POTRZEBUJĘ TYMCZASY II - DT dla kociąt! TRANSPORTERY ZWRÓCIC

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 11, 2007 12:59

Beata obiecała tu zajrzeć i opisać:) Ale gość już u niej nie mieszka, zmienił lokum, mamy nadzieję, że ta historia dobrze sie skończy.

Obrazek Obrazek
To powyżej to Prawoskrętek Krzywagłówka - złapany w niedzielę podrostek (ze 4 mce) z silnym ropnym zapaleniem ucha. Zobaczymy czy odzyska poczucie równowagi... Jakby ktoś chciał mu fundnąć trochę siedzenia w lecznicy, żarcia kocięcego czy czegoś tam - to będzie mu na pewno miło.

a od dzis w lecznicy nowy tymczas - Kacperek - biało-bury kot (nie znam nawet płci jeszcze), podrzucony na bazar. Miły, właził Marzenie na plecy stale. Podobno ok. pół roku, ale to tylko telefoniczne wieści...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto gru 11, 2007 13:04

A gdzie te zdjęcia Prawoskrętka, które kathrin robiła? Mój polar tak ładnie do nich pozował w tle :wink: :twisted:

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Wto gru 11, 2007 13:15

a nie wiem gdzie:)

kathrin????
Obrazek

jopop

Post » Wto gru 11, 2007 13:17

1. Oto aukcja na Prawoskrętka Krzywągłówkę: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2689442#2689442

2. Na piątek potrzebuję transportery jakieś!

3. Na sobotę potrzebuję kierowcę jeszcze jednego (choc jeden kierowca jest potrzebny RANO!!!!), transportery i łapki - proszę o pożyczenie!!!!
Obrazek

jopop

Post » Wto gru 11, 2007 14:37

No to na bazarek :!: Do roboty :evil: Ja zaczęłam :D
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Wto gru 11, 2007 15:07

Beata :!: :!:
Prosimy :!: :!:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto gru 11, 2007 15:29

Tak tak! Chcemy wiedziec co to jest to COS, bo sie juz pomysly ze swiata zwierzat wyczerpaly ... chyba tylko skunksa nikt nie sugerowal :twisted:
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Wto gru 11, 2007 15:32

jopop pisze:2. Na piątek potrzebuję transportery jakieś!

3. Na sobotę potrzebuję kierowcę jeszcze jednego (choc jeden kierowca jest potrzebny RANO!!!!), transportery i łapki - proszę o pożyczenie!!!!

Asiu, robisz sobie przerwę w środę i czwartek :?: :twisted:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto gru 11, 2007 17:50

Moj pierwszy bazarek :oops: :
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2689938#2689938

na jojopowe koty ^-^

Yzalbe

Od: Wto lis 18, 2003 16:12

Post » Wto gru 11, 2007 19:22

:) :)
Ostatnio edytowano Śro gru 12, 2007 12:36 przez alysia, łącznie edytowano 7 razy

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Wto gru 11, 2007 21:22

UWAGA UWAGA!!! w poniedzialek zlapalysmy GOLABKA :)

Historia jest dramatyczna dla mnie to wogole traumatyczna. Ni z tego ni z owego a pewnie z nieba na ziemie zlecialy dwa pataki jakis drapiezca (Asia wie jaki) zaatakowal golabka, oczywiscie wlacza sie instykt ratowania ale Asia zdrowo myslaca kobieta powstrzymala mnie i pewnie w duchu siebie, wkoncu taka to przyroda jest. Szamotaly sie te dwa pataki zaczely zlatywac inne, duze czarne i sroki a drapiezca nie radzil sobie najlepiej i wkoncu golab mu uciekl wtedy juz postanowilysmy zareagowac i pobiec po ptaszyne. Nasz lup mial dziure na szyi Asia zlapala go i znowu cala w krwi :), wsadzilysmy go do transporterka i do lecznicy.

Maciek troche byl zdziwiony obejzal golabka i powiedzial ze nie wyglada to zle ja zabralam go do domu dalam pic z lekarstwem i ucieklam do roboty bo juz spoznona bylam, moj Lukasz zagladal do ptaka i sie martwil wogole byl odrobine wstrzasniety ptakiem w naszej lazience. Golab podobno chcial pic ale sie gibal caly czas na ta strone na ktorej mial rane nie mogl utrzymac sie zabardzo, Lukasz proponowal zeby ktos kto sie zna na ptakach zaopiekowal sie zadzwonil do Ptasiego Azylu i rozmaiwal z nimi co i jak obiecali ze sie nim zaopiekuja i ze u nich pracuje duzo hodowcow wiec sie zgodzilam zeby go tam zawiesc na miejscu lekarz stwierdzil ze zlapie rane dwoma szwami nie jest duza i raczej bedzie wszystko oki a Golab jest rasowy i napewno znajdzie dom. dzis rano dzwonila i lekarz powiedzial ze jest dobrze ze rana przysycha.

Nie wiem czy to dobra byla decyzjia, duzo w tym emocji mam nadzieje ze golab bedzie mial dobra opieke.
I to juz koniec krotkiej histori dziwnego tymczasa :(

ps. bardzo przepraszam za bledy i tak dalej jestem kompletnym analfabeta a nie mam czasu sprawdzac pisowni :) wybaczcie

beata111

Od: Pon lip 23, 2007 10:27

Post » Wto gru 11, 2007 21:31

No tak na gołąbka bym nie wpadła :twisted: Ale miałam zamiar proponować papugę ;)
A gołąbek jak się podleczy to pewnie i tak sam wróci do domu.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto gru 11, 2007 22:20

Sokół pierdoła, w ogóle nie powinien był się za taką ofiarę brać.

Mam nadzieję, że on rzeczywiście do adopcji trafi...

Prawoskrętek Krzywagłówka ma juz mniej ropy, ale nadal głowa mu leci. Niestety jest obawa, że zapalenie jest na tyle stare, że uszkodziło już nerwy i błędnik... i że będzie taki krzywy...

kacperek z bazaru PILNIE szuka tymczasu! Kochany, 2-letni kocur, biało-bury, wyjątkowo miły, z lekkim KK. Ma malutką przepuklinę, przy okazji kastracji (za kilka dni) będzie zaszyta.
Obrazek

jopop

Post » Śro gru 12, 2007 0:09

Prawoskrętek jest obłędnie piękny :love:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro gru 12, 2007 0:11

jopop pisze:kacperek z bazaru PILNIE szuka tymczasu! Kochany, 2-letni kocur, biało-bury, wyjątkowo miły, z lekkim KK. Ma malutką przepuklinę, przy okazji kastracji (za kilka dni) będzie zaszyta.

a oto to cudo. mruczący, przesympatyczny, tylko brać i kochać :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

ObrazekObrazekObrazek

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

[poprzednia][następna]