Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kot w bucie pisze:uśpić tego kota
kot w bucie pisze:uśpić tego kota
demi pisze:niestety widze, że wiekszość ludzi tutaj sie wypowiadających robi wszystko złośliwie
demi pisze:Ja powiedziałam, ze kociaka mogę wziać, jeśli bedzie taka potrzeba. mój telefon jest na forum, później kociak by do pitrof trafił. Bo nie chce biedaka meczyć w klatce tyle czasu.
demi pisze:Ktoś zauważył 10 chorych kotów w schronisku, a tych chodzby 20 z Rędzina czy 5 ze stabłowic zdychających między innymi na koci katar to nikt nie zauważy....
demi pisze:Ludzie muszą pozać problem zwierząt, zeby o nim dyskutować i głosno sie wypowiadać.
demi pisze:A nie z szałem w oczach mówić o cudach zza komputera.Bo gadać każdy może.
mamucik pisze:ossett pisze:[Ja tam nie wiem, które sa większe "BIEDY", te wolnożyjące czy w schronisku?
To nie jest problem tego, czyja bieda jest większa.
mamucik pisze:Generalnie natomiast najistotniejszym natomiast jest wg mnie zmiana nastawienia ludzi do zwierząt.
We Wrocku jest TOZ, Animalsi, Kocie życie i Straż dla Zwierzat oraz nieco zapaleńców działających na własną łapę, którzy na pewno by się włączyli. Zupełnie spokojnie możnaby było pomyśleć choćby o reklamie społecznej - choćby w temacie obok ciebie żyje kot/pies - on chce żyć, a bez ciebie sobie nie poradzi. Ludzi czasami naprawdę wystarczy nieco zmotywować i budzą się. Bo tak to cały czas będziemy walczyc o pojedyńcze koty, podczas, gdy obok bedą umierały dziesiątki innych.
mamucik pisze:Nie sądzę, aby Dudkiewicz, porządnie zmotywowany, odmówił wsparcia. To jest do załatwienia, więc zapewne miasto pokryłoby duza częśc kosztów. Wartoby było powalczyć o sterylizacje w takim zakresie, jakia winna być w europejskim mieście. Lecznicę, gdzie za darmo byłyby leczone zwierzęta, to nie są duże koszty dla miasta, a super o nim świadczy, jako o polskim mieście na naprawde europejskim poziomie.
mamucik pisze:Zacząć od jednej rzeczy - choćby od programu dostepnej i darmowej sterylizacji w wybranych placówkach. I przejść do kolejnej - choćby plakatów, że zwierze to nie rzecz.
demi pisze:bo dla mnie życie jest bardzo ważne i pod tym kontem robie wszytsko.
Przecież wcześniej pisałam, ze chwała bogu, ze ludzie prywatnie też działają, bo kocie biedy popadały by jak muchy...
demi pisze:bo dla mnie życie jest bardzo ważne i pod tym kontem robie wszytsko.
Przecież wcześniej pisałam, ze chwała bogu, ze ludzie prywatnie też działają, bo kocie biedy popadały by jak muchy...
ossett pisze:demi pisze:bo dla mnie życie jest bardzo ważne i pod tym kontem robie wszytsko.
DEMI, takich "kotów w butach" jak ten , który tu się głupio popisuje, jest niestety sporo wokół nas, dlatego, musimy stworzyć wspólny front, bez względu na to, czy ktoś jest w jakiejś organizacji czy nie. Ale miej oczy szeroko otwarte i oceniaj wszystko sama bez względu na to co Ci ktoś sugeruje, nawet jeżeli jest to osoba jak najbardziej zasłuzona.
ossett pisze:mamucik pisze:Nie sądzę, aby Dudkiewicz, porządnie zmotywowany, odmówił wsparcia. To jest do załatwienia, więc zapewne miasto pokryłoby duza częśc kosztów. Wartoby było powalczyć o sterylizacje w takim zakresie, jakia winna być w europejskim mieście. Lecznicę, gdzie za darmo byłyby leczone zwierzęta, to nie są duże koszty dla miasta, a super o nim świadczy, jako o polskim mieście na naprawde europejskim poziomie.
Bardzo dobry pomysł.
ossett pisze:mamucik pisze:Zacząć od jednej rzeczy - choćby od programu dostepnej i darmowej sterylizacji w wybranych placówkach. I przejść do kolejnej - choćby plakatów, że zwierze to nie rzecz.
Mamucik, masz super pomysły. Jeżeli zostaniesz szefową jakiejś prozwierzęcej organizacji, to jestem gotowa do niej wstąpić i podporządkować się "dyscyplinie organizacyjnej".
alessandra pisze:
widać,że z Aslana całkiem niezły klocuszek![]()
marcjannakape pisze:alessandra pisze:
widać,że z Aslana całkiem niezły klocuszek![]()
Oj niezły, niezły...
Za to mu sie takie imię dostało, bo ma łepek jak lew!
Aslan wygląda naprawdę imponująco!
I naprawde z niego mądry kot - na pweno go boli, a krople przeciwbólowe szczypią, ale sie nie buntuje przeciw zabiegom, nawet tabletki ładnie wcinaNP pewnie juz dawno by mnie opluł takim badziewiem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Jura, puszatek i 58 gości