Mika zaktualizuj naszą stronkę no i zmień liczbę wyciągniętych kotów na 226:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2248880#2248880

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
33aneta pisze:Dziewczyny!!!!!
Mam prośbę ogromną(tylko się na mnie nie gniewajcie bardzo mocno). Odrazu zaznaczam, że nie rozmyśliłam się co do dt, ale weszłam na inny wątek na forum i to co tam przeczytałam zjeżyło mi włosy na głowie. Bardzo chciałabym pomóc Wam i Tamtym dziewczynom, ale jako początkujący dt boję się, że nie dam rady aż tyle naraz![]()
Wasze kotki mają ciepło i co jeść i nikt ich nie chce pozabijać, a tamte niestety nie mają takiego luksusu. Więc mam nadzieję, że nie będziecie na mnie bardzo złe jeśli pomogę teraz komuś innemu. Będę cały czas dawała znać co i jak, więc jeżeli będę w stanie coś dla Was zrobić to się od razu zgłoszę
ko_da1 pisze:
Mam wieści z domku od Biedroneczki![]()
Biedroneczka nazywana jest Bajeczką bo państwo chcieli własnie Bajke zabrać i myśleli że zabraliwięc Biedronusia v Bajusia jest przekochana , kuwetkowa , mizista nakolankowa i " jest taka mądra że ich poprostu szokuje "
![]()
nie obeszło sie niestety bez leczenia kocinki , ma świerzba w uszkach , lambrie ktore sprawiają że w kupce jest krew , pchełeczki i troszke kk , kicia jest po lekach, odrobaczeniu odpchleniu a kk jest pod obserwacją bo nie jest mocne , a poniewaz kicia jest szczepiona powinna sobie poradzic bez bombardowania na dzień dobry batalią medykamentów
pani wet. stwierdziła że po wyleczeniu i podtuczeniu Bajka będzie bardzo ładną kotką
![]()
![]()
ko_da1 pisze:przekazepaństwo pytali kiedy kicia była sterylizowana bo wetka nie może sie doszukać śladu i szczepiona , nie bardzo sobie moge przypomnieć od kiedy ona jest w schronie
Mała1 pisze:Tysiak nie ma krwi w koopie-ma cały czas kupke lekko ciastowatą-ale bez krwi. Dzis pytałam![]()
Dodzwoniłam sie do Kenii-wszystko w porzadku![]()
![]()
-jest grzeczniutka
![]()
![]()
-sa nia zachwyceni
![]()
![]()
![]()
wyglada na to,ze nie beda wypuszczac![]()
zastanawiaja sie nad kocurkiem do kompletu![]()
![]()
iwona_35 pisze:
Ostatnio P.ania martwiła się ,że na kociarni są qupale z krwią, rozmawiałam z wetem, obawia się ,że niektóre są pozarażane, zresztą
ja do domu też przyniosłam.
Kierowniczka też bedzie jutro rozmawiała na ten temat z wetem
I całkiem możliwe że biedny Tysiak też to może być....
chole.a![]()
Mało wiem o lambriach...w sumie nic.....przydałaby się jakaś wiedza
karee pisze:
Giargia jest jednokomórkowym pasożytem jelitowym mogącym atakować zarówno psa, kota jak i człowieka. Przebieg choroby może przybierać różne postacie. Najczęściej jednak na pierwszy plan wysuwa się biegunka lub nawracające luźne stolce. Najczęściej jednak stolec ma jasnożółtą barwę i papkowatą konsystencję W obydwu przypadkach jednak dość charakterystyczny jest ostry, nieprzyjemny zapach, a niekiedy obecność śluzu a nawet krwi w stolcu. Wspominanym objawom choroby towarzyszy spadek wagi zwierzęcia przy jednoczesnym zachowaniu apetytu. Do zakażenia pierwotniakiem dochodzi na drodze pokarmowej. Niektóre przeprowadzone badania parazytologiczne dowodzą, że problem największy jest w dużych skupiskach zwierząt tj. w schroniskach, przytuliskach i w dużych hodowlach. Dotychczas przeprowadzone badania wskazują, że około 30% psów i kotów zarażonych jest giargiozą. Rozpoznanie stawiane jest na podstawie badań parazytologicznych kału. Leczenie natomiast nie nastręcza większych kłopotów i polega na podaniu przez 3 – 5 dni odpowiednich środków odrobaczających np. Drontal plus. Pamiętać jednak trzeba, że pasożyt ten niebezpieczny jest dla człowieka. Dlatego też warto po każdym kontakcie ze zwierzęciem dokładnie umyć ręce.