Po drugiej stronie siatki - schronisko łódź cz.II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 12, 2007 18:24

mokkunia pisze:Coronela witaj na forum:) Co do pomocy myślę, że dziewczyny, które regularnie bywają w schronisku jakąś robótkę Ci znajdą :D Tego akurat nigdy nie brakuje.

Oj, tak :wink:
Dorotko, serdecznie zapraszamy :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro gru 12, 2007 18:25

dubel :oops:
Obrazek

pisiokot

Post » Śro gru 12, 2007 23:04

Coronello, witaj. Czy Franek był szczepiony podwójnie? To chyba młody kotek?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Czw gru 13, 2007 9:09

magicmada pisze:Coronello, witaj. Czy Franek był szczepiony podwójnie? To chyba młody kotek?

Magic, Franek to dzieciak, maluch na oko 3 miesięczny... do tej pory był z mamą w piwnicy i z mamą trafił do schronu. Na szczęście nie zagrzał tam miejsca, Coronella zabrała go jeszcze tego samego dnia.

Witamy na forum, Coronella :)

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw gru 13, 2007 11:25

Cytrynia została ciachnięta w poniedziałek. Pani Jola ma urlop od wtorku do najbliższego poniedziałku, ale podjedzie dziś zobaczyć, co u kociastych. Da znać, jak się czuje Cytrynia, Layla, sprawdzi czy Jeremiaszek wykastrowany (miała go kastrować Kamila w tym tygodniu). Koteczka nr 52 jest kotką wysterylizowaną.
Acha, zdecydowała się wysterylizowac Silverkę. Kicia ma dosyć duży brzuszek, CoolCaty też jej się podejrzliwie przygladała jakieś dwa czy trzy tygodnie temu pod kątem FIP-a, oglądały ją w gabinecie razem z panią Jolą, ale stwierdziły, że to nie to. Kilka dni temu dla upewnienia się zrobiła punkcję brzuszka. Na szczęście też nic. W przyszłym tygodniu (najprawdopodobniej w poniedziałek) zrobi jej morfologię. W ubiegły piątek kicia dostała szczepionkę przeciwgrzybiczą, za dwa tygodnie powtórka. Podobno kicia ładnie je, pani Jola jest dobrej myśli.
Pani Jola kupiła z tych stu złotych, które dała jej Asia pudełko (10 sztuk) convalescensa rc. Trzy saszetki będą dla Layli (dzisiaj zje ostatnią z tych 5-ciu, które przyniosłam w niedzielę), pozostałe dla niejadków i chudzielców. Reszta pieniążków czyli 65 zł będą na morfologię Layli.

Etka, dzisiaj pani Jola zrobi jej test na Fiv. Prosiłam ją, żeby w książeczce Laylusi były wpisy dot. leczenia, żeby do książeczki dołączyć wyniki badań i testy. Pani dr mówi, że po kilkunastu dniach wyniku nie widać, bo pasek testowy się przebarwia, że nie jest to miarodajne (test się odczytuje pół godziny po zrobieniu) itd itp, ale i tak poprosiłam ją, żeby dołączyła do książeczki. Pani dr widziała Laylę ostatnio w poniedziałek i mówiła, że zdrowieje w oczach, jadła convalescensa z apetytem, troszkę nawet poskubała intestinala, a kupa wyglądała jak "pasta wyciśnieta z tubki pasty do zębów" :D , miękka ale uformowana (przepraszam za detale :oops: ). Pani Jola uważa, że ten jej stan i bardzo wysoki poziom białych krwinek spowodowany był najprawdopodobniej ostrym zapaleniem jelit. Jak bedzie widać, że wszystko się unormowało przyda się powtórzyć badanie krwi i wtedy będzie wiadomo, czy stan zapalny minął.
Obrazek

pisiokot

Post » Czw gru 13, 2007 12:30

Aniu, ciesze sie ze u ksiezniczki lepiej, juz nie moge sie doczekac niedzieli :)
Do weta jestesmy z Layla umowieni na poniedzialek ( ostatnio tak czesto tam jestem ze zaczynam sie czuc jak w domu, a moj maly szkrab wybitnie lubi tam przebywac- chyba rosnie maly weterynarz ;)
Jutro jade z moja Amiska na ostatni antybiotyk wiec dokupie jeszcze saszetek RC Intestinal bo w domu mi jedna zostala ( moje nie chca tego za nic jesc)
Z suchego zakupilam Hillsa bo wieksze zakupy robie przez neta w poniedzialek. Hills jest dobra karma i nie powinnien Layli zaszkodzic.
Aczkolwiek nastawiam sie na gotowanie kurzych ud ;) Miejmy nadzieje ze pannica bedzie je jadla bo jak nie to pojda na zmarnowanie, w domu mam kocia arystokracje -taka co nie wszystkim ku mej rozpaczy sie zywi ;)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw gru 13, 2007 12:32

Hej! Dzięki za milutkie przywitanie :))

Czy w niedziele jest w schron. Wigilia? Puściłam inf. wśród znajomych, każdemu nakazłam przynieść jakąs karmę, zobaczymy co z tego wyjdzie.

I czekam na przydział obowiązków :)

coronella

Od: Śro gru 12, 2007 13:04

Post » Czw gru 13, 2007 12:43

coronella pisze:Hej! Dzięki za milutkie przywitanie :))

Czy w niedziele jest w schron. Wigilia? Puściłam inf. wśród znajomych, każdemu nakazłam przynieść jakąs karmę, zobaczymy co z tego wyjdzie.

I czekam na przydział obowiązków :)

może i zbierze się troszkę karmy - fajnie by było.
Ale Ty - mam nadzieję - do schroniska się nie wybierasz? dopóki nie zaszczepisz i to podwójnie Frania - nawet nie ma mowy.
Za to możesz pomóc Mokkuni przy ogłoszeniach :)

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw gru 13, 2007 13:02

szczerze mówiąc, wybierałam się, :?
ale bez kotka. Z córką.
Młody był szczepiony w schronie 8 grudnia, czyli w dniu, w którym go wzięłam. Czy coś mu grozi?

coronella

Od: Śro gru 12, 2007 13:04

Post » Czw gru 13, 2007 13:05

coronella- kotek powinnien byc jeszcze raz zaszczepiony, ze schroniska zawsze mozna cos przytargac...jak to zawsze w duzych skupiskach. Wystraczy przeniesc wirusa na butach, na ubraniu.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw gru 13, 2007 13:20

coronella - posłuchaj dziewczyn. koty w domu musza zaszczepione podwójnie, i odczekać dwa tygodnie po szczepieniu, zanim zacznie się bywać w schronie. A i wtedy - robocze ubranie, buty na zmiane, pranie i kąpiel zaraz po powrocie. Warto poczekać :)
A z ogłoszeniami jak najbrdziej się pomoc przyda :)
pisałam do goski_bs o przydział portali dla coronelli i dla mnie.

Gosiu - czekamy :)

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Czw gru 13, 2007 13:23

pisikotku - cieszę się, ze panna Layla lepiej i lepiej.. i ze za niedługo opuści schron :)
Silverką warto sie zająć, piękna sierść, gęsta i puszysta. Milutka jest. Poszłaby do domu, o ile badania ok.

I ciesze sie z Cytryni :) jak nie wiem co :)
już za trzy dni trafi do domu :)

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Czw gru 13, 2007 13:33

coronella pisze:szczerze mówiąc, wybierałam się, :?
ale bez kotka. Z córką.
Młody był szczepiony w schronie 8 grudnia, czyli w dniu, w którym go wzięłam. Czy coś mu grozi?

Spokojnie, po 14 dniach po prostu czeka Was wizyta u weta i drugie szczepienie :) Czyli 22 grudnia :) A potem rok spokoju od szczepień :)
Tylko odrobaczanie co pół roku :)

Dziewczyny! Pomoc ogłoszeniowa jest mega mile widziana. Z nieba spadacie :aniolek:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw gru 13, 2007 14:14

mokkunia pisze:
coronella pisze:szczerze mówiąc, wybierałam się, :?
ale bez kotka. Z córką.

Spokojnie, po 14 dniach po prostu czeka Was wizyta u weta i drugie szczepienie :) Czyli 22 grudnia :) A potem rok spokoju od szczepień :)
Tylko odrobaczanie co pół roku :)

pozwoliłam sobie podrzucic wiadomosci na ten temat z vetserwisu:

http://www.vetserwis.pl/szczepienia_kot.html

wiadomości poniżej przydadzą się, Coronello, jesli angażujesz sie w pomoc w schronisku,aby uchronić swojego kotka- dziewczyny nie żartują z ryzykiem i środkami ostrozności:

http://www.vetserwis.pl/katar.html

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw gru 13, 2007 14:22

Jesli był zdrowy w momencie szczepienia to trzeba go tylko doszczepić.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

[poprzednia][następna]