Blanka Śnieżnobiała Księżniczka - mój SKARB :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 08, 2007 20:38

Niewątpliwie ojciec kocha kicię i to jest strasznie fajne, patrząc na jego wcześniejsze podejście. Tylko czemu Tobie się za to po uszach obrywa?? :roll:

Czy była już koopka w kuwecie?

Co do jedzonka, to za jakiś czas, kiedy dziąsełka się Blanusi podgoją, możesz zacząć jej dawać chrupki.
Znam wiele kotów z lecznicy, które zajadały się chrupkami po usunięciu większości albo wręcz całości uzębienia.
A przecież malutka miała usuwany tylko kamień, więc to nie taka poważna interwencja...

Kciuki!!
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Sob gru 08, 2007 20:50

czarna_agis pisze:Czy była już koopka w kuwecie?!!

Nie było :( Zaczynam się niepokoić. Sioooo było szumiące, ale kupalka nie ma. Masowałam brzusia. Mam nadzieję, że jutro rano kupka będzie...

czarna_agis pisze:Co do jedzonka, to za jakiś czas, kiedy dziąsełka się Blanusi podgoją, możesz zacząć jej dawać chrupki.
Znam wiele kotów z lecznicy, które zajadały się chrupkami po usunięciu większości albo wręcz całości uzębienia.
A przecież malutka miała usuwany tylko kamień, więc to nie taka poważna interwencja...

Kciuki!!

Tylko u Blanki jest problem z żuchwą... Trzeba uważać, żeby nic się nie stało. Będę dawać zmielone mięso i tyle... A Blanka lubi wybrzydzać, oj lubi :)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie gru 09, 2007 7:58

Co u Ksiezniczki?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie gru 09, 2007 8:43

Dlaczego Blanka tak przeżyła ten zabieg??
To takie trudne i nieprzyjemne??

Ja się martwię o swoją Pamisię, bo powinna pójść na sterylkę :-((
Pamelka ma 6 lat...
Myślałam,że Blanka swój zabieg lepiej zniesie...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie gru 09, 2007 10:48

Wet powiedział, że kicia jest bardzo podatna na narkozę. Trudno jej było dojść do siebie po narkozie. Nie zauważyłam, by odczuwała ból dziąsełek. To właśnie narkoza tak ją osłabiła. Do tego Blanusia jest wiekową koteczką - to też wpływa na wydalanie z siebie tego świństwa.
A propos wydalania... Pije i robi piękne siooooooooo
Je... i nie było kupy :(
W czwartek był zabieg - głodówka.
W piątek dochodziła do siebie, zaczynała jeść. Trochę zjadła, ale nie za dużo. Kuweta pusta.
Wczoraj jadła już normalnie. Apetyt jej dopisuje, choć wybrzydza co by akurat raczyła zjeść.
Dziś je. A kupy nie ma.
Mówcie co robić!!
Wczoraj dwukrotnie masowałam brzuchalino... Nie wiem czy fachowo, ale starałam się ją dobrze pouganiatać... Co mam robić??
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie gru 09, 2007 12:50

Może daj 2,5 do 3 ml oleju parafinowego. Ile waży Blanusia?
Marcelibu

Post » Nie gru 09, 2007 14:15

Gadałam z Czarną Agis, a potem dla spokojności dzwoniła do weta. Byłam w aptece po parafinę. Podałam jej 2 razy po 5 ml (wet kazał podać 10 ml, ale ja jej to podzieliłam w odstępie ponad godzinnym). Masowałam brzuszek. I czekamy...
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie gru 09, 2007 14:32

ajmk pisze:Gadałam z Czarną Agis, a potem dla spokojności dzwoniła do weta. Byłam w aptece po parafinę. Podałam jej 2 razy po 5 ml (wet kazał podać 10 ml, ale ja jej to podzieliłam w odstępie ponad godzinnym). Masowałam brzuszek. I czekamy...

I bardzo dobrze. Spokojnie, w ciagu 12-24 godzin bedzie qoopal :D !
Marcelibu

Post » Nie gru 09, 2007 14:36

Czekam na niego bardziej niż na Świętego Mikołaja :) Chyba z tej radości go do badania zaniosę, niczym jaką relikwię ;)
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie gru 09, 2007 17:53

:ryk: :ryk: :ryk:

Bosz ,
żeby głównym zajęciem kochającego kota było czekanie na koopala???
Człowiek schodzi na psy!!! :ryk:

Ale nie martw się znam ten ból.... :lol:

kristinbb

Post » Nie gru 09, 2007 21:00

Blanka pracowicie wylizuje sobie pod ogonkiem :oops: Parafinka ją przeleciała, kupki nie ma :(
Ale kota jest wesoła i urządza dzikie galopady po domu... Dam jej parafinę jeszcze raz późnym wieczorem...
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie gru 09, 2007 21:04

ajmk pisze:Blanka pracowicie wylizuje sobie pod ogonkiem :oops: Parafinka ją przeleciała, kupki nie ma :(
Ale kota jest wesoła i urządza dzikie galopady po domu... Dam jej parafinę jeszcze raz późnym wieczorem...

Mój Hugo robi tak samo. Najpierw jeździ doopiszczem po dywanie (saneczkuje 8) ), a później jest qoopal. Nie przegnij z ilością parafiny, bo to mała kicia ( w sensie wagi - mój kocur waży 5,5 kg i daję mu 10-12 ml). Poczekaj, parafina działa dopiero 12-24 godzin qoopalowo, Blanka naprawde niewiele jadła i jak dasz jeszcze, to ją okropnie przeczyścisz...
Marcelibu

Post » Pon gru 10, 2007 9:46

Jest czy nie jest?? :(
Bo to się robi nie śmieszne...
Moje mają dzisiaj przegląd techniczny pod względem koopalowym..

kristinbb

Post » Pon gru 10, 2007 9:50

Nie ma :(
5 mlparafiny rano podałam. Blanka przy mnie się napiła i przy mnie wysiusiała. Kupy nie ma.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon gru 10, 2007 10:34

Czyta, czytam o Blanusi wszystko bardzo, bardzo uważnie. Mam nadzieję, że niedługo no pojawi się urobek :oops:

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

[poprzednia][następna]