Dzidziuś -diabeł w skórze kotka-pojechało dziecię na swoje:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 02, 2007 14:17

Magija pisze:
Malati pisze:Brzmi niesamowicie! I od razu froterowanie z wysiłkiem zamiatania. Poza tym majtki rozwłóczone po domu na pewno lepiej się suszą i szybciej! Przy sprzątaniu kuwety warto poćwiczyć bicepsy i tricepsy. I na psią kostkę trzeba mieć czujny sen, co Dzidziuś testuje, żeby nikt nie mógł Wam zagrozić i podgryźć gardła/stóp niepostrzeżenie.

To anioł nie kot, a poważnie jak o nim słucham to jestem zachwycona, chociaż to na pewno jest fajniejsze jak sobie wyobrażamy niż jak przeżywamy.

tak i od razu wyglądają jak moherowe :roll: :wink:

Oj tam, czemu narzekasz? Toć moher o wiele droższy i szlachetniejszy od zwykłej majtkowej bawełny. Dzidź się stara, chce dobrze, a Ty i tak niezadowolona ;)
Dzidek nie łam się i rób swoje! Kiedyś może docenią :mrgreen:
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Nie gru 02, 2007 15:00

bechet pisze:Oj tam, czemu narzekasz? Toć moher o wiele droższy i szlachetniejszy od zwykłej majtkowej bawełny. Dzidź się stara, chce dobrze, a Ty i tak niezadowolona ;)
Dzidek nie łam się i rób swoje! Kiedyś może docenią :mrgreen:

Otóż to! tak samo sobie pomyślałam, że jednak trochę niewdzieczni zbyt mocno dla tego Dzidzia cudnego :)

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Pt gru 07, 2007 11:59

Czy ktoś kiedyś słyszał by mały kotek polował na jamniczy ogon siejąc ogólne zamieszanie? Dzidek oczywiście słyszał i postanowił wykorzystać płochliwe serduszko jamnicze. A taki ogon jamniczy to jest dopiero wyzwanie. Bo jak jamnik się cieszy, to ogon wariuje i żyje własnym życiem. I jest 100 razy lepszy niż najfajniejsza zabawka. Koniecznie go trzeba upolować, no jest to od Dzidka po prostu silniejsze. Nie pomagają jamnicze żale i płacze. Jest cel i trzeba go osiągnąć :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wczoraj odbywało się skrobanie lodu w zamrażalniku. Lód został zeskrobany specjalną łapką a potem trzeba było go wydostać. Otworzono więc drzwi od lodówki (bo zamrażalnik na górze) i za pomocą miski lód zgarniano. Dzidek wykorzystał szansę bezbłędnie.
Lodóweczka! Otwarta!
Wskoczył więc i zaszył sie za garnkiem na dolnej półeczce. Wcale bym nie zauważyła, gdyby nie mlaskanie wyjadanego ukradkiem kurczaka. Wyciągnęłam zimnego i pękatego gada. Teraz zamykam drzwi do kuchni jak otwieram lodówkę na dłużej niż chwilkę :wink:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Nie gru 09, 2007 22:57

odjechało nam Dziecię niesforne dzisiaj w godzinach wieczornych.
Po Dziecię przyjechała cała rodzina i mimo wad Dzidka postanowili wariata zabrać i kochać! Bezwzględnie, nawet jeśli poszarpie kanapę.
maila już dostałam, ze oczywiście gówniarz wcale nie zatęsknił tylko zwiedził już mieszkanie i rozprawił się z nogami Dużych :mrgreen: wychowałam potwora ;)
Dzidku, pisz diabełku :D
Obrazek

Magija

Post » Nie gru 09, 2007 23:04

:lol: mam nadzieję, że domek cierpliwy i spokojnie doczeka, aż Dzidek wyrośnie z głupich pomysłów i usiądzie na czarnym tyłeczku troszkę :D
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Nie gru 09, 2007 23:09

Magija pisze:odjechało nam Dziecię niesforne dzisiaj w godzinach wieczornych. Po Dziecię przyjechała cała rodzina i mimo wad Dzidka postanowili wariata zabrać i kochać! Bezwzględnie, nawet jeśli poszarpie kanapę. maila już dostałam, ze oczywiście gówniarz wcale nie zatęsknił tylko zwiedził już mieszkanie i rozprawił się z nogami Dużych :mrgreen: wychowałam potwora ;) Dzidku, pisz diabełku :D

Ojej jak ekspresowo ... :)))
mialam zamiary co do Dzidka, ale najpierw jakos nie bylo odzewu,
a potem nagle wynikla sprawa z Misia ... pewnie mialo tak byc.
Ciesze sie bardzo, ze domek sie znalazl i to taki wyrozumialy ,.. ;-))
pisz Magija pisz co z nim i czy nowi Duzi przezyli te inwazje pogromcow kaktusow i drapiacych potworow.

pozdrawiam, zo

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Nie gru 09, 2007 23:13

ej, co Wy... Dzidek to jest kochane dzieciątko... żaden tam potwór :evil:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pon gru 10, 2007 7:27

Witam o tak wczesnej porze ;D
A o to i ta, co przygarnęła Dzidka ;) Kiedy to piszę kociak siedzi mi potulnie na kolankach, ale sam obudzil mnie po 3 i chciał się bawić, lol2 ;) :D
Jeszcze raz bardzo dziękuję za zaufanie, jakim nas Państwo obdarzyli dając nam Dzidziulka :)
pozdrawiam serdecznie :*

izik

Od: Sob gru 08, 2007 14:29

Post » Pon gru 10, 2007 8:19

izik pisze:Witam o tak wczesnej porze ;D
A o to i ta, co przygarnęła Dzidka ;) Kiedy to piszę kociak siedzi mi potulnie na kolankach, ale sam obudzil mnie po 3 i chciał się bawić, lol2 ;) :D
Jeszcze raz bardzo dziękuję za zaufanie, jakim nas Państwo obdarzyli dając nam Dzidziulka :)

witam :D
On zawsze siedzi potulnie na kolanach jak się o nim pisze :lol:
A u nas cisza, spokój, aż dziwnie. I normalnie sobie śniadanie zrobiłam 8O :wink:
Obrazek

Magija

Post » Pon gru 10, 2007 8:43

izik pisze:Witam o tak wczesnej porze ;D

Witamy, witamy i gratulujemy serdecznie dokocenia :D
I oczywiście bardzo prosimy o zdawanie relacji z dzidziowych wyczynów w nowym domu :D :D :D
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Pon gru 31, 2007 1:43

Co tam na Sylwestra slychac u Dzidka ?
:)
najlepsze zyczenia na 2008
zo

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

[poprzednia]