Bezduszny TOZ - konkretnie pracownicy :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 06, 2003 16:31

Ryśka opieraj się na dowodach. Znasz mnie, widziałaś kiedykolwiek jak pomagam zwierzętom?
Eve69 jeśli chcesz się kłócić to pomyliłaś miejsce. Z mojej strony EOT.
Nie wiem czy zauważyliście, że ten wątek dotyczy pomocy w konkretnej sprawie konkretnej osobie i konkretnym zwierzętom. Nie wiem czy zauwazyliście, że jedyną osobą która zaoferowała pomoc jest ta osoba, która jest postrzegana przez niektórych z Was jako najgorsza, która siedzi i nic nie robi i zwala robotę na innych.
Jagna czekam na Ciebie na pw. bo widać, że tutaj wszystkich interesują kłótnie i wywoływanie sprzeczek a nie pomoc Tobie.

Grzesio z OOPZ

Od: Wto lip 15, 2003 12:10

Post » Śro sie 06, 2003 16:33

Nie wiem czy zauważyłeś, ale tak kończą się wszystkie zakładane przez Ciebie wątki.
Nie wiem kto pomylił miejsce...

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro sie 06, 2003 16:49

Grzesiu - zrób coś, a bedziemy gadać, a nie gadajmy o tym jak ma coś być zrobione.
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. (Albert Schweitzer)

Witch

Od: Pon lut 04, 2002 15:53

Post » Śro sie 06, 2003 16:49

Grzegorzu, właśnie skończyłeś się wypowiadać w tym wątku. Każda następna Twoja wypowiedź tutaj albo na ten temat będzie kasowana niezależnie od treści.

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Śro sie 06, 2003 17:26

Jagna pisze: TOZ zniknie i na jego miejsce pojawi się jakaś inna organizacja - coraz częściej słychać takie głosy. I dobrze, bo moze wtedy polepszy się choć trochę los zwierząt.

Los zwierzat nie lezy tylko w rekach organizacji, lezy przede wszystkim w rekach spoleczenstwa.
A odnosnie innej organizacji-zyczylabym sobie aby jakas powstala ale chyba nie za mojego zycia, ktora ogarnie problem wszystkich maltretowanych, potrzebujacych pomocy zwierzat.
A los zwierzat moze sie tez polepszyc 'inaczej'. Jak uzna sie, ze trzymanie psa/kota w schronisku to przeciez to jest tylko jedno wielkie cierpienie. A cierpienie nalezy skrocic a jak, eutanazja! I mam nadzieje, ze ja tego tez nie dozyje.
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Śro sie 06, 2003 17:29

ARKA pisze: A cierpienie nalezy skrocic a jak, eutanazja! I mam nadzieje, ze ja tego tez nie dozyje.

W Polsce etap obligatoryjnego i zgodnego z prawem usypiania w schroniskach przeskoczyliśmy - w każdym razie miejmy taką nadzieję...

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Śro sie 06, 2003 17:56

Bez sensu sie klocicie a i forumowa demokracja na tym cierpi :? :(

Bezskuteczne przerzucanie sie argumentami...
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Śro sie 06, 2003 18:04

Vitez, wyjasnij mi prosze jedno, i z łaski swojej nie na priv i bez odsyłania do innych osób: od kiedy wymiana argumentów jest bezsensowna? O ile wiem na tym właśnie polegają dyskusje.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Śro sie 06, 2003 18:10

Gdzie jest Jagna?
Jesli już się znajdzie bardzo prosze niech napisze czy, i w jaki sposób sprawa posunęła sie do przodu. Bo, przyznam szczerze, głównie to mnie inetersuje... :?
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Śro sie 06, 2003 18:13

Oberhexe pisze:Vitez, wyjasnij mi prosze jedno, i z łaski swojej nie na priv i bez odsyłania do innych osób: od kiedy wymiana argumentów jest bezsensowna? O ile wiem na tym właśnie polegają dyskusje.

Z mojego punktu widzenia: dyskusja na internecie jest bezsensowna.
A dodatkowo ta dyskusja w tym watku jeszcze bardziej bo widac tylko argumenty w stylu:

"to zrob cos a nie gadasz" "a ty czemu tez nic nie robisz a gadasz" " a bo ja nie moge nic zrobic ale ty mozesz" "ale ja juz zrobilem" "ale za malo, no zrob cos a nie gadasz!" ... Do kabaretu... choc moze za smutne :?

Wiec tylko wyrazilem swoje zdanie: bezskuteczny bezsens :?

Jesli te wyjasnienia to za malo to przepraszam, nie mam dokladniejszych.
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Śro sie 06, 2003 18:16

vitez pisze:
Oberhexe pisze:Vitez, wyjasnij mi prosze jedno, i z łaski swojej nie na priv i bez odsyłania do innych osób: od kiedy wymiana argumentów jest bezsensowna? O ile wiem na tym właśnie polegają dyskusje.

Z mojego punktu widzenia: dyskusja na internecie jest bezsensowna.

To po jakie licho bierzesz udział w tym bezsensie? 8O 8O

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Śro sie 06, 2003 18:46

w sumie zamiast przekomazac sie kto wiecej zrobil a kto mniej ( tymbardziej że osobiscie tak naprawde dobrze zna sie malo osob a niekazdy rozglasza calemu swiatu jaki jest dobry) mozna by zajac sie tymi ludzmi :? Estravenie jak juz bedziesz usuwal czyjes post obojetnie jakiej tresci w przypadku takiej klotni (ktore nigdy nie sa spokojne) usuwaj posty dwoch osob ktore ja powoduja nie tylko jednej.

Gina

Od: Wto lut 05, 2002 12:30

Post » Śro sie 06, 2003 18:52

Grzesio z OOPZ pisze:widziałaś kiedykolwiek jak pomagam zwierzętom?

No właśnie Grzesiu problem w tym, że nie. Ani Ryśka, ani ja ani inne osoby z tego forum nie widziały a nawet nie słyszały jak pomagasz zwierzętom. Mam wielką prośbę - napisz nam konkretnie, jakie działania podejmujesz. W punktach najlepiej.

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Śro sie 06, 2003 18:55

Gina pisze: Estravenie jak juz bedziesz usuwal czyjes post obojetnie jakiej tresci w przypadku takiej klotni (ktore nigdy nie sa spokojne) usuwaj posty /.../ osob ktore ja powoduja nie tylko jednej.
:regulamin:

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Śro sie 06, 2003 19:00

Odnosnie pomocy TOZ. Chyba gdzies z 1,5 roku temu dzwonilam do TOZ wroclawskiego w sprawie interwencji, proszac o pomoc bo to bylo na ich ternie i pogadalam sobie z nimi troche. A wiec tak, wtedy, na etacie mieli 1/2 osoby czyli pol etatu, bo ich na caly nie bylo stac. Nie wiem czy sie cos polepszylo. Zazwyczaj kazdy kto dzwoni do TOZ i tam odbiera ktos telefon to mysli, ze to pracownik ale chyba w wiekszosci TOZ-ow to sa wolontariusze. Tyle co moglabym ja sama napisac z moich doswiadczen z TOZ i obserwacji. Rowniez wiem, ze np. TOZ warszawski glownie pomaga swoim czlonkom-karmicielom zwierzat. Nie wiem jakie ma zasady TOZ wroclawski ale Jagna zapewne wie lub nich sie dowie.
Jagna, spytaj czy jest roznica w pomocy od nich,jesli jestes czlonkiem TOZ, czy tez nie ma to znaczenia.
O ile dobrze pamietam, kiedys byla jakas afera w TOZ wroclawskim jak byly rozdawane talony na sterylizacje kotek - ktos bral na niby sterylizacje kotek piwnicznych a potem sie okazalo, ze odsprzedawal, stad moze teraz w ogole jakas nieufnosc do' nowych' ludzi zwracajacych sie o pomoc jako karmicielki kotow. Moze stad ta wiekla ostroznosc TOZ.

I wracajac ogolnie do tematu-pomoc osobom karmiacym koty a TOZ i inne.
Skad pieniadze na karme czy tez karma a juz nie mowie o pieniadzach na sterylizacje. Np. organizacje warszawskie do dnia dzisiejszego nie dostaly GROSZA dotacji w tym roku. W Warszawie jest ogolna TRAGEDIA!
Wiele organizacji warszawskich jest poprostu zadluzonych w hotelach dla zwierzat, klinikach weterynaryjnych.

Generalnie karme jesli maja, to od firm czy tez darczyncow lub z wplat darczyncow zakupuja, czy takich jest duzo, kazdy widzi jak sytuacja gospodarcza kraju wyglad.
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

[poprzednia][następna]