Kiedy jak kto może odebrać zaniedbywane zwierzęta / HELP Wwa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 27, 2007 12:41

podwójnie poszło.....
Ostatnio edytowano Czw gru 27, 2007 16:06 przez dorcia44, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw gru 27, 2007 12:42

Aia jaka jest sunia :?:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw gru 27, 2007 13:39

dorcia44 pisze:Aia jaka jest sunia :?:

Dorciu sunia to była :(
kiedyś - że tak powiem wymienili sobie mojego Asche'a na sunie (to chyba najlepiej pokazuje że Ci ludzie są bez uczuć bo dla mnie to po prostu czyste okrucieństwo :cry: )

to tej suni, która po 3-4 miesiącach zniknęła - znalazłam kiedyś umową adopcyjną (na wszelki wypadek zrobiłam jej zdjęcie)
z tego co tam pisze
schroniskowe imei chyba Sonia (niewyraźnie napisane)
mieszaniec
sunia była średniej wielkości pieskiem, myślę że mogła urosnąć do kolana, sierść krótka przylegająca, próbuje sobie przypomnić jak wyglądała - kolor taki brązowy pomieszany z czarnym (być może i było to podpalane)... uszy raczej duże klapnięta, trochę mi przypominała psam myśliwskiego
tutaj podobne zdjęcie, ale jednak trzeba wziasć duży margines błędu

jeśli chodzi o tego teraz to chłopczyk
wyliczyłam wczoraj że musi mieć z 8-9 mies.
ze słów mojej babci - jest ciut większy od Kaja, ale to ze względu na dłuuuugie nogi, ale od mojego psi jest mniej potężny (w klacie i barach;))
jest to jednak nadal malutki piesek
charakteru nie znam :roll:
jako szczeniaczek no to wiadomo, maulchna żywa szczęśliwa gryząca kuleczka, której wszedzie pełno i tryska niewyczerpaną energią :) :(
wiadomo ze do kota przyzwyczajony...

czy szukać im już domów :conf:

a nie lepiej poczekać aż TOZ odpisze czy w tej sprawie da sie wogóle coś zrobić...
bo jak nie będzie dla kogo szukać tych domów :cry:

zakładać wątek dla Kiry...
czy tylko tu na razie pisać...

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Czw gru 27, 2007 17:35

Aia, załóż watek dla Kiry
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Czw gru 27, 2007 18:04

Aia, na to, ze ktos ci odpisze, nie ma co liczyc, musisz zadzwonic. Oni nic nie moga zrobic poza tym, jesli nie masz domow tymczaowych, TOZ nie ma zaplecza. Pamietaj tez, ze jesli zachodzi podejrzenie maltretowania zwierzecia, kazda organizacja prozwierzeca moze takie zwierze odebrac, wiec dzwon gdzie sie da. Nie pisz, tylko dzwon.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pt gru 28, 2007 0:27

a moze najpierw pisz, zeby potem mowic przez telefon, ze juz wyslalas maila 8) , wiec tam na pismie maja wszystkie szczegoly [jakby chcieli je sprawdzic]. Oczywiscie nie ma co zakladac ze szybko odpowiedza lub przeczytaja...

tez mi sie wydaje, ze warto zakladac watek Kiry juz.

...

Poza tym... co mozesz stracic, jezeli ktos te zwierzeta odbierze? Najprawdopodobniej sprawa zostanie skojarzona z Toba, nawet jezeli wszystko zostanie zorganizowane tak, by wygladalo, ze np. to sasiedzi poinformowali...

Pierwza mysl, ktora sie nasuwa to Asche. W koncu tych dwoje ludzi to jedyna nic laczaca z Aschem. Obrazek
...No ale na to chyba sie nic nie poradzi, a krzywda pozostalych ogonow jest, zbyt duza by nie reagowac.

Ale co poza tym? Czy jeszcze cos mozesz "stracic"? Jezeli porzadnie sie zastanowisz [nawet jesli to bolesne Obrazek ] to moze latwiej bedzie sie rpzed tym zabezpieczyc?
Moze TOZ, czy kto bedzie interweniowal powinien byc przygotowany by nie wspominac ani pol slowem o Tobie? Czy oni powinni sie dopytywac o Asche?
A moze Twoja rodzicielka i jej facet juz wyczerpali pule zlego, a nie maja zdolnosci skomplikowanego planowania by cos nowego wymyslec...

Tak tylko mysle na glos... ze warto sie dobrze zabezpieczyc "z kazdej strony"... Obrazek

varulv

Od: Wto lip 10, 2007 23:18

Post » Śro sty 02, 2008 23:01

podnoszę, może jeszcze ktoś coś doradzi
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

[poprzednia]