Po drugiej stronie siatki - schronisko łódź cz.II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 15, 2007 16:16

Bardzo się cieszę Ingusia, że dotarłaś dziś do schronu :love: . Bałam się, że w przedświątecznym szale nikt nie będzie miał czasu.
Ja jadę jutro (zabieram mięso), będzie też Sis.
Cieszą mnie dobre wieści, m.in. o Tori i Lutce - to kochane dziewczyny :D
Co do Jeremiaszka to miałaś pw ode mnie (odebrałaś ?)

Jutro będzie szukać domków piątka maluchów - trzy są czarne, dwa dymne. Tydzień temu ich opiekunka (pani, która zabrała je z piwnicy, odchuchała (miały kk), odrobaczyła i karmi) przyjechała do schronu naradzić się, co z nimi robić. Mogą być u niej tylko do Świąt. Pogadałyśmy na kociarni, bardzo fajna osoba. Po naradzie z panią Jolą ustaliłyśmy, że zostaną zaszczepione w schronie, a babka przetrzyma szkraby w domu do najbliższej niedzieli (czyli do jutra), do tej sławnej Wigili, kiedy to się z nimi pojawi w kociarni. Kociaki zostały zaszczepione w poniedziałek, ponoć są ładne i zdrowe, oby jutro miały szczęście.
Ja bym nie zdejmowała ogłoszeń jednak, zawsze jest szansa, że jak ktoś przyjedzie do schronu, to nie wyjedzie z pustymi rękami.
Te dwa czarne w szpitaliku są do wydania, a ten dymniaczek w jedynce zwrócił już uwagę niejednej osoby, trzeba by nad nim popracować, bo szybko znalazłby dom.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob gru 15, 2007 16:24

Tris zdjęta.
Ogłoszenie kociaków proponuje zmodyfikować - resztę dziewczyn proszę też - mokkunia, i nie wiem, kto jeszcze...ok? Że rotacja kociaków duża i stan ilosciowy kociaków obecnych w schronie może nie odpowiadać stanowi z ogłoszenia.

Czy Dalia jest ciachnieta? obawiam sie, ze każda kotka od małych, jak sie jej małe zabierze, niedługo będzie mieć rujke, więc - ciachac je w pierwszej kolejnosci.

Będziemy z pisiokotem jutro.
Mam wydrukowane miniogłoszenia dwóch maluchów od starszego pana. Jak ktoś sie będzie domagał, to może dostać i pojechac po maluszki :)
(jakies rozwiązanie dla ludzi znęconych ogłoszeniami o kociaczkach).
Ostatnio edytowano Sob gru 15, 2007 16:44 przez Sis, łącznie edytowano 1 raz

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Sob gru 15, 2007 16:28

UWAGA!!!
Z powodu dużej rotacji małych kociaków w schronisku, ich stan rzeczywisty może nie odpowiadać ilości podanej w ogłoszeniu.

dopisac, kto ma ogłoszenia maluchów

Sis

Post » Sob gru 15, 2007 16:32

pisiokot pisze:Bardzo się cieszę Ingusia, że dotarłaś dziś do schronu :love: . Bałam się, że w przedświątecznym szale nikt nie będzie miał czasu.

a'propos, dziewczynki, ja w przyszłą sobotę nie dojadę :oops: mam w piątek firmową "wigilię"... tradycyjną, ze schabowym ;) mój nowy szef powiedział, że "prezenty" od firmy rozdawane będą po północy :roll: chciałabym dostać "prezent", bo kasa się nie przelewa, czyli pewnie dotrę do domu nad ranem... nie dam rady wstać o ósmej... :oops:
za to piszę się na przyszłą niedzielę... co prawda rodzinna Wigilia pewnie u mnie znów :twisted: ale jakoś się postaram.

Ania, to trochę bez sensu, że te dwa czarnuszki są do wydania, a siedzą razem z Florkiem :( ten mniejszy już ma oko chore :( zakraplałam mu dziś. Poza tym to dzikadzicz ... kto weźmie dzikuski?

co do Jeremiasza, to dostałam pw. Domek jeszcze nie jest pewny na 100%, więc cicho sza ! ;) jeśli się jednak zdecyduje, to ja go zabiorę, razem z grzybem, i mam nadzieję pozbyć się pieczarek. Ale to muszę wiedzieć, co z domkiem, bo inaczej ryzyko dla moich kotów byłoby bez sensu...

EDIT: Ania, zapytaj Joli, co z Chińczykiem? dziś był Tato z Córką, wahają się między Frankiem a Chińczykiem właśnie... moim zdaniem bez sensu wypuszczać go na "wolność". On się bardzo uczłowieczył, nie da już sobie rady...

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob gru 15, 2007 16:42

W przyszłym tygodniu będę w niedzielę. Na sobotę jestem umówiona z dziewczyną z Danii na przekazywanie kotki. W poniedziałek pracuję - jak znam życie.. :evil: wiec niewiele czasu pozostaje na przygotowania do świat...

Sis

Post » Sob gru 15, 2007 16:46

Georg-inia pisze:
a'propos, dziewczynki, ja w przyszłą sobotę nie dojadę :oops:
za to piszę się na przyszłą niedzielę...

W takim razie ja postaram się przyjechać w sobotę (co prawda w niedzielę rano wyjeżdżamy na Święta i w sobotę będą ostatnie przygotowania, ale spróbuję wszystko pogodzić).

Georg-inia pisze:
Ania, to trochę bez sensu, że te dwa czarnuszki są do wydania, a siedzą razem z Florkiem :( ten mniejszy już ma oko chore :( zakraplałam mu dziś. Poza tym to dzikadzicz ... kto weźmie dzikuski?

Ingusia, wiem. Rozmawiałam z Jolą wczoraj. Zdrowotnie są ok., a przynajmniej były do czwartku, więc gdyby był jakiś chętny desperat...

Georg-inia pisze:
EDIT: Ania, zapytaj Joli, co z Chińczykiem? dziś był Tato z Córką, wahają się między Frankiem a Chińczykiem właśnie... moim zdaniem bez sensu wypuszczać go na "wolność". On się bardzo uczłowieczył, nie da już sobie rady...

On jest jak najbardziej do wydania :D Jola broń Boże nie chce go już wypuszczać wolno. Jest wykastrowany, zdrowy. Wg Joli ze względu na to, że tak długo żył na wolności chyba lepszy byłby dom wychodzący. Ale na moje oko on byłby całkiem szczęśliwy nie wychodząc. Brakuje mu tylko człowieka.
Ostatnio edytowano Sob gru 15, 2007 16:48 przez pisiokot, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pisiokot

Post » Sob gru 15, 2007 16:48

Sis pisze: Na sobotę jestem umówiona z dziewczyną z Danii na przekazywanie kotki.

której kotki Asiu ? którejś ze schroniska ?
Obrazek

pisiokot

Post » Sob gru 15, 2007 16:53

Miał jechać Maniuś. wiecie co sie stało.. Czasu niewiele, a musiał być kot zdrowy i zdazyc wyrobić paszport. Pokazałam kilka kotów.
Wybór padł na MiniTrini czyli Trinity.
Poza tym sza.. niespodzianka. 8)
zeby nie zapeszyć... :)

Sis

Post » Sob gru 15, 2007 16:54

Czy chińczykowi mozna dac jakieś przyjaźniejsze imie? :)
jutro zrobie mu fotki do opisu.

Sis

Post » Sob gru 15, 2007 17:03

Sis pisze:.
Wybór padł na MiniTrini czyli Trinity.

To ta kotunia, która jest u CoolCaty :D
Wielkie kciuki :ok:
Obrazek

pisiokot

Post » Sob gru 15, 2007 17:06

Sis pisze:Wybór padł na MiniTrini czyli Trinity.

MiniPini jak to ja zrozumiałam w lecznicy kiedy Was spotkałam :ryk:
Nic więcej tfu tfu nie piszę.

Maluszkom zaraz zmodyfikuję ogłoszenia, które ja umieszczałam. Dziewczyny, pamiętajcie o tym opisie kocików co jest na stronie schroniska - to tam jest info, że w schronisku przebywa obecnie ok. 40 kociaków - też trzeba by to zmodyfikować.

Tris usuwam, czy kogoś jeszcze?

Mummy ponownie wrzucę do netu, ale nie ma na stronie schroniska jej ogłoszonka jeszcze i nie mam skąd wziąć zdjęć i treści (a wcześniejsze z braku miejsca na dysku wyrzuciłam).

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Sob gru 15, 2007 17:06

tak, to kotunia dzikuska, która błyskawicznie sie oswoiła i okazała wieeelkim miziakiem przytulnym... :)

Sis

Post » Sob gru 15, 2007 17:27

Asiu, na stronie schroniska jest to moje ogłoszenie o kociakach, które pisałam jeszcze latem, kiedy było ich takie zatrzęsienie. Może usuń je i zostaw to Twoje, zmodyfikowane, co ?
Obrazek

pisiokot

Post » Sob gru 15, 2007 17:31

Mnie się to Twoje podoba i nic nie będe usuwac :)
Tym bardziej, ze są na różnych stronach schronu.

Nie wiecie jak dotrzec do osoby, który ma pełny dostęp do strony schroniska?
Marcin i ja mamy tylko do bazy....

Do niejakiej julii zuzanny z podpisu na stronie pisałam, ale nie ma odzewu... może nie ten mail?

A moze ktoś inny jest głównym adminem?

Sis

Post » Sob gru 15, 2007 17:51

Sis pisze:Do niejakiej julii zuzanny z podpisu na stronie pisałam, ale nie ma odzewu... może nie ten mail?

Asia, Julka już w schronisku nie pracuje, Ewelina jest na jej miejsce
Obrazek

pisiokot

[poprzednia][następna]