Brzusie - jednak zbieramy kandydatury. Do piątku!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 23, 2007 11:27

Można podzielić, aczkolwiek ja jestem przeciwna dzieleniu... Bo to się robi jak z pensją wypłacaną na raty - człowiek w ogóle nie odczuwa, że odstał pieniądze, wszystko się rozchodzi od razu, chociaż ta sama kwota wypłacona w całości pozwala nawet coś zaoszczędzić. Nie mówię, że z tych pieniążków, które przesyłamy, da się coś odłożyć, bo w stosunku do potrzeb to jest to jednak tylko fragment potrzebnych sum, ale myślę, że jednorazowy zastrzyk większej ilości gotówki jest lepszy. Pomyślcie, że przesyłalibyśmy do KŚ co miesiąc po 100 zł, zamiast 400 jednorazowo - za 400 można kupić coś konkretnego, 100 daje mniejsze możliwości.
Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi :wink:

Natomiast ja mam inną propozycję - może by tak teraz zrobić dwa głosowania w jednym? Zagłosować i listopadowo, i grudniowo - i jeśli grudniowo wygra Kawa, to zrobić tak, jak proponowała Jana - że ona założy za Brzusie, a my w grudniu oddamy jej pieniążki a nadmiar doślemy tajdzi?
Nie chcę po prostu, żeby Jana zakładała pieniądze, jeśli nie ma jasnego wyniku głosowania - bo co będzie, jeśli Jana założy, a Kawa nie wygra?
Dlatego proponuję to podwójne głosowanie.

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Pt lis 23, 2007 11:45

Popieram - sorry moje brzusie :wink: popierają ostatnią propozycję Galli, że w listopadzie głosujemy także za grudzień. A ja to nawet tak wolę - bo pieniądze za grudzień wpłacę w listopadzie przed bożonarodzeniowym szaleństwem zakupowym w grudniu 8)
To moża zacznę jeszcze raz. Moje brzusie głosują:
- w listopadzie na Szyszko i Obróżkę i ich Opiekunkę;
- w grudniu na Kawę nie od Jany :wink: .
To ja spadam bo negocjacje mi się zaraz zaczynają 8)

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pt lis 23, 2007 12:22

galla pisze:Można podzielić, aczkolwiek ja jestem przeciwna dzieleniu... Bo to się robi jak z pensją wypłacaną na raty - człowiek w ogóle nie odczuwa, że odstał pieniądze, wszystko się rozchodzi od razu, chociaż ta sama kwota wypłacona w całości pozwala nawet coś zaoszczędzić.

ja chciałabym po prostu, żeby pomóc zarówno Kawie i Pani o Złotym Sercu, a pieniążki przydałyby się pewnie od razu :) dlatego tak napisałam... chociaż sama po chwili sobie pomyślałam, że wtedy będzie mniejsza kwota, z którą można mniej zrobić... i sama zwątpiłam w ten mój pomysł :roll:

galla pisze: Natomiast ja mam inną propozycję - może by tak teraz zrobić dwa głosowania w jednym? Zagłosować i listopadowo, i grudniowo - i jeśli grudniowo wygra Kawa, to zrobić tak, jak proponowała Jana - że ona założy za Brzusie, a my w grudniu oddamy jej pieniążki a nadmiar doślemy tajdzi?

:):):) i to jest superrr pomysł... bo jak Jana wyłoży pieniądze, to i Kawa i Szyszko i Obróżka dostaną pełną kwotę i kociulki nie będą musiały czekać :) pomysł wręcz idealny

Tak więc aby nie było nieporozumień:
- w listopadzie głos oddaję na Szyszko i Obróżkę
- w grudniu na Kawę ;) nie od Jany (może żeby łatwiej było wyliczyć szacunkową kwotę jaką Jana wyłoży podam, że wpłacę w grudniu tyle samo co do tej pory wpłacałam w miesiącu)
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Pt lis 23, 2007 13:00

galla pisze:Natomiast ja mam inną propozycję - może by tak teraz zrobić dwa głosowania w jednym? Zagłosować i listopadowo, i grudniowo - i jeśli grudniowo wygra Kawa, to zrobić tak, jak proponowała Jana - że ona założy za Brzusie, a my w grudniu oddamy jej pieniążki a nadmiar doślemy tajdzi?
Nie chcę po prostu, żeby Jana zakładała pieniądze, jeśli nie ma jasnego wyniku głosowania - bo co będzie, jeśli Jana założy, a Kawa nie wygra?
Dlatego proponuję to podwójne głosowanie.

Bardzo dobry pomysł. Popieram razem z moją czwóreczką. :lol:
Obrazek

kociabanda

Od: Śro gru 01, 2004 14:35

Post » Pt lis 23, 2007 13:11

Granula pisze:
galla pisze:Można podzielić, aczkolwiek ja jestem przeciwna dzieleniu... Bo to się robi jak z pensją wypłacaną na raty - człowiek w ogóle nie odczuwa, że odstał pieniądze, wszystko się rozchodzi od razu, chociaż ta sama kwota wypłacona w całości pozwala nawet coś zaoszczędzić.

ja chciałabym po prostu, żeby pomóc zarówno Kawie i Pani o Złotym Sercu, a pieniążki przydałyby się pewnie od razu :) dlatego tak napisałam... chociaż sama po chwili sobie pomyślałam, że wtedy będzie mniejsza kwota, z którą można mniej zrobić... i sama zwątpiłam w ten mój pomysł :roll:

Ja rozumiem, jakie były Twoje intencje i jak najbardziej się z nimi zgadzam :D
Tylko po prostu chciałam objaśnić, czemu jestem przeciwna dzieleniu pieniążków :wink:
I widzę, że udało mi się chyba znaleźć rozwiązanie, które wszyscy akceptują, a które pozwoli pomóc tak jak chcemy. Bardzo się cieszę :D

Kwoty wpłacajcie, jakie Wam pasuje, na ogół udaje nam się uzbierać przeszło 200 zł, więc myślę, że 200 zł możemy uznać za granicę w miarę pewną. A jeśli uzbiera się więcej, to po oddaniu Janie jej części, nadwyżkę doślemy tajdzi :D

galla

Post » Pt lis 23, 2007 20:42

Galla! :D
Zagłosuj za mnie za listopad i grudzień , bo ja jeszcze kompletnie nie zorientowana
i mam mnóstwo zaległości z powodu tego mojego za długiego chorowania, nie nadążam na razie ze wszystkim. :roll:
Bardzo Cię proszę zagłosuj za mnie , bo jesteś najlepiej zorientowana.
Plissss!!!! :D
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie lis 25, 2007 18:37

a ja chciałam podziękować, że wypatrzyłyście nas i Kawę,,, i że chcecie nam pomóc. Bardzo dużo to dla nas znaczy
mam nadzieje, ze swego czasu KAWA, tak samo jak Foka od Jany dnia pewnego podaruje ten bezcenny dar... życia... innemu potrzebującemu.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon lis 26, 2007 23:00

Tajdzi - dużo zdrówka dla Kawy (jak juz wiadomo nie od Jany :wink: ) :ok: :ok:
A Brzusie to chyba już w sen zimowy, leniuszki popadły :roll: Ja rozumiem zimowe rozleniwienie i ciepełko kaloryferków i innych źródeł ciepła :wink: , ale aż tak - ZERO, no po prosty ZERO brzusiowej aktywności od piątku :evil: .
Głosujemy, głosujemy i to na dodatek za dwa miesiące za jednym zamachem - Brzusie, proszę z lenistwa sie otrząsnąść i zagłosować. Dziewczynki i chłopczyki o głosy, głosy prosiemy :wink:

Aleksandra59

Post » Wto lis 27, 2007 14:31

czyli głosujemy już grudniowo znaczy się - dobrze zrozumiałam?
listopad dla Pani o Złotym Sercu a grudzień dla Tajdzi :D

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto lis 27, 2007 16:32

alessandra pisze:czyli głosujemy już grudniowo znaczy się - dobrze zrozumiałam?
listopad dla Pani o Złotym Sercu a grudzień dla Tajdzi :D

Tak tak, dobrze zrozumiałaś :D
Głosujemy na grudzień już teraz dlatego, że musimy się przekonać, czy Kawa wygra w grudniu, czy nie, żeby Jana mogła za Brzusie założyć pieniądze do tajdzi, żeby tajdzi dostała pieniążki teraz, a nie pod koniec grudnia dopiero.

A ja nie zagłosowałam jeszcze, więc głosuję: na listopad - Pani o Złotym Sercu (pieniążki na taką pomoc, o jakiej zdecyduje sama Pani, a nie tylko na Szyszko i Obróżkę), a na grudzień - Kawa nie od Jany :lol:

galla

Post » Wto lis 27, 2007 18:09

galla pisze:A ja nie zagłosowałam jeszcze, więc głosuję: na listopad - Pani o Złotym Sercu (pieniążki na taką pomoc, o jakiej zdecyduje sama Pani, a nie tylko na Szyszko i Obróżkę), a na grudzień - Kawa nie od Jany :lol:

Mój głos poparcia idzie na te dwie kandydatury :ok:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Wto lis 27, 2007 19:09

Mój też(mimo, że nie od Jany :D )

Zmysł

Od: Czw lip 19, 2007 12:46

Post » Wto lis 27, 2007 20:52

Ja tam chyba hasło "Kawa nie od Jany" sobie w Urzędzie Patentowym zastrzegę i stosowne opłaty będę pobierać :wink: 8)

Aleksandra59

Post » Śro lis 28, 2007 10:07

A propos kawy - jeśli ktoś ma ochotę na kawę (nie Kawę) ode mnie, a wybiera się na wystawę kotów w ten weekend, to zapraszam, bo mieszkam zaraz obok :wink: :twisted:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw lis 29, 2007 9:04

Jana pisze:A propos kawy - jeśli ktoś ma ochotę na kawę (nie Kawę) ode mnie, a wybiera się na wystawę kotów w ten weekend, to zapraszam, bo mieszkam zaraz obok :wink: :twisted:

a ja będę miała aparat na wystawie.... a skoro blisko.....;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

[poprzednia][następna]