Chora na cukrzycę trikolorka z Mińska Maz.-szukamy domu!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 06, 2007 13:41

dzidzia pisze:Biedna kicia, biedna pani Emilia. Naprawde to trudna adopcja. Najgorsze sa te zastrzyki codziennie.
Na badanie krwi jezdzi sie co jakis czas. Ale moja sasiadka nie jezdzi co miesiac tylko rzadziej i ewentualnie jak kot poczuje sie gorzej to jedzie. czasami musi kotek dostawac kroplowki ale nie wiem czy w zwiazku z cukrzyca czy problemami urologicznymi, ktore kot mojej sasiadki tez ma.

Dziewczyny z wątku cukrzycowego (jest tu taki) badają kotom poziom cukru we krwi glukometrem samodzielnie codziennie! Pani Emilka pewnie nie będzie tego robić. Jeżeli chodzi o problem urologiczny to problemem jest to, że kotka strasznie dużo siusia i dużo pije. Codziennie trzeba wymieniać żwirek. Może to się zmieni, jak zacznie dostawać glukozę.
Powiem szczerze, że jeżeli mnie by spotkała taka sytuacja z kotem tymczasowym - załamałabym się psychicznie.

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Wto lis 06, 2007 13:46

Moze to picie i siusianie jest spowodowane cukrzycą kot sasiadki tez duzo siusia ale wlasnie nie wiadomo z jakiego powodu. Akurat on ma dwie dolegliwosci. Ale dzis wieczorem popytam sasiadke
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Wto lis 06, 2007 13:47

dzidzia pisze:Moze to picie i siusianie jest spowodowane cukrzycą kot sasiadki tez duzo siusia ale wlasnie nie wiadomo z jakiego powodu. Akurat on ma dwie dolegliwosci. Ale dzis wieczorem popytam sasiadke

Jednym z objawów cukrzycy również u ludzi jest ogromne pragnienie i siusianie.

Mimisia

Post » Wto lis 06, 2007 13:52

Podobno u ludzi jest tak ze duzo pija a malo siusiaja. Tak slyszalam.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Sob lis 10, 2007 23:41

Dzisiaj byłam u Pani Emilki, zrobiłam kiciusi sesję zdjęciową. Kotka ma się nieco lepiej od kiedy dostaje insulinę, oczka też ma już trochę ładniejsze. Niestety, utyła, jak to cukrzyk...
Koteczka jest niezwykle kochana, przywitała mnie, barankowała i mruczała. Chciała sobie z radości zrobić z moich dżinsów drapak, ale ją powstrzymałam. Rzucałam jej piłeczkę, a ten grubasek za nią ganiał. Gdyby nie ta choroba, to by się ustawiła kolejka...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mimisia

Post » Czw lis 15, 2007 11:29

Wreszcie znalazłam watek. Co słychac u koteńki. Kupiłas może juz glokometr. Czy Pani Emilia potrafi już badac krew i podawać insuline.?
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie lis 18, 2007 20:59

Dawno tu nie pisałam, z koteczką jest coraz lepiej. Poziom cukru przy codziennym podawaniu insuliny się ustabilizował. Pani Emilka nadal chodzi codziennie z kotką do weta, ale w piątek dałam jej glukometr i mam nadzieję, że będzie sama mierzyć kici poziom cukru. Nie wiem jak z zastrzykami, czy się nauczy, czy nadal będzie chodzić do weta... Na pewno będzie to dla niej trudne.

Żeby tak się znalazł dobry domek dla kici...Czy to jest wogóle możliwe...

Mimisia

Post » Śro lis 21, 2007 8:42

Podniosę koteczkę.

Mimisia

Post » Pt lis 23, 2007 12:14

Mimisiu może poprosić na banerkowym o banerek dla Koteczki. i ogłoszenie na allegro.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Pt lis 23, 2007 12:27

Iburg pisze:Mimisiu może poprosić na banerkowym o banerek dla Koteczki. i ogłoszenie na allegro.

Masz rację. Do tej pory jej nie zrobiłam ogłoszeń, liczyłam, że ta cukrzyca to jakieś nieporozumienie.
Kicia ma się raz lepiej, raz gorzej...Ostatnio jej skoczył cukier powyżej 240...,bo zmniejszono jej dawkę insuliny. To zwierzątko jest takie biedne, ciągle chodzi do weta, zaczęła się bać transporterka. Pani Emilka zamierza się nauczyć sama robić zastrzyki, ale widzę, że nie ma do tego głowy, ma kupę innych spraw...

Mimisia

Post » Nie gru 09, 2007 16:48

Podnoszę kicię. Może ktoś ją wypatrz i pokocha. Ideałem by był dom w Warszawie, bo tam jest dostęp do wetów doświadczonych w takich przypadkach. Pani E. była z koteczką w zeszłym tygodniu w W-wie u specjalisty od cukrzycy, ma być z nim w kontakcie telefonicznym. Dla niej to bardzo trudna sprawa, takie wycieczki do W-wy, zwłaszcza w zimie.

Mimisia

Post » Nie gru 09, 2007 20:11

Banerki dla kici :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/jbqv][img]http://iup.in/img/guest/362.jpg[/img][/url]

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/jbqv][img]http://iup.in/img/guest/303.jpg[/img][/url]

kod z ramki skopiować i wkleić do podpisu :ok:

Nie można tracić nadziei na domek,kicia jest śliczna :1luvu: Może jakiś "cukrzyk" ją wypatrzy i będą razem się leczyć :wink:

Kciuki za dobry domek dla kici :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon gru 10, 2007 0:16

Mimisia pisze:
Obrazek

Kotka bardzo kocha ludzi, głośno mruczy, łasi się, śpi z panią Emilką.
Szukamy jej spokojnego, dobrego domu, najlepiej niezakoconego..., bo ona się bardzo stresuje innymi kotami, jest izolowana w małym pokoju.
Z uwagi na to co przeżyła domek powinien być raczej spokojny, niewychodzący.
Kotka ma na oko 3-4 lata. Jest spokojna, nic nie niszczy w domu, oczywiście załatwia się do kuwety...

ale jest śliczna
kto ją pokocha i da prawdziwy dom ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pon gru 10, 2007 0:46

POdnoszę śliczną kicię
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Pon gru 10, 2007 12:10