Ruszamy z remontem. Potrzebne wsparcie finansowe

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 20, 2007 12:28

Oj szkoda ze nie wiedzialam o potrzebie transportu wczesniej - wlasnie moj brat sciaga z Wawy do S-ca ale jest juz w drodze :roll:

Tak z czystej mojej ciekawosci (pochodze z S-ca) mozecie dziewczyny napisac w jakis dzielnicy (ulicy) udalo sie Wam to pomieszczenie zalatwic - moze byc na PW :)

Czas swiateczny wiec zbiorke zrobimy juz w Nowym Roku trzeba go dobrze rozpoczac :)

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Czw gru 20, 2007 13:14

Emiś pisze:Kolorki mają dla nas w tej chwili jak najmniejsze znaczenie :wink:

No jak to, jak koci salon to już na całego... :lol: :lol: :lol:

aassiiaa pisze:Oj szkoda ze nie wiedzialam o potrzebie transportu wczesniej - wlasnie moj brat sciaga z Wawy do S-ca ale jest juz w drodze :roll:

I tak dziewczyny w okresie światecznym pewnie nie będa kładly glazury, więc może ktoś zmotoryzowany sie znajdzie:)

Nikiya

Od: Sob lut 18, 2006 17:19

Post » Czw gru 20, 2007 14:18

aassiiaa pisze:Tak z czystej mojej ciekawosci (pochodze z S-ca) mozecie dziewczyny napisac w jakis dzielnicy (ulicy) udalo sie Wam to pomieszczenie zalatwic - moze byc na PW :)

Na pogoni

Nikiya pisze:I tak dziewczyny w okresie światecznym pewnie nie będa kładly glazury, więc może ktoś zmotoryzowany sie znajdzie:)

Ojj, tego taka pewna to bym nie była. Mojego tate ogromny zapał ogarnął... Perspekatywa domu bez kotów tak go pochłonęła, że gotowy jest robić tam przez całe święta :roll: (no bo oczywiście zrobienie tego pomieszczenia wiąże się z odesłaniem tak moich tymczasków :roll: Na szczęście Katinka ma już zaklepany domek a Wiercipiętkę mam zamiar wyleczyć i wyadoptować przed naszą przeprowadzką)
Ostatnio edytowano Pt sty 25, 2008 15:34 przez Emiś, łącznie edytowano 1 raz
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Czw gru 20, 2007 14:22

Emiś pisze:
Mojego tate ogromny zapał ogarnął... Perspekatywa domu bez kotów tak go pochłonęła, że gotowy jest robić tam przez całe święta :roll:

:ryk: :ryk: :ryk:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw gru 20, 2007 20:01

Sprawdziłam, na oko będzie ze 3, 3,5 metra glazury, ale mocno kombinowanej, w różnych kolorach.

Nikiya

Od: Sob lut 18, 2006 17:19

Post » Czw gru 20, 2007 23:58

Jutro jedziemy z Martą obejrzeć pomieszczenie i zrobić jakąś remontową naradę :D musimy ustalić dokładnie co i ile nam będzie potrzebne wtedy będziemy trochę mądrzejsze :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt gru 21, 2007 15:32

Nikiya pisze:Sprawdziłam, na oko będzie ze 3, 3,5 metra glazury, ale mocno kombinowanej, w różnych kolorach.

Kolorowo przynajmniej będzie :)

terenia1 pisze:Jutro jedziemy z Martą obejrzeć pomieszczenie i zrobić jakąś remontową naradę :D musimy ustalić dokładnie co i ile nam będzie potrzebne wtedy będziemy trochę mądrzejsze :D

Narada przesunięta została na czwartek, ale przy tempie pracy mojego taty to chyba tam już będzie większość zrobiona... Dziś już spiłował tą rurę Obrazek a jutro zabiera się do wyrównania podłogi.
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Post » Pt gru 21, 2007 23:15

Emilka to widzę, że Twój tata nieźle zabrał się do roboty :lol: może już po NOWYM ROKU będzemy miały nowych lokatorów :lol:

terenia1

Post » Nie gru 23, 2007 13:52

caroline81 pisze:--------------------------------------------------------------------------------

Witam serdecznie!
Jestem z Sosnowca, chętnie na miarę swoich możliwości pomogę...
Posiadam w piwnicy jakieś kafelki, pozostałe po remoncie, ale nie wiem czy są coś jeszcze warte...
Co do reszty rzeczy spróbuje coś wykombinować...
Jeśli dostałabym jakiś numer konta, przesłałabym jakąś drobną sumkę na początek...
Pozdrawiam serdecznie

Wysłałam wiadomość na PW

terenia1

Post » Pon gru 24, 2007 11:47

U mamy w s-cu bedzie duzo roznyczh rzeczy poremontowych w tym deski z mebli ale dopiero po nowym roku :)
Emis pozniej napisze PW z tel. kontaktowym do mojej siostry to sie jakos zdzwonicie :)

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Śro gru 26, 2007 0:05

Z tego co wiem remont już idzie pełną parą zrobiona jest cała elektryczność i już mamy do zwrotu konkretną sumę tacie Emilki za materiały bo wiadomo z elektryką nie ma żartów i tu żadnej prowizorki nie może być. W czwartek spotykamy się z dziewczynami i ustalimy dalsze kroki i działania i bardzo prosimy o pomoc finansową bo same niestety nie podołamy. Jakieś pieniądze jeszcze mamy, ale musimy mieć pewne zaplecze finansowe na leczenie kociaków.
Po Nowym Roku jesteśmy umówione na oficjalne spotkanie z nowym kierownikiem schroniska, mam nadzieję, że nasza współpraca ułoży się pozytywnie :D

terenia1

Post » Czw gru 27, 2007 3:17

terenia1 pisze:Z tego co wiem remont już idzie pełną parą zrobiona jest cała elektryczność i już mamy do zwrotu konkretną sumę tacie Emilki za materiały bo wiadomo z elektryką nie ma żartów i tu żadnej prowizorki nie może być.

Eh. No właśnie. Faktura jest. Na 430 zł... jutro wyszczególnie co i za ile, bo skrótami jest to popisane, a ja laik jestem...

Tereniu daj znać, o której z Martą wpadniecie, tak z godzinę wcześniej, cobym się nastawiła :wink:

Emiś

Post » Czw gru 27, 2007 19:52

No więc tak remont naszego pomieszczenia dla kociaków idzie pełną para :D Dzisiaj byłysmy obejrzeć pomieszczenie wyglada całkiem dobrze jak wszystko się zrobi będzie super - pomieszczenie ma ok 10 m podzielimy je na dwie części - tato Emilki zrobił już elektyryczność faktura tak ja napisała Emilka 430zł, ale tutaj nie ma co stosować półśrodków bo z elektrycznością nie ma żartów, będzie zamontowany licznik ponieważ pomieszczenie jest bez okienka, więc będzie zamontowany czasowy wyłacznik światła, następna sprawa ocieplenia całego pomieszczenia co spełni także rolę wyciszenia - styropian i materiały juz zakupione łącznie 390zł - styropian , śiatka , kleje potem kafelkowanie malowanie i wyposażanie pomiesczenia. Jeszcze jestem w trakcie załatwiania drzwi do rozdzielenia dwóch pomieszczeń - w pierwszym pomieszczeniu będzie tzw kwarantanna a w drugim już w miarę zdrowe kotki. I to tyle wieści z naszego remontowo-budowlanego frontu. :lol:

terenia1

Post » Czw gru 27, 2007 20:29

:dance: :dance: :dance: ale z was fajne kobitki:) niezle to wszystko zalatwilyscie. po nowym roku postaram sie przelac chociaz pare zlociszy. niestety nie mam zadnych materialow budowlanych :( ale tak czy inaczej wpraszam sie na oblewanie :D
Obrazek

patka-p3

Od: Wto kwi 24, 2007 11:54

Post » Czw gru 27, 2007 21:53

patka-p3 pisze::dance: :dance: :dance: ale z was fajne kobitki:) niezle to wszystko zalatwilyscie. po nowym roku postaram sie przelac chociaz pare zlociszy. niestety nie mam zadnych materialow budowlanych :( ale tak czy inaczej wpraszam sie na oblewanie :D

na oblewnie zapraszamy :D ale do pomocy w remoncie też :twisted: szukamy chetnych.
Same na koniec zakasamy rękawy i fruuu do malowania :D

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

[poprzednia][następna]