CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (37) Kremówka/Franek:(( , Frida :)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 12, 2007 12:09

Głaski dla kociaków:) I niech Mantra szybko dochodzi do siebie!!
ObrazekObrazekObrazek

bez44

Od: Wto sty 02, 2007 11:49

Post » Śro gru 12, 2007 13:10

boni pisze:pipi w domu :o boze , ona tak sie do mnie przytulila , jakbysmy sie znaly od lat. potem polozyla sie na ladzie sklepowej i nic sobie nie robila z zamieszania w sklepie. a bylo duzo osob. . w domu zwiedzila dol. jedzac nawarczala na kazdego zainteresowanego miska. :roll: nawet miodzio- hipnotyzer musial spuscic wzrok. zadekowala sie w szafie przesuwnej na poduszce. LUZACZKA :lol: oko zakroplone, jeszcze uszy advokatem i zeby po nowym roku. i pipi bedzie laska w srednim wieku :lol: ariel byla w moim domu na wizji lokalnej. mam nadzieje , ze napisze jakie warunki bedzie miala pipi.

Boni, nawet nie wiesz jak się cieszymy z tej adopcji!!! :D :D :D

Bubiorek miał za to RTG z kontrastem wczoraj. Niepokoiło nas, że mimo upływającego czasu nie jest w stanie zjeść niczego w kawałkach - nawet bardzo drobno posiekane mięso po chwileczce zwracał. Niestety podejrzenia okazały się słuszne - tzn. jego przełyk jest niestety problemem - jest lekkie rozszerzenie. Może to minąć, po odciążeniu go, może jednak z czasem, rozciągając się, przekształcić sie w przełyk olbrzymi (co jest dla kota bardzo dużym problemem). Dlatego maluszek ma zalecenie: jeść tylko papki/płyny, najlepiej w pozycji pionowej..
Nie będzie większej różnicy, bo i tak karmiliśmy go głównie conv. i rozmoczonym babycatem. Teraz dodatkowo zakupiłam Gerberki.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro gru 12, 2007 13:47

pipi znokautowala wzrokiem furie. staly nad miska obnazajac kly. furik odszedl :cry: pipi to twarda sztuka :lol:

boni

Od: Nie wrz 24, 2006 21:02

Post » Śro gru 12, 2007 15:51

Bo Pipi nauczyla sie w Azylu walczyc o swoje ;)

Bubus.... :( Trzymaj sie aniolku!

Macho

Od: Sob gru 02, 2006 17:07

Post » Śro gru 12, 2007 15:52

Bo Pipi nauczyla sie w Azylu walczyc o swoje ;)

Bubus.... :( Trzymaj sie aniolku!
Jeszcze zaden kociak nie dal mi tyle nieprzespanych nocy i lez smutku co Ty, wiec teraz daj mi tyle samo lez radosci...

Macho

Post » Śro gru 12, 2007 16:49

ryśka pisze:Bubiorek miał za to RTG z kontrastem wczoraj. Niepokoiło nas, że mimo upływającego czasu nie jest w stanie zjeść niczego w kawałkach - nawet bardzo drobno posiekane mięso po chwileczce zwracał.

Rysiu, mój Małi-Małi ma achalazję. Przez prawie rok jadł w pozycji pionowej, albo prawie pionowej. Gotowaliśmy mu specjalne zupki. M-M na teraz 2,5 roku i od dłuższego czasu jest na normalnej diecie. Nie wymiotuje.

A Pipi ma świetny dom. Szkoda, że nie mogę Boni wcisnąć kilku swoich emerytów :twisted:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro gru 12, 2007 17:23

co jadla pipi w azylu ? mam wrazenie , ze ona nie wie co jej podstawiam. zwymiotowala lykanymi kawalkami puszki . poza tym na kazdy ruch przy miskach melduje sie nieopodal, ale dzis nie je zadawalajaco- mnie oczywiscie. gotuje kurczaka- moze se skusi.. przebywa w szafie , ale gada i po wyjsciu ma ochote na dotyk. czy jadla w azylu suche ?

boni

Od: Nie wrz 24, 2006 21:02

Post » Śro gru 12, 2007 20:47

boni pisze:co jadla pipi w azylu ? mam wrazenie , ze ona nie wie co jej podstawiam. zwymiotowala lykanymi kawalkami puszki . poza tym na kazdy ruch przy miskach melduje sie nieopodal, ale dzis nie je zadawalajaco- mnie oczywiscie. gotuje kurczaka- moze se skusi.. przebywa w szafie , ale gada i po wyjsciu ma ochote na dotyk. czy jadla w azylu suche ?

W kociarni koty jedzą wszystko - tzn. i suche i puchy, przeróżne (poza TIPami), w zależności od tego, co dostaniemy od ludzi i od tego, co akurat kupimy. Rozstaw marek dość spory - i whiskasy i nutra i purina, a i RC się pojawił na talerzu.
Pipi jest żarłoczna - tzn. jedzenie przekłada się wg niej na pozycję w grupie. Prawdopodobnie zjadła zbyt szybko i stąd wymioty. Myślę, że rozwianiem mogą być częstsze, mniejsze porcje.
Obrazek

ryśka

Post » Śro gru 12, 2007 22:38

Teraz ja sie pochwale ;)
Troszke Mirandy(Zoski) :
Obrazek
I jej albumik: http://macho889.fotosik.pl/albumy/329329.html

Troszke Meliski:
Obrazek
I jej albumik: http://macho889.fotosik.pl/albumy/329340.html
Troszke Sofii i jej albumik : http://macho889.fotosik.pl/albumy/329323.html

Zrobie jeszcze w najblizszym czasie albumiki Fresce i Clyde'owi :)

Fresca robi postepy, w zamian za to, Clyde sie "cofa" :roll:
Im bardziej Fresca podchodzi do mnie, tym bardziej Clyde "dziczeje"... Jak tylko go poglaszcze Fresca sie odzywa, ze to ja mam glaskac, ale sama nie podchodzi... :)

Sofia uwaza natomiast, ze noc to najlepsza pora, zeby sie tulic... nie bawic, tylko tulic! Kto to widzial w nocy spac?! Ona chodzi po mnie w nocy, niemilosiernie uganiata tam, gdzie nie powinna( ;) ) i mruuuuczy tak, ze mama ja w pokoju obok slyszy ;) Jak juz sie polozy, to tylko i wylacznie na twarzy, uniemozliwiajac oddychanie ;) Ona kocha na zaboj :twisted: Musi spac oddzielnie bo nie lubi psa, a cala reszta stadka piesa sie nie boi :)
Miranda natomiast uwaza, ze noc to najlepsza pora na...koncerty! Kiedy tylko zamkne sie w pokoju z Sofia, Miranda staje pod drzwiami i wyspiewuje takie arie, ze szkoda gadac...
Meliska ma to wsyzstko gdzies i znika spac, pies to samo, a 2 malenstwa maja wszystko i wszystkich gleboko...gdzies ;)

Macho

Post » Pt gru 14, 2007 15:32

Wielki dzień - Mike i Willy znaleźli wspólny, już zakocony DOM :D :D :D :D :D
W styczniu minęły by.... 3 lata odkąd Mike do nas przyszedł. Na szczęście tą "rocznicę" Mike spędzi już u siebie :torte: :lol:
Willy-łobuziak wrócił do nas z nieudanej-nieprzemyślanej przez opiekunów adopcji. Tym razem wierzę, że ma Dom na Zawsze :D
Strasznie jestem ciekawa pierwszych wieści po podróży, póki co czekam, przebierając nogami ;)

I niech mi ktoś powie, że wstawiając sobie kota do podpisu nie zaklinamy rzeczywistości :D :D :D :D najpierw Sisi, teraz Mike - teraz chyba wstawię sobie Szarusię :lol:
Obrazek

ryśka

Post » Pt gru 14, 2007 15:37

Ale super wieści!!!! MIKE!!!! :dance2: :dance2: :dance2: I Willy!!! Powodzenia!!!
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pt gru 14, 2007 15:39

Ależ cudowne wiadomości :dance: :dance2: :dance: :dance2:

Wielkie kciuki za obu chłopaków :ok: :ok: :ok: niech Wam się szczęści w nowym własnym DOMU :balony:

Almacita

Od: Czw sty 11, 2007 11:18

Post » Pt gru 14, 2007 15:42

Z tego co wiem, Willy walnął qpala w podróży ale sytuacja została opanowana a Mike podobno grzecznie spał :)
Obrazek

anemonn

Od: Pon sty 23, 2006 17:04

Post » Pt gru 14, 2007 15:53

ryśka pisze:Wielki dzień - Mike i Willy znaleźli wspólny, już zakocony DOM :D :D :D :D :D
W styczniu minęły by.... 3 lata odkąd Mike do nas przyszedł. Na szczęście tą "rocznicę" Mike spędzi już u siebie :torte: :lol:
...

I niech mi ktoś powie, że wstawiając sobie kota do podpisu nie zaklinamy rzeczywistości :D :D :D :D

Witajcie :D
Jeszcze nigdy nic nie pisałam w tym wątku, choć zaglądałam czasem.
Ale teraz - jeśli pozwolicie - to będę sie cieszyć tu razem z Wami z nowego domu Mike'a :spin2:
Bo radość mnie rozpiera ogromna i sam wątek Mike'a na Kociarni nie wystarcza mi do cieszenia sie :D :D :D

:dance: :dance2: :dance: :balony:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt gru 14, 2007 17:27

Mike, gratulacje :!: :!: :!: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :balony: :balony:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

[poprzednia][następna]