Puchata kicia Pusia, jej dzieci Klara i Miki mają domki!!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie gru 02, 2007 12:15

Kotika obydwa rudasy maja dodatek bialego :D jeden jest pregowany a drugi marmurkowy.
Z tego stadka udało się wysterylizowac 3 kocice, 2 koty udało się ukraść Funie i Śmietka.
W związku z napiętą sytuacją w tym rejonie (karmicielka nie zgadza sie na sterylizacje a na szukanie domow dla kotów tym bardziej, potrzebuje tych kotow do łapania szczurow w piwnicy, karmi je byle jak) nie wiem co z dalszymi sterylizacjami. Koty musimy łapac w nocy a zwazywszy co to za okolica nie jest to bezpieczne. Przydalby sie nam jakis facet do pomocy. Dobrze zbudowany :lol:
Ale... jezeli ktos bedzie chcial ktoregos z kotow to my go zlapiemy.
W pierwszej kolejnosci sprobujemy zlapac siostre Śmietka i ją wysterylizowac.
Moze ktos sie zdecyduje na taką pieknote.
Kicia mieszka w okropnych warunkach a jest piekna. To wyobrazcie sobie jak śliczna bedzie z niej panna gdy trafi do kochajacego domku.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Nie gru 02, 2007 16:02

Czy znajdzie się ktoś kto wezmie ją do domku i oswoi? Ona szybko znajdzie domek :D Ma niecaly rok. I jest piękna.
Funia i Śmietek sprawiały wrażenie dzikich kotów a są prawdziwymi miziakami.
Funia mizia się jak szalona, wchodze do łazienki to kicia wychodzi się przywitać. Jest cudnie oswojona. Nawet troche zwiedza mieszkanie.
Śmietek tez jest bardzo spokojny. Siedzi teraz w klatce w przedpokoju i czeka na nowy domek. Ma taki poczciwy wyraz pyszczka. Myśle ze i ta kicia bedzie miziasta i kochana, i śliczna. Trzeba dac jej szanse.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

dzidzia

Post » Nie gru 02, 2007 17:13

Śmietek pojechał do nowego domu :D Zaskoczył mnie bo dał się wyjąć z klatki i włozyc do transporterka bez zadnych problemow. No taka duża pierdołka. Siedział cichutko, nie szamotał się. Śmietek to kochane kocisko.
Te koty to żadne dzikusy :lol:
Obrazek

dzidzia

Post » Nie gru 02, 2007 17:49

dzidzia pisze:Śmietek pojechał do nowego domu :D Zaskoczył mnie bo dał się wyjąć z klatki i włozyc do transporterka bez zadnych problemow. No taka duża pierdołka. Siedział cichutko, nie szamotał się. Śmietek to kochane kocisko.
Te koty to żadne dzikusy :lol:

To znaczy,że one prawie oswojone są,mam nadzieję,że dla koteczki też domek się znajdzie.
Jesli chodzi o rudaski,to masz rację,ze obydwa mają trochę białego
i dopiero zobaczyłam,że ten jeden to marmurek i to on mi się spodobał.
Ostatnio edytowano Nie gru 02, 2007 20:28 przez kotika, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie gru 02, 2007 20:24

Ja podniose moze ktos zauwazy piękną kicie ala norweg :D Jeszcze czekoladowa szylkretka dlugowlosa szuka domu, a tak w ogole to kazdy kot z tego miejsca powinnien trafic do nowego domu
Obrazek

dzidzia

Post » Pon gru 03, 2007 0:05

dzidzia pisze:Ja podniose moze ktos zauwazy piękną kicie ala norweg :D Jeszcze czekoladowa szylkretka dlugowlosa szuka domu, a tak w ogole to kazdy kot z tego miejsca powinnien trafic do nowego domu

też tak uważam - na tym podwórku gdzie mieszkaja, to smród , brud i ... szkoda pisać, koty codziennie siedzą w śmietnikach w poszukiwaniu jedzenia, są brudne, chore i biedne...
MamaObrazekObrazekObrazekObrazek
Prawdziwa egipska księżniczka z kairskiej ulicy....i książę o migdałowych oczach... rudy łobuz

Mayo

Od: Śro kwi 28, 2004 21:03

Post » Pon gru 03, 2007 0:37

Mayo pisze:
dzidzia pisze:Ja podniose moze ktos zauwazy piękną kicie ala norweg :D Jeszcze czekoladowa szylkretka dlugowlosa szuka domu, a tak w ogole to kazdy kot z tego miejsca powinnien trafic do nowego domu

też tak uważam - na tym podwórku gdzie mieszkaja, to smród , brud i ... szkoda pisać, koty codziennie siedzą w śmietnikach w poszukiwaniu jedzenia, są brudne, chore i biedne...

I jeszcze ich pożal się Boże karmicielka nie pozwala na sterylki a poszukanie kotom domow...o to w ogole nie wchodzi w gre.
Gdyby pani owa dowiedziala się ze Funie i Śmietka zabrałysmy to nie wiem co zrobilaby.
Ale w sumie ja tez je karmie to mam prawo jakiemus znalezc dom.
Dla mnie byloby idealnie gdyby wszystkie znalazly dom.
Obrazek

dzidzia

Post » Pon gru 03, 2007 10:03

Piękne te koty! Oby jak najszybciej znalazły domki!
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pon gru 03, 2007 11:35

Koty piękne i warunki mają do życia nie bardzo.
Komu, komu koteczka?
Obrazek

dzidzia

Post » Pon gru 03, 2007 15:34

dzidziu dziękuję za pw :)

koty macie prześliczne, zachwycające
to przykre, że karmicielka nie rozumie, że chcecie pomóc
na szczęście koty nie są jej własnością więc ratujcie je dziewczyny

myślę, że dobrze by było przeklejać wiadomości dotyczące szylkretek
z tego wątku na wątek szylkretkowy na Kotach, żeby tam też były najświeższe wiadomości i zdjęcia

buziaki
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pon gru 03, 2007 22:16

Ach ja prezentowalam szylkretke dlugowlosa na szylkretkowym wątku ale nikt sie nią nie zainteresowal :(

Ratujemy koty jak się da, ale wiesz ze robimy to z narazeniem zycia wręcz. Łapiemy koty w nocy, zeby nas ta wariatka nie dopadla a dzielnica jest z tych ciemniejszych. Ludzie z Gdańska kojarzą Dolne Miasto, Łąkowa 8) i okolice
Obrazek

dzidzia

Post » Pon gru 03, 2007 23:17

dzidzia pisze:Ach ja prezentowalam szylkretke dlugowlosa na szylkretkowym wątku ale nikt sie nią nie zainteresowal :(

Dzidzia, no trudno, trzeba chyba czasu, i może częściej zdjęcia, bo wiesz, szybko się gubi w natłoku wątków, stronek..
Za domek dla koteczków! Wszystkie sa bardzo śliczne! :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto gru 04, 2007 0:20

kalair pisze:
dzidzia pisze:Ach ja prezentowalam szylkretke dlugowlosa na szylkretkowym wątku ale nikt sie nią nie zainteresowal :(

Dzidzia, no trudno, trzeba chyba czasu, i może częściej zdjęcia, bo wiesz, szybko się gubi w natłoku wątków, stronek..

W Twoim wątku szylkretkowym wklejanie zdjec to syzyfowa praca :lol:
Musialabym siedziec i co godzine wkleic zdjecie zeby bylo na aktualnej stronie :wink: a moze i co pół :D tak ten watek popyla do przodu
Obrazek

dzidzia

Post » Wto gru 04, 2007 9:22

dzidzia pisze:
kalair pisze:

W Twoim wątku szylkretkowym wklejanie zdjec to syzyfowa praca :lol:
Musialabym siedziec i co godzine wkleic zdjecie zeby bylo na aktualnej stronie :wink: a moze i co pół :D tak ten watek popyla do przodu

E tam, nie jest tak źle..(dobrze? :wink: )

No to podrzucamy! :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto gru 04, 2007 11:37

Komu niespełna roczną puchatą kicie? Albo szylkretke :D
Obrazek

dzidzia

[poprzednia][następna]