Koty z Korabiewic - szukamy domów, DT i wsparcia...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 22, 2007 23:37

Drodzy "Duzi",

W ciszy gwieździstej nocy, otuleni w światła choinek, śpią słodko... Mruczą o dalekich krainach, o miseczkach pełnych rarytasów, o wodzie zawsze czystej, o własnej podusi i o swoim Dużym, który przyszedł w ostatniej chwili i uratował przed zapomnieniem...

Życzymy Wam magicznych Świąt. By wszystkie drzwi, do których zmierzacie otwierały się, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. By Wasze spacery w chmurach były łagodne i prowadziły do celu. By w okół Was roztaczała się niewidzialna tarcza chroniąca Was przed niebezpieczeństwami. By dobroć, jaką okazaliście choćby jednemu zwierzęciu powróciła do Was stokroć silniejsza i tworzyła bufor przed wszelką niesprawiedliwością. By nadzieja, jaką daliście nam i naszym mruczącym podopiecznym oświetliła Wasze najciemniejsze mroki i dodała skrzydeł, gdy świat runie w przepaści. By zawsze był w pobliżu Was przyjaciel, który otuli Was ciepłem i zrozumieniem.

Dziękujemy Wam z całego serca za pomoc, za zaufanie i za ciepłe słowa dodające otuchy. Dziękujemy, że ponad 30 kotów ze schroniska tegoroczne Święta spędzi z Wami w cieple, w ciszy i w poczuciu bezpieczeństwa. Dziękujemy za wsparcie finansowe, dzięki któremu nasza pomoc stała się tak realna i dociera na czas dając jedzenie, leki i kolejne przytulne schronienia tymczasowe. Dziękujemy, że daliście nam coś, o co nie śmielibyśmy prosić - nadzieję.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Sob gru 22, 2007 23:55

Ja też dziękuję za piękne życzenia, łza w oku mi się zakręciła...

A Wam wszystkim, które działacie bezpośrednio -wyrywacie ze schronu, leczycie, dajecie domy tymczasowe, weryfikujecie DS i robicie wszystko czego nie da się robić wirtualnie życzę wytrwałości, cierpliwości, tego by Wasze seca nie ostygły. Żeby te Święta były chwilą odpoczynku i nabrania oddechu przed dalszą walką, żeby Nowy Rok przyniósł same wspaniałe domki stałe dla wszystkich podopiecznych.
Anka
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Nie gru 23, 2007 14:02

A u mamy na Święta prawdziwy koci najazd :)

Oprócz Marzanki i Wisienki ostatnio obcującymi z Kubą, psem mamy, Misia, który wciąż woli ciasny kącik od człowieka, dziś dotarły jeszcze 4 koty 8)

jak ustalę z Olgą, który kot jest który to napiszę więcej ;)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Post » Nie gru 23, 2007 21:38

Już wyjaśniam, bo całe zamieszanie z kotami to po części moja wina :oops:
Udało nam się dzisiaj ze schroniska wyrwać 4 koty (2 młode - niedawno przywiezione - niestety płci już nie zdążyłam zidentyfikować, Przylepka i Pieszczochę) :dance2: Do Mamy Poddasza trafiły 3 - 2 młode i Pieszczocha, Przylepek trafił do nowego DT u Kajetana.
Jutro zabieram Przylepka na przegląd kontrolny to będziemy wiedzieć, co i jak.
pozdrawiam :)
norka
Obrazek Zapraszamy na naszego Facebook'a Obrazek

norka13

Od: Czw lis 08, 2007 14:09

Post » Nie gru 23, 2007 23:29

Byłam przed chwilą drugi raz u mamy - dziś cały dzień jestem na walizkach... :)

Nowe tymczasiki:
Buranio. To kocurek, który trafił do mojej mamy, by zwolnić miejsce u Modjeski dla Pana Kota z moejgo podpisu. Buranio jest przepięknym kotem. Fantastyczny charakter. Serce zdobywa jednym spojrzeniem. jak troszkę oswoi się z nowym miejscem zrobię mu fotki. Jest przepięknie buro-brązowo-kremowy - zupełnie jak Marzanka :) i też ma takie fantastyczne jasno-kremowe okularki w okół orzechowych oczu :) Na razie wybrał sobie kącik przy kaloryferku i tam pomalutku oswaja się z Kocim Pokojem. Murczy przepięknie gdy się go głaszcze, ale wciąż jest nieśmiały :)

Pieszczocha, którą przez pomyłkę wzięłam za Przylepka :oops: Ale podcięte uszko dawało mi do myślenia przez cały czas ;) Pieszczoszka jest fantastyczną Kicią :) najpierw nieśmiało usadowiła się w legowisku umoszczonym w szafce. Jednak gdy przyjechałam do mamy parę godzin póxniej, Pieszczoszka przeniosła się już na parapet i oglądała sobie światełka :) Wciąż jest wystraszona, ale gdy się ją zacznie głaskać - miziankom nie ma końca :) Jest przepiękną czarną koteczką. O wyjątkowo przyjaznym i ujmującym usposobieniu :)

Dwa nowe koteczki.
Pierwszy Tajemniczy Gość nie ma jeszcze zidentyfikowanej płci. Na razie odsypia, a jak nie odsypia to ugniata baranki, a jak nie ugniata, to wcina chrupki :) Jest śmielszy od drugiego Tajemniczego Kota. Jest biało-czarny i ma czarną grzywkę i przypomina trochę zorro ;) pomimo strachu nie chował się. Miał podwinięty ogonek, ale gdy się go zaczęlo głaskać bardzo szybko zaczął mruczeć i przebierać łapkami. Ogonek na razie ma podwinięty (stąd płeć na razie jest zagadką ;) jak byłam za drugim razem, kotek zwinął się w kłębuszek na wcześniejszym legowisku Pieszczoszki, która przeniosła się na okno :)

Drugi tajemniczy Kot jest bardzo przestraszony. Przez większość czasu siedział w kąciku i bał się. Głaski przyjmuje, ale bardzo się tym stresuje. Widać było, że z dwójki rodzeństwa ten jest znacznie bardziej ostrożny i lękliwy. Gdy przyjechałam za drugim razem - kotek wciskał się na legowisku w szafie pod kocyk - podobnie jak Chaberka pierwszego dnia. Nasz Chojrak będzie potrzebował troszkę więcej czasu na oswojenie, ale kroczek po kroczku i przekona się, że człowiek nie jest w cale taki zły.

Starzy Tymczasowicze...
Misio wylazł zza kanapy. co prawda trochę mu pomogłyśmy ;) ale chłopak inaczej nigdy by się nie zdecydował na wyjście. A tak dostał i przysmaczki i przeniósł się na szafeczkę, z której może sobie obserwować i pokój i przedpokój za szybką. Moze teraz oswajanie pójdzie łatwiej i przyjemniej :)
Widziałam tez wyniki krwi u Marzanki. Ten kot jest okazem zdrowia :) wszystkie parametry w normie :D
W wynikach krwi u Wisienki widać więcej wahnięć. Najgorzej wypadła wątroba. Podobno nie ma co panikować i na razie nie trzeba interweniować, ale za jakiś czas te badanie trzeba by powtórzyć i zobaczyć czy jest tendencja spadkowa. Kicia jak zwykle rozmruczana, wtulała się we mnie :)
Marusia za to awanturuje się dziś z moimi kotami... Heh... wstała lewą łapką, jak nic :-/
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Nie gru 23, 2007 23:37 Pieszczocha

Cieszę się,że moja ulubienica Pieszczocha już jest zdaleka od schronu. Marzyłam ,żeby ją zabrać.I jak zawsze Monika z Mamą przyszli z pomocą

olga nik

Od: Czw wrz 06, 2007 22:27

Post » Pon gru 24, 2007 11:49

Pieszczocha od rana była miziana :) mama mówi że to prawdziwy pieszczoch z niej :D
Dwa nowe tajemnicze kotki na razie są bardzo tajemnicze ;) w kocim Pokoju wyglądają jak "detektywi" albo "szpiedzy" ;)
Buranio przechrapał nockę chyba w kocim domku, bo rano tam się przeciągał :)

Misio w nocy zwiedzał znowu półki pod sufitem ;)

Wiśnia i Marzanka wciąż się wylegują z Kubą na łóżku. Dzieciakom nie chce się dzisiaj łapek ruszać o tak wczesnej porze ;) Lenie patentowane ;)

Marusia od rana zaczepia Roxi. Ale po zapuszczeniu kropelek przestała być taka skora do zaczepek 8)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Pon gru 24, 2007 13:49 Przylepek

Przylepek był dzisiaj na "przeglądzie". Niestety w dziąsełkach stan zapalny - aplikujemy antybiotyk. Poza tym na razie wygląda, że chłopak zdrowy. Profilaktycznie został odpchlony. Po Świętach badania krwi i zobaczymy, czy jest "czysty" :lol:
norka

norka13

Post » Wto gru 25, 2007 8:44

łoj, dzieki za wyrwanie Przylepka...jak ja sie ciesze...bo mialam straszliwe wyrzuty sumienia :)

i tyle kotkow w ciepelku te swieta spedzi...hurrra! :)
i Pieszczocha! :)

kochane jestescie dziewczyny!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto gru 25, 2007 10:43 schronisko

a tu krótka relacja z naszej wizyty w schronisku http://www.kocieadopcje.com/content/view/79/
norka

norka13

Post » Wto gru 25, 2007 10:50 Przylepek

Etka,jeżeli będziesz mogła później wziąć Przylepka,z przyjemnością Tobie przekażemy.Wtedy zwolni sie miejsce na następnego kota z Korabiewic
U mnie jest Mama, bardzo dzika.Ale już wypuszczam ją z klatki.Ona już
odważnie podchodzi.Dogaduje sie z moimi kotami.Ale od razu syczy jak wyciąga sie do niej rękę.Musiał ją ktoś bić,bo ona boi sie rąk

olga nik

Od: Czw wrz 06, 2007 22:27

Post » Wto gru 25, 2007 21:50

W zasadzie do Nowego Roku jestem w rozjazdach, wpadłam do domu tylko na chwilę, ale nie mogłam się powstrzymać, żeby nie zajrzeć co słychać u korabiewickich Futer. Wieści są super :D Bardzo się cieszę, że udało się zabrać Przylepka i Pieszczochę :D Dziewczyny, jesteście :aniolek:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Śro gru 26, 2007 8:11

Olga, narazie jest u mnie nieadopcyjna Layla ( nieadopcyjna bo ciagle chora). Ale jak sie zwolni miejsce 8)
Choc zycze aby w tym czasie Przylepek znalazl swojego duzego i pewnie tak bedzie bo to cudny sliczny kot :D

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro gru 26, 2007 11:33

BAJKA-BB pisze: Dziewczyny, jesteście :aniolek:

W moim przypadku tylko różki podtrzymują aureolkę :twisted:
norka

norka13

Post » Śro gru 26, 2007 12:03

Wtam Was świątecznie, wreszcie udało mi się tutaj zajrzeć - Wyspa podczas Świąt odcięta jest od świata - i net i komórka odmawiały współpracy..
Kolejne kotuchy wyrwane ze schronu :) tak dobrze czytać o tym, że następna Futrzane Biedy dostały nowe zycie- pełne ciepła, czułości, miłości.. :1luvu:
Dołączam się do świątecznych życzeń dla Was wszystkich!
Dżampa..Marusia..Domino..Domisia..Dziecko..Scarlet.. .. wszystkie za Tęczowym Mostem :(

Sanna

Od: Nie kwi 24, 2005 19:53

[poprzednia][następna]