DSM

Forum Felis Polonia

Moderator: DoBo

Post » Pon paź 16, 2006 16:57

Z czego to wynika?
Bo z cytatu na początku widać, że "To obtain the title, the cat must win “Best in Show“ a minimum of 10 times." a zdanie "This title is only available at International Shows and is available to all adult cats, including neuters." dotyczy tytułu DSM a nie BIS.
W nowej wersji przepisów jest podobnie.
Archie + Czorcia Strachulec + Duszka za TM + reszta bandy

archie

Od: Pt paź 31, 2003 12:12

Post » Pt paź 20, 2006 13:43

Wiecie co... Ja nie rozumiem czego tu można nie rozumiec...

Dokładnie jak powiedział Albert - tytu BIS przyznawany jest najlepszej kotce, kocurowi, kocieciu 3-6, kocięciu 6-10, kastratce i kastratowi... Z tym, że do DSMa licza się tylko tytuły zdobyte przez koty dorosłe. Tytuł BOS i BOB to tytuły dodatkowe... Bo żeby je zdobyć trzeba już mieć BISa...

W KOT było napisane (co potwierdza również Albert w poście wcześniej), że na GA było jedynie doprecyzowane które BISy się licza, bo (jak jest nawet napisane na stronie FIFE) członkowie mieli dużo wątpliwości w tej kwestii. To nie jest żadna nowość, tylko precyzyjniejsze określenie co oznaczają przepisy. Wg mnie zmienił sie jedynie ten minimalny czas...

Na stronie FIFe te regulacje wisza juz dość długo (nawet w FAQ) - wiem bo już dawno o tym czytałam, zanim udałam sie na pierwsza wystawe z moją kotka... Nie ma żadnej daty wejścia w życie... Poczytajcie i sie troszkę uspokójcie :D I moze policzcie dokładnie :D A może... I Wam się należy :D

MartaD

Od: Wto gru 14, 2004 14:29

Post » Pt paź 20, 2006 14:06

lrafal pisze:bosy beda sie liczyc ale te zdobyte w 2007 i dalej (nie dziala to wstecz)
Swoją drogą szkoda, ze FIFe obniża poprzeczkę :(

Czemu uważasz,ze obniża ?? Na wystawie światowej tytuł WW otrzymują wszystkie koty,które zdobywają tytuł BiS - np.dorosły kot i dorosła kotka (u nas na międzynarodowych jedno dostaje BOS),jeden kastrat i jedna kastratka,jeden 6-10 i jeden 3-6,również koty domowe-kocur i kotka :wink:
a dużo trudniej dostac się do BiS-u kotom z każdej kategorii I-IV,gdy jest ich czasami od 50 do 100 :kitty:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pt paź 20, 2006 16:32

MartaD pisze:Wiecie co... Ja nie rozumiem czego tu można nie rozumiec...

Doprecyzowanie tez ma jakas date wejscia w zycie, jak na razie na stronach fife pisze, ze kot ma wygrac BIS (bez wskazania czy chodzi o konkurencje czy o tytul) wiec zakladamy ze ma byc na dyplomie BIS

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Pt paź 20, 2006 16:35

danunka pisze:Czemu uważasz,ze obniża ??

Dodaj do tego uproszczenia w GIC/GIP EC/EP

lrafal

Post » Pt paź 27, 2006 18:52

Na środowym zebraniu zarządu FPL temat DSM został przedyskutowany - BOS’y liczą się do DSM

Pozdrawiam
Rafał

lrafal

Post » Śro lut 14, 2007 18:21

lrafal pisze:Na środowym zebraniu zarządu FPL temat DSM został przedyskutowany - BOS’y liczą się do DSM

Czy również liczą się BOSy z 2006 roku? Czy tylko te po 01.01.2007?
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Śro lut 14, 2007 18:48

tez z 2006
Obrazek

lrafal

Post » Śro lut 14, 2007 23:34

lrafal pisze:tez z 2006

:ok: :ok: :ok:
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Czw lut 15, 2007 14:20

Też sie cieszę :lol:
sobie tak myslę,czy tak wysoko utytułowane koty ,nasze polskie FPL-owskie koty jak : WW,JW,DM i DSM nie należałoby gdzieś na stronie Felis Polonii wypisać ,pokazać ?
a może Fedaracja skusiłaby się na "odznaczenia" takich kotów .Może to być piękna rozeta,szarfa z odpowiednim napisem ...... zostawiam swój pomysł do przemyślenia :king:

danunka

Post » Wto sty 01, 2008 11:54

:) :) a tak wyglądają przepiękne rozety FPL przekazywane kotom za wybitne osiągnięcia !!

Obrazek to rozeta naszego EC ISUMA BLACK STAR Mruczki*PL, DSM

Obrazek to rozetaEC ETNY BLACK STAR Mruczki*PL, DM
( Etna to mama naszej GIC Basi Blue Star )

:D :D :D koty to PER n i są w szczecińskim klubie CCPomerania :!:

danunka

Post » Wto sty 01, 2008 14:17

od listopada do tytułów EC/EP, JW, DSM, DM są dołączane rozety, w nowym roku będzie też możliwość kupienia (kluby od FPL) rozet na pozostałe tytuły, cennik będzie rozesłany mailem.
Obrazek

lrafal

Post » Wto sty 01, 2008 21:01

lrafal pisze:od listopada do tytułów EC/EP, JW, DSM, DM są dołączane rozety, w nowym roku będzie też możliwość kupienia (kluby od FPL) rozet na pozostałe tytuły, cennik będzie rozesłany mailem.

Od listopada? Czyli jak moja kicia ma dyplom z wrzesnia to nie dostanie rozetki?
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Pon lut 11, 2008 15:42

lrafal pisze:w nowym roku będzie też możliwość kupienia (kluby od FPL) rozet na pozostałe tytuły, cennik będzie rozesłany mailem.

dzięki - odebrałam zamówione rozety :D
na zdjęciach wszystkie wyglądają mniej więcej tak samo (wielkość) a w naturze tak nie do końca :-(
są spore róznice pomiedzy JW,EC a GIC,IC i CH .Te dwie pierwsze są efektowniejsze :wink:

danunka

Post » Śro lut 20, 2008 17:35

lrafal pisze:od listopada do tytułów EC/EP, JW, DSM, DM są dołączane rozety, w nowym roku będzie też możliwość kupienia (kluby od FPL) rozet na pozostałe tytuły, cennik będzie rozesłany mailem.

Mój kot nie dostał żadnej rozety za JW :(
Dla kotki owszem dostaliśmy śliczną rozetę za EC, ale na pytanie w moim klubie co rozetą za JW powiedziano mi, że nikt nic na ten temat nie wie....

Napisałam do p. Nalewaj ale nie dostałam odpowiedzi.
Milva B
Obrazek

milva b

[poprzednia][następna]