Lusia alergia pokarmowa.Zostaje u nas na zawsze.44,53

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 27, 2007 16:20

wet. tez juz mi ostatnio sugerował astme :(

jeżeli leki nie zadziałały? nie wiem?

żeby się upewnic czy to astma musimy zrobic rtg klatki i krew :(
a ona jest taka strachliwa :?

dużo na to wskazuje, że to astma - te ataki duszności - wieczorne, jak się bardzo zdenerwuje, to sapanie, zatkany nos

jeżeli okaże się że to astma, to ja się chyba ..... na taka piękna, malutka, taka kochana i chora - i nikt jej nie będzie chciał :( :(

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Czw gru 27, 2007 17:53

Aniu a moze to własnie w nosku tkwi problem? tak jak u popierdółki mojego,kaszle tak dziwnie ,nosekiem sapie ,zreszta wiesz bo słyszałaś..może wymaz zrobic? (moze uda mi się połowe ci dorzucic ale narazie nie obiecuje..... :oops: )..a może to zapalenie zatok,,przewlekłe :?: ...
mam na podworku takiego kota....żebys go posłuchała :roll: ....ma tak jak rok długi i szeroki ,żaden wet nie chciał go przez to wyciachac....kaszle ,charcze..nos zablokowany ..rzęzi niemiłosiernie..
a u ciebie w domciu pewnie upał...a to wsusza jeszcze i sie nakłada jedno na drugie..okres grzewczy dla chorych zwierzaków z problemem odechowym jest koszmarny..zatkany nos ..więc oddycha pyniem...wysusza krtan itd. i kaszle...błędne koło...
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw gru 27, 2007 20:45

bylismy u wet. niestety w Grodzisku :evil: nie było wyjścia bo ona tak się strasznie stersuje że zaczyna się dusić :( płakała okropnie, zawodziła :(

osłuchał ja uważnie - w oskrzelach są szmery cały czas, powazne szmery, ale płuca sączyste!
- jakby nie doleczone? dostała na 7 unidox i steryd o przedłużonym działaniu - za tydzień jak nie przejdzie to mamy myśleć, wtedy rtg;
mamy jeszcze kupic znowu coś na wzmocnienie organizmu

Dorcia ja już nie chciałam juz u niego nic kupować, żadnych witamin, nic - za sam steryd - jeden zastrzyk wziął 27 zł - zdzierstwo + 8 zł wypisanie recepty na unidox :evil: Dorcia jak ja Ci zazdroszcze wetki!!!

on jest dobry, ale ma w nosie to , że pomagam bezdomnym i nawet 1 zł nie chce spóścić :(

wet. powiedział jedną rzecz- że ataki astmy tak szybko nie przechodzą, a u Lusi, nawet jak się zdenerwuje to niedługo przechodzi

w pokoju gdzie siedzi zmniejszyłam ogrzewanie i położyłam gruby mokry ręcznik; kicia właśnie robi konkretna toaletę, pojadła troszke i odpoczywa :)

Anna Rylska

Post » Pt gru 28, 2007 11:16

dziś rano koteczka ładnie zjadła sniadanie - a jakona się domaga kiedy szykuje w kuchni miseczki :) głośno miauczy że jest i czeka głodna - siedzi zawsze w ostatnim pokoju i krzyczy, że jeszcze nie dostała :D

wczoraj wieczorem była taka szcęśliwa, że jest w domu, że nikt jej nie męczy, nigdzie nie jedzie - siedziała na parapecie i sama do siebie głośno mruczała :D

rano niestety znowu była zatkana i rzęziło w oskrzelikach :( martwie sie o nią, tak dużó juz przeszła, tyle chorowała i jeszcze nie koniec :?

Anna Rylska

Post » Sob gru 29, 2007 10:00

narazie bez zmian :? ale cały czas jest apetyt :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek

Anna Rylska

Post » Sob gru 29, 2007 21:34

w pokoju dziś pól dnia włoczony był termofor - Lusi miała coś ala łaźnia - i powiem, że łatwiej jej się oddycha po tym

i jeszcze kilka zdjęć

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Anna Rylska

Post » Sob gru 29, 2007 21:46

ładna panienka z niej...

a mój Tyciak dzis tz. przed chwilą tak sie okropnie rozkaszlał jakby miał atak astmy.... :cry: :cry: :cry: :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob gru 29, 2007 21:57

Ania, ja przepraszam że się "wtrancam" ale podobne objawy miał mój Klemens. Też było podejrzenie astmy, cuda na kiju, okazało się, że ropa atakuje kolejne płaty płuc... choć rtg wyglądało ok...
może więc mimo wszystko, mimo - a może właśnie dlatego - że usg nie pokazuje tkanek powietrznych, warto by było zrobić?...?

Przepraszam, że tak obcesowo, ale ja mam po Klemensie wręcz uczulenie na problemy z oddychaniem :(

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Nie gru 30, 2007 10:51

Georg-inia pisze:Ania, ja przepraszam że się "wtrancam" ale podobne objawy miał mój Klemens. Też było podejrzenie astmy, cuda na kiju, okazało się, że ropa atakuje kolejne płaty płuc... choć rtg wyglądało ok...
może więc mimo wszystko, mimo - a może właśnie dlatego - że usg nie pokazuje tkanek powietrznych, warto by było zrobić?...?

Przepraszam, że tak obcesowo, ale ja mam po Klemensie wręcz uczulenie na problemy z oddychaniem :(

w przyszłym tygodniu idziemy na wizyte , jak skończy brać leki; myślimy nad badaniem, ale musimy troszke jeszcze poczekać ( pare dni, bo teraz chocbym b. chciała to nie dam rady fin.)

dzięki,każda rada jest cenna, kicia biedniusia i meczy się :? przeszkadza to bardzo

Anna Rylska

Post » Nie gru 30, 2007 12:12

Georg-inia zwyczajnie jestem przerażona po tym co napisałaś..... :cry: ..
Obrazek

dorcia44

Post » Nie gru 30, 2007 12:19

:(

Anna Rylska

Post » Nie gru 30, 2007 12:22

:( ropa w płucach -a czy to wyleczalne??? :cry:

Anna Rylska

Post » Nie gru 30, 2007 20:13

dzis też łaczyliśmy na 3 godz. termofor w pokoju u Lusi

cały czas dostaje leki, a ja dodatkowo jeszcze dołączyłam jej do diety tran - dosłownie kilka kropelek - podobno też wzmacnia ( bo pomysłów brakuje)

myśle cały czas co napisała nam Georg-inia i nie daje mi to spokoju :?

wygrzebie jescze cosd może w domu na bazarek dla kocinki i robimy koniecznie badanie.... newrowo się wykończe

Anna Rylska

Post » Pon gru 31, 2007 9:17

dzis rano Lusi starsznie charczała, dyszała :( do tego Łacia jeszcze wpadła i zaczęła pokazywać kto w domu rzadzi - Lusia zdenerwowała się i oczywiście zaczęła szybciej oddychać, ksztusić się :( zaczęło je rzezić :?

Lusia b. polubiła Sabcie :) - wchodzi jej pod brzuch, ociera sie o nią przytula i gada :D :D a psina stoi i merga ogonem :D - wyglada to super :D

Anna Rylska

Post » Wto sty 01, 2008 11:01

Pozwole sie wtracic tu poniewaz mam adoptowanego kota z podobnymi objawami .Nie kaszle ,nie dusi sie ale ma szmery w oskrzelach i " halasliwy" nos. Jakis czas temu byl leczony antybiotykami ale to nic nie pomoglo ,dalej nos jest przytkany . Nie mam pomyslu jakie badania zrobic ,moze wymaz z nosa albo gardla? Na razie opracowalam tylko metode jak ulzyc kotu .Temperatura w pokoju nie wieksza niz 20 stopni ,mokry recznik na kaloryferze i beta glukan .Wet powiedzial ze mam dawac scanomune bo beta glukan ma inne ph ble ble ble i dal mu recepte na biostymine .Nie pomagala wiec wrocilam do beta glukanu . Na scanomune nie moge sobie pozwolic .2 zl za tabletke to przegiecie . Kupuje vita glukan -dla dzieci .Latwo go podawac i nie jest drogi .Ale naprawde nie wiem co dalej z tym nosem i oskrzelami.Dawanie lekow na wyczucie to bzdura przeciez :(

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

[poprzednia][następna]