbetonu...)
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Post » Czw sie 14, 2003 8:55

Spółdzielnia się nie czepia tej sieci?
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Czw sie 14, 2003 8:59

Spółdzielnia mi może... Na razie to jest od niedawna. Poza tym bloki należą w tej chwili do gminy, do ZBK. Poza tym ... I poza tym... A poza tym niektórzy w sąsiednich blokach zabudowują balkony jaąś plexą czy innym plastikiem i nikomu nie wadzi. A sieć z tych haków prosto zdjąć...
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Post » Czw sie 14, 2003 9:28

Majorka pisze:Spółdzielnia się nie czepia tej sieci?

W tym przypadku spółdzielnia się może... :twisted: Sieć nie jest trwałą instalacją i zgodnie z przepisami nawet konserwator zabytków (w budynkach chronionych) nie jest w stanie się jej czepić.

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Czw sie 14, 2003 9:31

A te tam, walory estetyczne? Czy taka sieć jest bardzo widoczna z zewnnątrz?
Obrazek

Majorka

Post » Czw sie 14, 2003 9:33

Zajrzyj na Zabezpieczenia - tam są zdjęcia paru balkonów zrobione z dołu. Mało sieci widać.

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Czw sie 14, 2003 10:01

Muszę kiedyś z dołu popatrzeć (drugie pietro). A mnie się podoba. Poza tym są dwa kolory do wyboru, ja mam zielony, sekutnica ma brudnobiały (nie że się już pobrudził, tylko z urody taki).
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

[poprzednia]