stary Franuś - białaczka -pojechał do nowego domu!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 06, 2007 15:28

Ja właśnie sobie zamówiłam niewidomą kotkę.

Dla mnie zastrzyki to nie problem, mam cudowne vetki - ale mieszkam w bloku z chmarą kotów i psów i jestem zupełnie sama.

Ale spróbuję coś zdziałać.

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Czw gru 06, 2007 23:33

Niestety - nie podałam dziś insuliny.... Wynik na cukier u weta: 104...(poprzedni 248 - o ile dobrze pamietam) jakbym podala bez mierzenia to zabiłabym Franusia....
Jestem w szoku - nawet nie zdawalam sobie sprawe, ze to takie wazne (to badanie glukometrem).
Ta wupukłość na brzuszku, która pojawiła sie po lewej stronie na brzuszku Franka, nie jest jednak moim wymyslem... W najblizszych dniach zabieram go na USG i dokladne badanie krwi..(czekam, aż sprzet dojedzie do weta).
Rokowania nie są za dobre....ale bez dokladniejszych badan to mozna wrozyc z fusow..
Franus nie schudł - przeciwnie; w pażdzierniku przy kastracji 3800, teraz 4200..
Nie wygląda na tak schorowanego kota - dziąsła ładnie sie wygoiły; tylko futro nie do końca umyte i cały czas bardzo dużo pije i siusia
Obrazek

Magdziak

Od: Wto lut 07, 2006 13:14

Post » Czw gru 06, 2007 23:42

Ta wypukłość na brzuszku to co to jest???? Co wet na to powiedział?
Co do picia i siusiania - mój Fifi pije jak na kota olbrzymaiste ilości i sika na potęgę a zdrowy jest w 100%. Może ten typ tak ma z piciem i sikaniem :wink: Tylko co z tym brzuszkiem :?:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw gru 06, 2007 23:53

Bez USG nic nie można powiedzieć pewnego; są czarne przypuszczenia - skoki cukru i coś powiększonego w jamie brzusznej - moze to być nowotwór trzustki...tfu tfu tfu tfu.
Poki co plan dzialania jest taki:
USG i dokladne badanie krwi
zrobienie tej krzywej cukrowej (przepraszam jezeli cos pomylilam w nazwie) - czyli zakup Glukometru i sprawdzenie jakie sa wyniki w ciągu doby (tez moglam cos pomieszac bo juz ledwo na oczy patrze)
Obrazek

Magdziak

Post » Pt gru 07, 2007 0:05

Dobrze napisalaś. Należy ustalic poziom cukru kiedy rośnie ile godzin po posiłku. żeby wiedziec ile insiliny podac i czy w danym momencie nalezy podac. Jak za bardzo spada to też jest niedobrze bo jest niedocukrzenie i nalezy podac glukozę albo trohę miodu.
Glukometr bardzo by sie przydał.
Mam nadzieję że to zgrubienie na brzuszku to nie będzie nic powaznego. Trzymam nadal kciuki za Franusia
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Pt gru 07, 2007 0:11

Tylko dodam juz przed spankiem - oba badania byly na czczo; dzis tez na wszelki wypadek nie dalam mu jedzenia rano..
Obrazek

Magdziak

Post » Pt gru 07, 2007 9:17

Trzymam kciuki za Franusia. Nie będzie mnie przez dwa dni. Mam nadzieję że w poniedzialek dowiem się że wszystko jest w porządku. Trzymam mocno kciuki. Franus chłopie musi byc dobrze. Magdziak wymiziaj Franusia.
POdnoscie watek może jakis domek zauwazy Franusia
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Pt gru 07, 2007 11:41

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt gru 07, 2007 16:47

Franuś, trzymaj się proszę.

Takie historie ściskają mi serce na men :(

Ile kosztuje glukometr?
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pt gru 07, 2007 17:21

Ok 50 zł. My mamy taki fajny, polecam- Accu-check active. Nieduże to, w pudełku więc można ze sobą nosić i w komplecie jest "długopis" do nakłuwania :wink: Potem, jak trzeba kupowac nowe paski do glukometru, to warto załatwić receptę- jest dużo taniej, na receptę chyba ok 8 zł. :wink:
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pt gru 07, 2007 20:56

Na allegro można nawet taniej kupic. Tez mam Accu-check active i polecam własnie ten. Jednak tym " długopisem" przyrządem do nakłuwania źle sie robi kocie uszka lepiej samym lancetem który się do tego ustrojstwa wkłada. Ma pamięc więc sporo wyników pamięta. Nie potrzebuje duzo krwi bo wystarcza maleńka kropelka. Paski na receptę ( mozna poprosić jakiegoś cukrzyka o receptę) kosztują chyba 3-5 zł.

Co u Franusia. Jutro rano wyjeżdżam i nie będzie mnie 2dni, POdnoście Franusia
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Pt gru 07, 2007 23:13

Franus ma apetyt - zjada jedno udko kurczaka dziennie - mysle ze wystarcza, bo przybral na wadze na tej diecie (nie dostaje zadnej suchej karmy). Czekam na telefon od weta - USG mialo byc w tym tygodniu wiec moze jutro??? Pytalam o glukometr w aptece - mowilam ze chodzi o kocurka - poszukala najtanszych opcji: 39 zl - ale bez paskow; i 59 z paskami. Same paski 50 zl!! Postaram sie zalatwic recepte na te paski - bo z recepta kosztuja ok 3-4 zł.. Jezeli ktos bedzie mogl pomoc w zakupie tego glukometru... :oops: to bedę wdzięczna!
Franus mial ostanie badanie bez znieczulenia więc wiem że dam sobie z tym rade - kotuch to siła spokoju, chowa mordzie pod pache i udaje, że go nie ma..
totaki SUPER KOT - tylko chory
Obrazek

Magdziak

Post » Sob gru 08, 2007 0:18

Znalazłąm glukometr na allegro
http://aukcja.onet.pl/showcat.php?id=27 ... view=gtext
tu troche tańszy
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=279980137

A tu są paski do tego glukometru
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=278630620

Jak pobiera sie krew z uszka to nic nie boli. Moj to nawet jak spał to przy pobieraniu z ucha nie budził sie.

Trzymam kciuki za powodzenie i za Franusia
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Sob gru 08, 2007 0:31

taki glukometr ma nasz wet - bylam w najtanszej w czewie aptece - moze wlasnie to byl ten za 39 zl? nie ogladalam - tylko pytalam.. :oops:
Obrazek

Magdziak

Post » Sob gru 08, 2007 6:04

Przy kupnie glukometru warto zastanowić się ile krwi potrzeba do badania i ile kosztują paski testowe. Generalnie ceny nie są duże, tzn. takie bardzo dobre można do 100 zł kupić.

A jaki glukometr i jakie paski? I koniecznie załatw recepty! Mówiłaś, że jakaś dziewczyna z którą rozmawiałaś przez telefon ma cukrzycę, proponuję żebyś o paskach z nią porozmawiała...

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

[poprzednia][następna]