"ŚMIECI" PO ZMARŁYM - kocurek Agatka za TM \*/ :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 04, 2007 0:12

Olu, ja czytam na bieżąco, ale nie bardzo wiem jak mogłabym Wam pomóc, toteż nic nie pisałam.
Nie mogę wziąć tego kota do siebie, nie dysponuję też dobrym domkiem, gotowym go przyjąć. Ogłoszeń dobrych też najwyraźniej robić nie umiem - dowodem na to są problemy ze znalezieniem domu dla moich własnych tymczasów.
Powiem Ci tylko na pociechę, że zazdrościłam Ci tak licznego grona czytelników i odpisywaczy - wątki moich tymczasów to najczęściej wątki, w których piszę sama do siebie ;) Tak więc i tak masz pod tym względem lepsze osiągi ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto gru 04, 2007 0:16

Ja też zaglądam i śledze wasze pieszczoty 8)

Trzymam kciuki za Agatkę :ok:
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Wto gru 04, 2007 0:49

Aleba - było mi przykro, że jako autorka wątku nie odzywasz się i tylko tyle. A skąd ja mam wiedzieć, że czytasz?? Tylko dlatego napisałam, że mi baaardzo przykro. Wiem, że dużo działasz, ale .... jeden post .... na wątku Agatki .....
Wszyscy dobrze wiemy, że znalezienie domu dla takiego kocurka jak Agatka to nie jest łatwa sprawa ...
Anna09 - jak wyżej, i niezależnie od wszystkiego dzięki Tobie uruchomiłam "papierowe" ogłoszenia dla Agatki, więc może ktoś, może kiedyś ....
Dziewczyny, dziękuję bardzo w imieniu Agatki, ale domek lub DT bardzo potrzebny.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto gru 04, 2007 1:54

też was czytuję codziennie...

Aleba tu akurat najmniej miała do gadania, była tylko tubą nagłaśniającą problem (bo ja w tym czasie byłam na pogrzebie...) czuje sie jakoś tam odpowiedzialna za "wtrynienie" ci tego kota, ale - podobnie jak Ola - zupełnie nie mam jak pomóc...

to TY mi pomagasz...

Agatko - kciuki!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto gru 04, 2007 8:44

Aleksandro, ja tez tu zagladam regularnie, z nadzieją, ze moze sie wlasnie jakis domek dla Agatki szykuje. Bardzo mi przykro, bo niestety nie mam mozliwosci pomocy, dlatego nawet nic nie pisze. Co nie znaczy, ze nie pamietam o Was.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Wto gru 04, 2007 9:25

No to podrzucę Agatkę z rana.
Tylko tyle mogę dla niego zrobić.
Alfons Allais

Aleba

Post » Wto gru 04, 2007 15:45

Jak są papierowe ogłoszenia, to może udać się z nimi również do jakiegoś klubu seniora albo biblioteki? Agatka to idealny kot do towarzystwa.
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Wto gru 04, 2007 17:26

Aleksandro!
Agatka jest dopiero miesiąc czasu chyba u Ciebie na tymczasie ,
a zobacz ,że Mała już ma dom.To jest rekordowo krótki czas.
Agatka też znajdzie domek. Na pewno.
Tyle osób mu domek szuka i reklamuje.
Ty pewnie też to robisz.

A skoro Mimi zadowolona ,że Agatka ją gania ,
to może puszczaj koty częściej do siebie. :lol:
Przynajmniej wybiegają się.

Poza tym jeżeli się biją, a krew nie leci litrami,
to znaczy że jest wszystko w porządku. 8O
Tak mi napisały dziewczyny przy moim zakoceniu. 8O

A to znaczy ,że u Ciebie też jest wszystko w porządku. :D
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto gru 04, 2007 21:25

Dzięki Wam za wszystko, i po pierwsze nikt mi kotów nie "wtrynił", sama podjęłam decyzję, że skoro nikt to ja, bo koty do schronu nie mogły trafić.
Po drugie ja wiem, że raczej na forum tak bezpośrednio domku dla Agatki nie znajdę. Bo wszyscy zaangażowani mają - jak oczywiście mogą, bo są też zaangażowani bez możliwości nawet DT - "ręce" pełne kotów.
A to, że nie powinnam kotów na DT brać, to jest powód moich takich wpisów jak wczoraj - przepraszam :oops:
Nie chciałam tego pisać, ale sytuacja jest taka, że summa sumarum Agatka w tej całej sytuacji najlepiej się znajduje 8O
Pomimo wcześniejszych sugestii Jopop nie mogłam Agatki cały czas trzymać w kuchni, a w przypadku tego kocura klatka nie wchodzi w grę. Agatka niewymiziany wali w drzwi usiłując się wydostać z kuchni 8O
Przez czas od kiedy Agatka jest u mnie kontakty z moimi kotami, to chyba max 5 razy. Ale to tylko Mimi i Fifi. Kika nigdy kontaktu z Agatką nie miała, ale i tak obecność Agatki w domu negatywnie na Kikę wpłynęła. Ta krew w qupalu to jakiś incydent chyba, bo Kika ma wyniki niezbyt dobre, ale nie alarmistyczne. Jednak Kika jest bardzo "wycofana" i wyciągnięcie jej z szafy znowu jest problemem.
Natomiast - ja myślę, że to Mimi - któryś z kotów złych załatwia się na meblach. Wczoraj był qupal na kanapie, dzisiaj też 8O

Ja wiem, że te moje problemy to pikuś w porównaniu z problemami, jakie mają inni forumowicze.
Sorry, musiałam się wygadać .

Aleksandra59

Post » Wto gru 04, 2007 23:40

Olu, bardzo współczuję. To nie ma znaczenia, czy ktoś inny ma większe problemy, czy nie, bo te które masz są Twoje i Ciebie dotykają najbardziej.
Cały czas pamietam o Was i o szukaniu domku dla Agatka. Mam nadzieję, że już niedługo ten kocurek znajdzie swój nowy domek.
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Wto gru 04, 2007 23:43

Będą - mam nadzieję - dwa ogłoszenia Agatkowe w piątkowej Gazecie Wyborczej, ale chyba tylko na Warszawę. Zastanawiam się nad wykupieniem abonamentu ogłoszeniowego w GW dla Agatki w piątkowych wydaniach GW :wink:
W jakich gazetach są jeszcze ogłoszenia takie jak w GW :?: Proszę o info, a nie o zamieszczanie ogłoszeń - zrobię to sama :wink:
Graszka_gn - dzięki, jakoś o bibliotekach nie pomyślalam, a to doskonały pomysł :love: Chociaż u mnie w okolicy tylko jedna biblioteka, ale zawsze to coś ....................

Kristin - to był żart z mruczeniem Mimi, ona po ataku Agatki była bardzo mocno zestresowana, tylko Mimi mruczy nieustannie, niezależnie od stanu emocjonalnego, ten typ tak ma :wink:

Aleksandra59

Post » Śro gru 05, 2007 0:04

Aleba - miałabym prośbę o zmianę tytułu wątku. Teraz podstawowy problem to domek dla Agatki, Mała w nowym domku ma się dobrze - a teraz "śmieć" Agatka szuka domku :?:

Aleksandra59

Post » Śro gru 05, 2007 20:25

Wczoraj forum nie chciało współpracować, ale teraz udało mi się zmienić.
I przy okazji hopnę Agatkę.
Alfons Allais

Aleba

Post » Śro gru 05, 2007 20:43

Dzięki Aleba :D
U nas bez zmian, niestety nikt się nie odezwał :(
W piątek będą dwa ogłoszenia w Stołecznej GW. Jedno pod hasłem "kot czeka na człowieka", drugie "kto przygarnie". Może, może ....
Szukam gdzie jeszcze drukowane ogłoszenia w prasie można dać.

Aleksandra59

Post » Śro gru 05, 2007 21:29

A może na portalach warszawskich dać ogłoszenie?
U nas tak dziewczyny robią i koty znajdują domki.
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

[poprzednia][następna]