Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
CoToMa pisze:Wróciłam, ale skonana jestem okropnie. Zaraz muszę zrobić sobie gorącą kąpiel, bo przemarzłam do kości.
1. Kajtkowi niestety zbiera się ropa, mam ja usuwać, podawać zastrzyki. Będę też wlewać do rany jodoform. Na razie dostaje bajtryl, w czwartek mamy sie pokazać do kontroli. Jeżeli nie będzie poprawy dostanie kolejny antybiotyk.
2. Z wyników Myszaka jestem niezmiernie zadowolona. Dr Asia również. Kreatynina spadła z 2,4 do 2,1. W ciągu 3 tygodni, więc to jest duży sukces. Reszta wyników w normie. Myszaczek nadal będzie na diecie nerkowej i za jakieś 2 tygodnie powtórzymy badania. Może uda się jeszcze zbić, a wtedy można by pomyśleć o zabiegu.
3. Amylaza Gienka idealna
Femka pisze:CoToMa pisze:Wróciłam, ale skonana jestem okropnie. Zaraz muszę zrobić sobie gorącą kąpiel, bo przemarzłam do kości.
1. Kajtkowi niestety zbiera się ropa, mam ja usuwać, podawać zastrzyki. Będę też wlewać do rany jodoform. Na razie dostaje bajtryl, w czwartek mamy sie pokazać do kontroli. Jeżeli nie będzie poprawy dostanie kolejny antybiotyk.
2. Z wyników Myszaka jestem niezmiernie zadowolona. Dr Asia również. Kreatynina spadła z 2,4 do 2,1. W ciągu 3 tygodni, więc to jest duży sukces. Reszta wyników w normie. Myszaczek nadal będzie na diecie nerkowej i za jakieś 2 tygodnie powtórzymy badania. Może uda się jeszcze zbić, a wtedy można by pomyśleć o zabiegu.
3. Amylaza Gienka idealna
Gienek i Myszak zrobili Ci piękny prezent![]()
a Kajtek chyba zaczyna czuć sie niedowartościowany i koniecznie chce zwrócić na siebie uwagęJest pod opieką lekarza, jestem o niego spokojna.
CoToMa pisze:Mieliśmy z Kajtkiem pojawić sie na kontroli we czwartek. niestety jutro muszę jakoś tam dotrzeć, bo co raz bardzie mu ta rana ropieje. Boje sie, żeby mu sie te szwy nie rozeszły. Trzeba będzie chyba dać mu jeszcze mocniejszy antybiotyk.
Najgorzej, ze samochód nam sie zepsuł
CoToMa pisze:Z okazji świąt życzę wszystkim dużo zdrowia, radości, pogody ducha, a przede wszystkim nadziei.
Życzę również tego, aby nadszedł taki dzień, kiedy schroniska będą puste; aby nadszedł taki dzień, kiedy nie znajdzie się na niczyjej drodze bezdomnego, głodnego i chorego zwierzaka; aby nadszedł taki dzień, kiedy życie zwierząt będzie w cenie...
Lucyna
theta pisze:CoToMa pisze:Z okazji świąt życzę wszystkim dużo zdrowia, radości, pogody ducha, a przede wszystkim nadziei.
Życzę również tego, aby nadszedł taki dzień, kiedy schroniska będą puste; aby nadszedł taki dzień, kiedy nie znajdzie się na niczyjej drodze bezdomnego, głodnego i chorego zwierzaka; aby nadszedł taki dzień, kiedy życie zwierząt będzie w cenie...
Lucyna
Tobie i zwierzakom życzę tego samego. Ach, i niezawodnego samochodu!
Co z samochodem? Masz jakiś inny transport?
I z innej beczki... macie labradora?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości