Myszkin i spółka - Koci mobbing... Jędrek na manewrach...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 23, 2007 18:17

Obrazek
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon gru 24, 2007 0:44

Niech nam wszystkim Gwiazda Betlejemska pomoże, żebyśmy zawsze byli Ludźmi
i żebyśmy nigdy nie tracili z oczu tego,
co naprawdę najważniejsze.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon gru 24, 2007 0:55

CoToMa pisze:Obrazek

Kajtusiu ,zdrowiej nam tu szybciutko :wink:
a właściwie co robisz na mojej wycieraczce :roll: :?:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pon gru 24, 2007 1:12

trawa11 pisze:

macie obie takie kotowe wycieraczki?
skąd? :D
Obrazek

Femka

Post » Pon gru 24, 2007 8:05

Femka pisze:
trawa11 pisze:

macie obie takie kotowe wycieraczki?
skąd? :D

Mój TŻ zdobył :D
...

CoToMa

Post » Pon gru 24, 2007 14:20

Obrazek

Danusia

Post » Wto gru 25, 2007 14:07

CoToMa pisze:Wróciłam, ale skonana jestem okropnie. Zaraz muszę zrobić sobie gorącą kąpiel, bo przemarzłam do kości.

1. Kajtkowi niestety zbiera się ropa, mam ja usuwać, podawać zastrzyki. Będę też wlewać do rany jodoform. Na razie dostaje bajtryl, w czwartek mamy sie pokazać do kontroli. Jeżeli nie będzie poprawy dostanie kolejny antybiotyk.

2. Z wyników Myszaka jestem niezmiernie zadowolona. Dr Asia również. Kreatynina spadła z 2,4 do 2,1. W ciągu 3 tygodni, więc to jest duży sukces. Reszta wyników w normie. Myszaczek nadal będzie na diecie nerkowej i za jakieś 2 tygodnie powtórzymy badania. Może uda się jeszcze zbić, a wtedy można by pomyśleć o zabiegu.

3. Amylaza Gienka idealna

Gienek i Myszak zrobili Ci piękny prezent :D
a Kajtek chyba zaczyna czuć sie niedowartościowany i koniecznie chce zwrócić na siebie uwagę :evil: Jest pod opieką lekarza, jestem o niego spokojna.
Obrazek

Femka

Post » Wto gru 25, 2007 14:17

Femka pisze:
CoToMa pisze:Wróciłam, ale skonana jestem okropnie. Zaraz muszę zrobić sobie gorącą kąpiel, bo przemarzłam do kości.

1. Kajtkowi niestety zbiera się ropa, mam ja usuwać, podawać zastrzyki. Będę też wlewać do rany jodoform. Na razie dostaje bajtryl, w czwartek mamy sie pokazać do kontroli. Jeżeli nie będzie poprawy dostanie kolejny antybiotyk.

2. Z wyników Myszaka jestem niezmiernie zadowolona. Dr Asia również. Kreatynina spadła z 2,4 do 2,1. W ciągu 3 tygodni, więc to jest duży sukces. Reszta wyników w normie. Myszaczek nadal będzie na diecie nerkowej i za jakieś 2 tygodnie powtórzymy badania. Może uda się jeszcze zbić, a wtedy można by pomyśleć o zabiegu.

3. Amylaza Gienka idealna

Gienek i Myszak zrobili Ci piękny prezent :D
a Kajtek chyba zaczyna czuć sie niedowartościowany i koniecznie chce zwrócić na siebie uwagę :evil: Jest pod opieką lekarza, jestem o niego spokojna.

Femciu :wink: ja tez :wink:
Nie masz pojecia jaka to była przyjemnosc gdy miałam Kajtusia na
rekach :wink:
Kajtuś sobie poradzi :wink: ja to wiem i w to wierze :wink:
Obrazek

Danusia

Post » Wto gru 25, 2007 16:32

Mieliśmy z Kajtkiem pojawić sie na kontroli we czwartek. niestety jutro muszę jakoś tam dotrzeć, bo co raz bardzie mu ta rana ropieje. Boje sie, żeby mu sie te szwy nie rozeszły. Trzeba będzie chyba dać mu jeszcze mocniejszy antybiotyk.
Najgorzej, ze samochód nam sie zepsuł :(
...

CoToMa

Post » Wto gru 25, 2007 16:39

CoToMa pisze:Mieliśmy z Kajtkiem pojawić sie na kontroli we czwartek. niestety jutro muszę jakoś tam dotrzeć, bo co raz bardzie mu ta rana ropieje. Boje sie, żeby mu sie te szwy nie rozeszły. Trzeba będzie chyba dać mu jeszcze mocniejszy antybiotyk.
Najgorzej, ze samochód nam sie zepsuł :(

to nieciekwe wiadomosci :( :( :(
antybiotyk to jedno ,ale rana musi byc dobrze oczyszczona ,zeby sie martwica nie wdala.wtedy szwy sie rozejda.
co z autem?
Obrazek

Danusia

Post » Wto gru 25, 2007 17:41

Obrazek
...

CoToMa

Post » Wto gru 25, 2007 22:32

Z okazji świąt życzę wszystkim dużo zdrowia, radości, pogody ducha, a przede wszystkim nadziei.

Życzę również tego, aby nadszedł taki dzień, kiedy schroniska będą puste; aby nadszedł taki dzień, kiedy nie znajdzie się na niczyjej drodze bezdomnego, głodnego i chorego zwierzaka; aby nadszedł taki dzień, kiedy życie zwierząt będzie w cenie...

Lucyna
...

CoToMa

Post » Wto gru 25, 2007 22:33

Kilka fotek z wczorajszego wieczoru...

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
...

CoToMa

Post » Wto gru 25, 2007 22:53

CoToMa pisze:Z okazji świąt życzę wszystkim dużo zdrowia, radości, pogody ducha, a przede wszystkim nadziei.

Życzę również tego, aby nadszedł taki dzień, kiedy schroniska będą puste; aby nadszedł taki dzień, kiedy nie znajdzie się na niczyjej drodze bezdomnego, głodnego i chorego zwierzaka; aby nadszedł taki dzień, kiedy życie zwierząt będzie w cenie...

Lucyna

Tobie i zwierzakom życzę tego samego. Ach, i niezawodnego samochodu! :D
Co z samochodem? Masz jakiś inny transport?

I z innej beczki... macie labradora?
Obrazek

theta

Od: Nie cze 10, 2007 13:49

Post » Wto gru 25, 2007 22:57

theta pisze:
CoToMa pisze:Z okazji świąt życzę wszystkim dużo zdrowia, radości, pogody ducha, a przede wszystkim nadziei.

Lucyna

Tobie i zwierzakom życzę tego samego. Ach, i niezawodnego samochodu! :D
Co z samochodem? Masz jakiś inny transport?

I z innej beczki... macie labradora?

Jeśli chodzi o samochód, to w czwartek będzie jechał do mechanika. Mam nadzieje, że naprawa nie będzie kosztowna. Wczoraj pani Ala po mnie przyjechała, jutro też będzie musiała, bo jakoś muszę się do weta dostać. Na nogach to około godzina drogi. Sama bym dała radę, ale z Kajtkiem w transporterze to niemożliwe.

A labrador jest mojej szwagierki.

Dzięki za życzenia :D
...

CoToMa

[poprzednia][następna]