Kacperek - schr. Łódź- w swoim własnym DOMKU!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 27, 2007 12:20 Kacperek - schr. Łódź- w swoim własnym DOMKU!! :)

Obrazek
(zdjęcie autorstwa Sis)
Cytat:
"Kochane, śliczne, wystraszone słonko. Jest w schronisku od wtorku, po raz pierwszy zobaczyłam go w środę, no i wczoraj. Przestraszony i niepewny daje się jednak brać na ręce i przytulać, ale widać, że nie rozumie dlaczego to są jakieś inne ręce... rozgląda się, ciągle oszołomiony, nie rozumie nic z tego, co go spotkało, widać, że wydaje mu się to wszystko koszmarnym snem, z którego chce się jak najszybciej obudzić... nic prawie nie je, rozmyśla, przyglada się wielkimi zdziwionymi oczami, sprawia wrażenie nieobecnego, gdy się do niego mówi - "tak, tak, słyszę, co mówisz, ale teraz jestem trochę zajęty, wiesz, czekam na swoich Dużych, zaraz po mnie przyjdą, muszę patrzeć uważnie na drzwi, żeby nie przegapić jak wejdą, żeby ich zawołać jak przyjdą, mogą mnie nie zauważyć, tu jest tyle kotów... co mówiłaś ? nie, nie, nie zostawili mnie tu na zawsze, na pewno przyjdą, na pewno, ja przecież lepiej wiem"

Obrazek

pozwoliłam przytoczyć sobie słowa cioci pisiokot zamieszczone w wątku łodzkiego schronu.
mam nadzieje ze ciocia sie nie gniewa? :)
Ostatnio edytowano Nie sty 13, 2008 7:39 przez Etka, łącznie edytowano 4 razy

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw gru 27, 2007 12:23

a tu filmik z Kacperkiem:
http://pl.youtube.com/watch?v=Ymnjt6Dhds0

widac jak biedactwo wypatruje na drzwi :(
Ostatnio edytowano Pt gru 28, 2007 8:49 przez Etka, łącznie edytowano 1 raz

Etka

Post » Czw gru 27, 2007 12:32

Etko, super, że Kacperek ma wątek- daj znać Graszce, zmieni podlinkowanie banerka.
Ja jeszcze tu napiszę, że Kacperek ma ogłoszenia na gratce, adopcyjnej miau, adopcje.org i allegro. Jeśli ktoś jeszcze może go gdzieś ogłosić do podaję linka do jednego z ogłoszeń:
:arrow: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/855846_ ... perek.html

Czy ktoś umie obrabiać filmiki? I umiałby z tego powyższego wyciąć tylko sam fragment z Kacperkiem?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw gru 27, 2007 12:34

Kacperku trzymam bardzo mocno kciuki żeby jakiś dobry Duży szybciutko Cię tu wypatrzył i zabrał do kochającego domku.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw gru 27, 2007 12:35

mi Kacperek nie moze wyjsc z glowy, ludzie sa podli, strasznie :(
Jak mogli to zrobic tej slodkiej kruszynce :(

Etka

Post » Czw gru 27, 2007 12:41

A ja (jako, że nie mogę wziąć go do domu) deklaruję wpłatę pieniążków na karmę i żwirek Domkowi Tymczasowemu (jeżeli taki się znajdzie, co ja gadam, MUSI się znaleźć) co miesiąc, do uzgodnienia, przez cały czas pobytu w tymże DT tego cudnego kocurka ............ :roll:
Howk.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Czw gru 27, 2007 12:44

Jeśli ktoś by go sponsorował i zajął by się szukaniem stałego domku, to nie ma sprawy, mamy trochę miejsca w kuchni, no ale niestety tylko pod warunkiem spełnienia powyższych wariantów.. Na razie nie dalibyśmy rady kolejnego footra utrzymać, musimy trzymać zapasy gotówki na ew. leczenie naszych i Eleven.. Jeszcze nas w styczniu dwie sterylki czekają..

swk

Od: Sob paź 13, 2007 20:11

Post » Czw gru 27, 2007 12:44

Biedne kocisko...
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw gru 27, 2007 12:50

swk pisze:Jeśli ktoś by go sponsorował i zajął by się szukaniem stałego domku, to nie ma sprawy,

Jak napisałam, tak też i uczynię :), jeżeli tylko się zdecydujecie ...
Wyliczcie mi mniej-więcej ile trzeba kasy na karmę i żwirek i wrzućcie mi pv :) No i ... jakby co, trzeba by uzgodnić ze schronem .... z wolontariuszkami naszymi wspaniałymi ... mnie tylko cynk trzeba dać :roll:

A szukaniem domku zajmiemy się chyba wszyscy ... 8)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Post » Czw gru 27, 2007 12:54

mokkunia pisze:Czy ktoś umie obrabiać filmiki? I umiałby z tego powyższego wyciąć tylko sam fragment z Kacperkiem?

mój TŻ to zrobi, też o tym pomyślałam
jak będę miała gotowe to wyślę Ci Mokkuniu. Dołaczysz do ogłoszenia, tak ?
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw gru 27, 2007 12:54

Tylko jeszcze niestety muszę zapytać o koszta ew. leczenia.. i możemy go przejąć, nie chciałbym następnego "syndromu Eleven" :roll:

swk

Post » Czw gru 27, 2007 13:01

Pisiokot - takiego mam plana - dołączyć do ogłoszeń filmik z Kacperekiem :) Jak TŻ obrobi wrzućcie na youtuba i dajcie mi linka :)

Swk, finansowo na razie nie jestem w stanie pomóc niestety, ale do wrzucania ogłoszeń w necie się piszę :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw gru 27, 2007 13:04

To jeszcze mi powiedzcie kiedy można go przejąć, chyba czym szybciej tym lepiej dla niego..

swk

Post » Czw gru 27, 2007 13:06

swk pisze:Tylko jeszcze niestety muszę zapytać o koszta ew. leczenia.. i możemy go przejąć, nie chciałbym następnego "syndromu Eleven" :roll:

Moim zdaniem Kacperek na chorego nie wygląda
na pewno trzeba byłoby zrobić pełną morfologię (z profilem nerkowym i wątrobowym - jakieś 60 zł), żeby się upewnić do do jego stanu zdrowa, ale wydaje mi się, że jemu potrzeba tylko domu, opieki, poczucia bezpieczeństwa. Schronisko go przeraża, od półtora tygodnia Kacper żyje w permanentnym stresie :(
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw gru 27, 2007 13:09

I jak, dziewczyny, kiedy da się go zabrać ze schronu :?:
Mam przed oczami Karolka :cry:

Czekam na kasę za fakturę ... ale mam jeszcze co nieco na koncie (a na podwójny PIT5 i tak za mało) ... jeżeli zabierzecie go dzisiaj, jutro, w sobotę, dajcie szybko znać, dogadamy się, gdybym mogła, byłby już u mnie ...
Ostatnio edytowano Czw gru 27, 2007 13:12 przez Myszeńk@, łącznie edytowano 1 raz

Myszeńk@

[następna]