stary Franuś - białaczka -pojechał do nowego domu!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 08, 2007 10:00

Jak ustalicie najlepszy glukometr to się dorzucę /na ile pozwolą mi finanse przed świąteczne :( ale coś tam będzie :)/.

Franuś, bardzo za Ciebie trzymam!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Sob gru 08, 2007 17:04

Czy potrzebujecie jakiś KONKRETNY glukometr??
Ja mam w domu używany i mogę poprosić brata - może odda...
Przepraszam, nie doczytałam całości wątku. Jeśli oferta nie na miejscu to sorry...
Gdyby jednak był potrzebny to moge spróbować załatwić. Tylko za zwrot kosztów wysyłki, jeśli to nie kłopot :oops:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob gru 08, 2007 20:24

Jeszcze nie wiem - jaki musi być, musze doczytać. Ale mój wet używa właśnie ACCU-CHEK Active i widziałam, że tylko kropelka krwi jest potrzebna, i chyba z paskami do testow tez nie bedzie problemu..
ajmk - jaki jest ten aparat, ktory mozesz odstapic? Bardziej doswiadczeni forumowicze będą mogli sie wypowiedzieć czy się nadaje
Bardzo dziękuję za oferowaną pomoc!!
Glukometr jest teraz priorytetowy - wet ma jakieś problemy z dostawą USG do gabinetu - szkoda więc czekać na badanie bezczynnie
Obrazek

Magdziak

Od: Wto lut 07, 2006 13:14

Post » Sob gru 08, 2007 22:34

Pytałam :( Niestety tamten glukometr kompletnie nie działa :(
Konkretnie to glukometr brata działał jak najbardziej. Jednak oddał go cioci, której sie glukometr zepsuł. Nawet o tym nie wiedziałam. Przepraszam, że narobiłam nadziei. Przyko mi :(
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie gru 09, 2007 12:32

Franuś....
Obrazek
Tutaj widać troszkę tę wypukłość na lewym boczku:
http://www.jurajskie.pl/franek/franek6.jpg
Futerko wygląda lepiej - widać, że to zapalenie dziąseł było przyczyną zaniedbań w kociej toalecie. Franuś też przestał się tak mocno ślinić
http://www.jurajskie.pl/franek/franek7.jpg
http://www.jurajskie.pl/franek/franek8.jpg
Obrazek

Magdziak

Post » Pon gru 10, 2007 9:35

Franuś dostanie kolejny prezent!!
Glucometr MediSense na paski sensorelectrodes od elfridy :1luvu:
dziękuję!!
Obrazek

Magdziak

Post » Pon gru 10, 2007 9:57

:)
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto gru 11, 2007 13:08

Piekny ten Franuś :love:
A zdomkami wszędzie kicha :( , we Wro też.

Ale trzymam kciuki za kotka i za twoja siłę Magdziak! Dasz radę!
Ja mam nerkowego NP i na początku byłam przerażona (choc sie nie przyznawałam). Też dasz radę! Nawet z zastrzykami!
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Wto gru 11, 2007 17:59

Co słychac u Franusia ?
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Wto gru 11, 2007 20:14

sledze ten watek od pewnego czasu
to chociaz podrzuce :(

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto gru 11, 2007 22:40

Co słychac u Franusia?
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Śro gru 12, 2007 9:56

Już piszę....grypa mnie dopadła i gorączka paskudna morduje moje siły...wrr..
Franuś bez zmian - tylko zaczął się buntować na gotowanego kurczaka, więc karma dla cukrzyków, która do niego jedzie od Matahari jest zbawieniem; dzis dałam mu trochę suchej, którą wcina reszta stada: SANABELLE SENSITIVE (od wczorajszego wieczora był nietknięty talerzyk z kurczakiem).
Wczoraj dotarł do mnie glukometr od Elfridy - czekam teraz na objaśnienia co zrobić z "prezentem" :wink: i spadek gorączki u mnie.
Dziekuję, wszystkim którzy Franusiowi i Małej Zołzie (jego córuni) pomagają.
Obrazek

Magdziak

Post » Śro gru 12, 2007 23:09

Podciągne Franusia na dobranoc :)
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Śro gru 12, 2007 23:34

Droga Magdziak,

prezent wspaniały. Bardzo się cieszę, że dotarł do Ciebie najważniejszy przyrząd. A co z nim zrobić, pytasz. Przeczytaj, proszę, jeszcze raz instrukcję w wątku dla kotów cukrzycowych. Cukier najlepiej zmierzyć na czczo.

Nie dziwię się, że Franuś nie chce już kurczaka. Pewnie mu do reszty obrzydł. Zresztą karmienie tylko samym kurczakiem przez wiele dni może doprowadzić do poważnych niedoborów. Nigdy nie pisałyśmy w wątku dla kotów cukrzycowych, żeby karmić tylko tym 8) . Kurczak to tylko dodatek.

Co do suchej karmy dla kotów cukrzycowych, nie wiem, ale nie wydaje mi się, żeby Franusiowi pomogła.

Może jednak Franek nie ma cukrzycy? Te ostatnie wyniki u weta wcale na to nie wskazują. Może to tylko przejściowe zachwianie?

Czy Franek w dalszym ciągu tak dużo pije?

Pozdrawiam ciepło
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Czw gru 13, 2007 9:03

Kurczaka dawaj tylko na 1 karmienie albo na dwa a reszta suchego.Ja dawalam surowego ( gotowanego nie chcial). Nie musi byc tego duzo parę małych kawaleczkow i suche.
Tak jak Thinky pisla cukrzyca może być przejściowa tak było u Wiewiórka po pewnym czasie wyszedl z tego. Dlatego konieczny jest glukometr do badania cukru żeby nie podawac insuliny wtedy gdzy nie jest potrzebna. Ja mierzylam cukier przed jedzeniem. POdanie insuliny było uzaleznione od ilości cukru. Nie wiem jak ten glukometr dziala ale ja mialm przygotowany glukometr potem bralam pasek i szybko nakłuwalam uszko dotykalam paskiem kropli krwi i do glukometru wkladałam.
Trzymam kciuki żeby Franus wyszedł z cukrzycy i żeby domek dla niego się znalazł
Obrazek
Obrazek

Iburg

[poprzednia][następna]