Sch.Sosnowiec-nowe kociaki pomoc potrzebna!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 27, 2007 22:44

Zamiast w czwartek już dzisiaj następnego mojego czarnuszka zawiozłam do swojego domku :lol: na dzień dzisiejszy mam już albo tylko trzech czarnych chłopczyków :lol: Kocio w nowym domku dostał już nowe imię FILEMON na poczatku troszkę był wystraszony, ale potem powolutku zwiedzał nowy domek. Ma swojego dużego, a raczej małego ok. 11 letniego chłopca, a nawt ma super nowy prawdziwy kolorowy domek wybudowany specjalnie dla niego przez dziadziusia chłopca :lol: ale chyba będzie wolał łóżeczko, do towarzystwa ma żółwia i myszoskoczka, ale na razie nie był nimi zainteresowany :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lis 28, 2007 0:54

Szaraczek miał w poniedziałek jechać do nowego Domku. Nie doczekał chwili, w której miałby swojego Dużego [']

Obrazek

Dwa pozostałe Maluszki zabrałam do siebie. Są w ciężkim stanie, szczególnie biało - czarny Łatek. Dostały cała serię leków: antybiotyk, witaminy, kropolówki, atecortin na ropiejące oczka. Po lekach Łatek i Niedźwiadka zaczęły wreszcie jeść.Karmię je saszetkami royal convalescence i daję do picia mleko whiskasowe z wodą. Rokowania są ostrożne, szczególnie w przypadku Łatka.

Na szczęście jest poprawa. Maluszki mają więcej siły, dziś Niedźwiadka nawet pobiegała za piłeczką. Łatek nawet troszkę pochodził, jednak woli leżeć na termoforze i dogrzewać się. W poniedziałek był w stanie zrobić tylko kilka kroków i zaraz przysiadał zmęczony Mają apetyt, więc dziś obyło się bez kroplówki. Oczywiście antybiotyki i witaminy są kontynuowane.

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Śro lis 28, 2007 7:25

Jakie biedniusie te maleństwa :( .
Mocne kciuki :ok:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro lis 28, 2007 11:34

moj panie jakie biedulki :( ale jeśli jest poprawa to musi być dobrze :!: trzymajcie sie maleńtasy :!: :!:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Czw lis 29, 2007 0:12

Emiś pisze:Szaraczek miał w poniedziałek jechać do nowego Domku. Nie doczekał chwili, w której miałby swojego Dużego [']

Obrazek

Dwa pozostałe Maluszki zabrałam do siebie. Są w ciężkim stanie, szczególnie biało - czarny Łatek. Dostały cała serię leków: antybiotyk, witaminy, kropolówki, atecortin na ropiejące oczka. Po lekach Łatek i Niedźwiadka zaczęły wreszcie jeść.Karmię je saszetkami royal convalescence i daję do picia mleko whiskasowe z wodą. Rokowania są ostrożne, szczególnie w przypadku Łatka.

Na szczęście jest poprawa. Maluszki mają więcej siły, dziś Niedźwiadka nawet pobiegała za piłeczką. Łatek nawet troszkę pochodził, jednak woli leżeć na termoforze i dogrzewać się. W poniedziałek był w stanie zrobić tylko kilka kroków i zaraz przysiadał zmęczony Mają apetyt, więc dziś obyło się bez kroplówki. Oczywiście antybiotyki i witaminy są kontynuowane.

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Biedactwa :cry: ale trzymam kciuki, pod troskliwą opieką Emilki dadzą radę

terenia1

Post » Czw lis 29, 2007 9:34

Wczoraj, dzięki pomocy Mar_tiki kociaki zostały wykąpane. Woda była czarniuteńka. I dopiero po zamoczeniu było widać, jak bardzo są wychudzone. Szczególnie Łatek. Ponieważ je, ma teraz pękaty brzuszek i wygląda jak dziecko z Etiopi :( . U Łatka pod warstwą brudu znaleźliśmy też prztokę pod ogonkiem :( . Ogólnie jest już w troszkę lepszej kondycji, ale jeszcze się nie bawi i szybciutko się męczy. Waży 500g :roll: . Za to Niedźwiadka szaleje ogromnie. Oczko jej już nie ropieje. Biega z piłeczką w pyszczku, wdrapuje się po nodze i przepięknie mruczy. Łatek ma zajęte drogi oddechowe, więc ani nie miauczy, ani nie mruczy, ale też bardzo lgnie do ludzi. Niedźwiadka waży 600g. Stwierdzona u nich została kacliwiroza.

Wczoraj też steryliozowałam Katie. Zabieg przebiegł bez komplikacji i Pannica ładnie dochodzi do siebie.
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Post » Czw lis 29, 2007 20:02

Emiś to w sumie dobre wiesci o kociaczkach, ja dzisiaj wyadoptowałam następnego mojego czarnuszka :lol: stan wyjsciowy pięć teraz dwa a może jutro następny pojedzie do domku - normalnie jestem dumna z siebie i dziewczyny moje dzieki za pomoc w ogłoszeniach na allegro i w sklepie w Plejadzie - zadziałało :lol: mam jescze chetnych na dwóch pozostałych , ale to kwestia czasu

terenia1

Post » Czw lis 29, 2007 20:54

Emis mocno trzymam kciuki za twoje tymczasy, jakis czas ni zagladalam na forum a tu takie zmiany. wierze, ze kociaki dojda do siebie. a katia to dzielna dziewczyna dlatego dobrze zniosla zabieg.

terenia twoje maluchy ida jak swieze buleczki:)
Obrazek

patka-p3

Od: Wto kwi 24, 2007 11:54

Post » Czw lis 29, 2007 22:53

patka-p3 pisze:Emis mocno trzymam kciuki za twoje tymczasy, jakis czas ni zagladalam na forum a tu takie zmiany. wierze, ze kociaki dojda do siebie. a katia to dzielna dziewczyna dlatego dobrze zniosla zabieg.

terenia twoje maluchy ida jak swieze buleczki:)

Patka może masz rację, ale jak przez pierwszy tydzien nie było telefonów w sprawie kociaczków to normalnie załamka :( ale odpukać jakoś się ruszyło i czarne ociaki mają powodzenie... chciałabym jak najszybciej je wydać bo następne kociaki czekaja na pomoc!!!!

terenia1

Post » Czw lis 29, 2007 23:18

Maluszkom życzę duzo zdrowia i dobrego apetytu. :)

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pt lis 30, 2007 1:38

Terenia jakbyś miała telefony w sprawie czarnej dziewczynki, to daj znać. Domek się wycofał :roll: a Niedźwiadka już po weekendzie spokojnie może iść do nowego Domku.

Emiś

Post » Pt lis 30, 2007 2:07

Trzymam kciuki za malce.
Moj Okruszek wazyl 100g:(Jesli Latek jeszcze jest taki zasmarkany to dobrze by mu zrobila inhalacja, Ja robilam mu dobra atmosfere w pudle i tam wkladalam. Ale ja mialam inhalator. Pewnie mozna by wlozyc garnek z rumiankiem. Dobrze by mu to zrobilo. I jeszcze zakropilabym nosek xylometazolinem albo oxalinem, albo chociaz troche soli fizjologicznej. Takie sposoby mam przecwiczone z Szeryfem, no i z moimi tymczasowymi malcami.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt lis 30, 2007 19:03

Kurcze dzisiaj miałam super dzień :lol: jutro dwa czarnuszki ostatnie, które mi zostały jadą do swoich domków jeden dzięki Emilce, i jeden dzięki Ewie, która już wynalazła dla naszych kociaczków drugi domek :D Jutro też dzięki Emilce do domu pojedzie nasza trikolorka Zytka :lol: a jeszcze miałam jeden telefon od Pani, której wyadoptowałam latem kotka, że jej znajoma też chce kotka, może spodoba się jej nasz tymczasik Czesio, który jest w Katowicach w domku tymczasowym :lol: czyli stan naszych kociaczków w ciągu tygodnia znacznie się obniżył, ale pewnie nie na długo... w schronisku jest domowy o. 3 letni kocurek, wykastrowany, szczepiony... i jescze pewnie inne biedaki :(

terenia1

Post » Pt lis 30, 2007 20:12

Już koniec listopada , poniżej przypominam rozliczenie dwóch miesięcy
NASZE ROZLICZENIA - PAźDZIERNIK oczywiscie KP wystawione przez schronisko mam u siebie
WYDATKI
50zł - wykup syjamka ze schroniska
20zł - wykup persiczki ze schroniska
10zł - wykup tygryski ze schroniska
20zł - dla Emiś na jej tymczasiki (31.10.07r.)
50zł - dla Kasi na Skarpecię - tygrysiczkę (03.11.07r.)
50zł - dla Kasi na Skarpecię (07.11.07r.)
30zł - dla Kasi na Skarpecię (08.11.07r.)
118zł - zapłata za leczenie maluszka, który umarł w lecznicy w Mikołowie (13.11.07r.)
20zł - zakup 2 olbrzymich koców w sklepie z używana odzieżą na wyłożenie klatek, żeby kociaki nie marzły
50ZŁ - dla Kasi na Skarpecię (19.11.07r.)
35zł na leczenie maluszków na tymczasie w Będzinie
100zł - na leczenie maluszków z domku tymcz. w Będzinie (wet w Bedzinie wziął 75zł za kociaczki w dn. 25.11.07 ) (25.11.07r.)
50zł - na leczenie maluszków bardzo chorych, które teraz są u Emilki
200zł zakup klatki dużej, pieknej do przetrzymywania kociaczków(29.11.07)
ŁĄCZNIE: 803ZŁ
PRZYCHODY
35zł - od mojej przyjaciólki Asi na klatki
20zł - od nowej pani wyadptowanej naszej persiczki
30zł - od kochanej Femki (29.10.07r.)
45zł- od patki -p3 (31.10.07r.)
50zł - od Felinae (03.11.07r.)
14zł - od Ezynki (05.11.07r)
200zł - od Be (06.11.07r.)
60zł - od Kinus bazarek aniołki mar-tiki (06.11.07r.)
35zł - od FLUSZAKPLUSZAK za kubeczek z bazarku od Zakoconej .11.07r.)
20zł - od Cassandry za kubeczek z bazaku od Zakoconej (07.11.07r.)
30zł - od Karoluch za doładowanie z bazarku (14.11.07r.)
70zł - za gwiazdki Mar-tiki z bazarku od myshka, gwiazdki ponownie poszły na bazarek
50zł - od Ewy W. (26.11.07R.)
300Zł - od pewnego pana dzięki kochanej Ewie (26.11.07r.)
15zł-koci bazarek catawba (fitness) (27.11.07r.)
40zł-koci bazarek za kubeczek myshka (28.11.07)
51zł-koci bazarek gwiazdki Anulka111(28.11.07)
40zł-koci bazarek filmy rejs i miś Agalenora (29.11.07r.)
ok.400zł - po przeliczeniu na PLN od POPI
ŁĄCZNIE 1505ZŁ
Bardzo, bardzo chciałyśmy wszystkim podziękować za wsparcie wszelakie, finansowe, koci bazarek, rzeczowe,
Julitce za przepiękną klatę, i całą masę innych rzeczy - m.i. jedzonka dla kociaczków i generalnie wszystkim za wsparcie, w grudzień wkraczamy zabezpieczone finansowe. Dziękujemy naszym sosnowieckim wetkom za super ulgowe traktowanie naszych kocich biedaków :lol: My osobiście staramy się otrzymane wsparcie przeznaczać na bardzo konkretne rzeczy, dzięki naszym domkom tymczasowym, które mamy nasze kociaki wikt i "opierunek" mają zapewnione.
Dzięki wielkie nie wiem czy dałybyśmy radę bez forumowego wsparcia.

terenia1

Post » Sob gru 01, 2007 11:16

Ja oczywiscie dołączam się z calego serca do podzienkowań Teresy. Wszystkim dziekujemy za pomoc zarowno finansową jak i rzeczową.
Wetkom o wielkich serduchach za ulgowe traktowanie nas pod wzgledem finansowym i super podejscie do naszych chorutkich tymczaswoiczow.
I domkom tymczaswoym za dach i ciepły kacik ktory zapewniaja skrzywdzonym przez los kociakom :1luvu:

DZIEKUJEMY

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

[poprzednia][następna]