Kot do Anglii - czy ktoś to ma za sobą?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob gru 01, 2007 18:32 Kot do Anglii - czy ktoś to ma za sobą?

Przeczytałem rożne info i posty ale trudno mi znaleźć kogokolwiek kto przewiózł kota do Anglii.

Znam informacje teoretyczne, zrobiłem już szczepienia, testy, czipy i paszporty. Mam jeszcze dwa miesiące do kontraktu i zarazem końca 6 miesiecy walidacji szczepienia.

Nie mogę tylko dowiedzieć sie jak wyglądają praktykalia. Czy lepie samolotem czy samochodem, specjalną firmą, może tez jakimś busem?

jak na razie LOT Cargo wycenił na około 2tys za kota a mam dwa. Oplata za jednego kota to około 1tys za transport i 170GBP za Veta na lotnisku w Anglii. Czy za veta na promie tez sie tyle płaci?

Czy znacie tańsze i dobre opcje.

będę wdzięczny za pomoc.

Musta

Musta

Od: Śro lip 07, 2004 14:44

Post » Sob gru 01, 2007 18:46

Napisz PW do forumowiczki o nicku marinella.
Ona już zaliczyła transport futer do Londynu. :)

joanna z kotami

Od: Czw paź 20, 2005 22:36

Post » Sob gru 01, 2007 20:18

eee, dlaczego chcesz koty wieźć cargo?
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Sob gru 01, 2007 20:35 Re: Kot do Anglii - czy ktoś to ma za sobą?

Musta pisze:Przeczytałem rożne info i posty ale trudno mi znaleźć kogokolwiek kto przewiózł kota do Anglii.

Znam informacje teoretyczne, zrobiłem już szczepienia, testy, czipy i paszporty. Mam jeszcze dwa miesiące do kontraktu i zarazem końca 6 miesiecy walidacji szczepienia.

Nie mogę tylko dowiedzieć sie jak wyglądają praktykalia. Czy lepie samolotem czy samochodem, specjalną firmą, może tez jakimś busem?

jak na razie LOT Cargo wycenił na około 2tys za kota a mam dwa. Oplata za jednego kota to około 1tys za transport i 170GBP za Veta na lotnisku w Anglii. Czy za veta na promie tez sie tyle płaci?

Czy znacie tańsze i dobre opcje.

będę wdzięczny za pomoc.

Musta

Przy jednym ogonie można się zastanawiać. Samolotem szybciej. Osobiście jednak nie oddałbym swoich futer obcym ludziom.
Jeśli trzeba przewieźć więcej, rachunek ekonomiczny wskazuje na samochód jako jedyne sensowne rozwiązanie.
Z tego co wiem, na promie nie płaci sie za weta, ale jestem teoretyk i mogę się mylić.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie gru 02, 2007 9:18

Czesc Jowita slyszalem od Aski S. Ze kupiłaś nowe mieszkanie.

Nie chcemy kotów wieźć LOT Cargo tylko ze nie ma innej opcji lotniczej. LOT nie bierze kotów do UK na pokład. Wiesz mamy dylemat czy lepiej dać kota na 7h na samolot czy na 25-30 na podroż lądem.

musta

Musta

Od: Śro lip 07, 2004 14:44