Koty z Korabiewic - szukamy domów, DT i wsparcia...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 24, 2007 11:23

bry wszystkim 8)

dodałam nowe foty Marusi: http://picasaweb.google.com/koty.do.ado ... tkaMarusia

Domek Stały staje się coraz pilniej poszukiwany...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Nie lis 25, 2007 15:10

cicho wszędzie... głucho wszędzie... co to będzie... co to będzie...

a oto Chaberka w nowym domku tymczasowym...

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Nie lis 25, 2007 16:07

To żeby nie było tak cicho...
Zębul dzisiaj po raz pierwszy wszedł na moje łóżko. I teraz trzy koty grzecznie sobie chrapusiają (co prawda po różnych stronach łóżka), ale od czegoś trzeba zacząć... :D
A tutaj "potrójne" spanko i nowe foty Zębula:
http://picasaweb.google.com/koty.do.adopcji/KotZBulek
pozdrawiam :)
norka
Obrazek Zapraszamy na naszego Facebook'a Obrazek

norka13

Od: Czw lis 08, 2007 14:09

Post » Pon lis 26, 2007 10:33 Bąbel

Dzisiaj trochę o Bąbelku-Bandycie :twisted:
Okazało się, że ma jednak chłopak pęd do wiedzy. Właśnie szaleje w moich papierzyskach i zgłębia "Kodeks postępowania w dziedzinie reklamy" i "Ochronę prawa do prywatności wg standardów europejskich"... :lol:
Widzisz Olga, jaką "mądralę" dzisiaj odbierzesz ;) Nie dość, że kuwetkuje, je chrupeczki to jeszcze mózg rozwija :mrgreen:
Znalazł już sposób na wskakiwanie na łóżko i wskoczył... na śpiącą Dziką... Moja biedna starowinka aż zaczęła kaszleć od tego prychania :( Myślicie, że ten Bandzior się przejął??? Po brykaniu postanowił pójść spać. I już. A ona biedna usypia na siedząco (bo to nie wiadomo co takiemu do głowy strzeli :roll:) Ech, facecik... Mam nadzieję, że Olga Cię wychowa ;)
norka

norka13

Post » Pon lis 26, 2007 11:05

Dziewczyny, a Rudy to już ma domek czy nadal szuka :?: , bo o kolejce chętnych czytałam, ale o efektach kolejki już nie :D
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon lis 26, 2007 11:22 Rudy i Tolek

Jak zawsze standardowo czekam jeden dzień,dla tego wczoraj nie pisałam ,że Rudy i Tolek pojechali do swoich nowych domów :!: :!:
Dzisiaj już dostałam info,że noc mineła dobrze. Rudemu trochę lepiej poszło, Tolek jeszcze trochę boi się
Rudy będzie na razie jedynakiem, Tolek będzie miał do towarzystwa piękną biało-rudą kotkę.Nowe rodziny kotów bardzo mi się spodobały.
Niestety, muszę ogłosić oficjalne zamknięcie na okres zimowy mojego garażowego schroniska.Nie mam w tej chwili żadnego kota w garażu, Bąbel będzie mieszkać u mnie w domu.Już nie mogę doczekać się spotkania z bandytą

olga nik

Od: Czw wrz 06, 2007 22:27

Post » Pon lis 26, 2007 11:36

Superrr!!!!! Wystawiam właśnie Marusię i wywalam ogłoszenia nieaktualne, bardzo się cieszę, że Rudy już się "załapał na wywalanie"
Obrazek

andorka

Post » Pon lis 26, 2007 16:51

Cieszę się, że moje "ulubieniasy" tj. Rudy i Tolek znalazły domy i trzymam kciuki, żeby na zawsze.
Olga martwisz mnie z zamknięciem sezonu na DT. Właśnie chciałam wszystkich poinformować, że udało się złapać kotkę (pięęęęęęęęęknąąąąą!) z małym kociakiem (słodki!!) - może pamiętacie pisałam parę dni temu o kotach na Natolinie (na ul. Na Uboczu). Operacja została przeprowadzona dzisiaj, jakieś dwie godziny temu. Kocie towarzystwo zostało ulokowane w piwnicy i czeka na odbiór. Najedzone, w cieple.
Pani Halinka cała w nerwach, czy aby znajdzie sie ktoś kto zaopiekuje sie tymi futerkami.
Olga gdzie Ty weźmiesz te koty??
Akcję przekazania planuję na środę w godzinach wieczornych. Możemy je ok. 18:00 przywieźć na Pl. Wilsona, chyba, że wolisz wpaść z wizytą do Kropka i przy okazji zabierzesz koty. Dzisiaj ja jestem wyłączone, wróciłam właśnie od dentysty i mam rozorane pół pyska (za przeproszeniem), nie mogę gadać po znieczuleniu (cięte i szyte dziąsło). We wtorek ja wracam strasznie późno, a p. Halinka ma jakieś tam swoje sprawy, stąd pomysł na na środę.
Kotka jest do sterylizacji, kotek (ja nie wiem czy chłopczyk, czy dziewczynka) trochę nieufny, ale wcale nie taki dzikus.
Niestety p. Halinka nie ma zaprzyjaźnionego weta, stąd nie zostanie wykonany medyczny przegląd techniczny.

Hanna Z.

Od: Pon paź 22, 2007 15:44

Post » Pon lis 26, 2007 18:42 koty

Te koty i tak najpierw spędzą trochę czasu u weta. Kotka będzie na sterylce.Malego wezmę do siebie.W międzyczasie będziemy im szukać domu

olga nik

Od: Czw wrz 06, 2007 22:27

Post » Pon lis 26, 2007 19:42

Ja chciałam tylko oficjalnie sprostować. Marusia nie jest JUŻ zołzą ;) Od kilku dni chodzi już luzem z moimi kotami. Zapuszczanie kropelek zakończone. W piątek wizyta u wetka.

Marusia z każdym dniem się uspakaja. napady na moje prywatne futra są już sporadyczne (jedna - dwie akcje dziennie). Przez resztę dnia, mruczy, przytula się, bawi się zabawkami kocimi, przychodzi chrapać koło mnie (bo jako chora inwalidka przeniosłam się na dzień na kanapę), grzeczna, tulaśna, ułożona w kosteczkę.

Kto by pomyślał... Albo kotka ma coraz lepsze dni (co jest niewykluczone, bo oczka wyglądają znacznie lepiej) albo tak ma chwilowo dla zmyłki, albo... jest całkiem reformowalną złośnicą i własnie nastąpił pierwszy etap poskramiania :)

Jeszcze kilka dni temu pisałam do Bajki, że ta adopcja Marusi może być naprawdę pilna, ale chyba na szczęście dla wszystkich sytuacja się unormowała, stado zawarło tymczasowy rozejm i możemy wciąż spokojnie czekać na domek docelowy.

Nie wiem co mnie dziś rozłożyło na łopatki bardziej - choroba, czy taka odmiana w czworonożnym stadzie...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pon lis 26, 2007 20:57

Chaberka jest przemiłą koteczką, która integruje się powoli z kotami... ze Zmorą już spoko... ze Spację też było oki... teraz jest u rujujących panien Szarlotka i też jest a porządku... dziewczynka nie chowa się już nigdzie... a dzisiaj pokazywała mi na drzwi... jakby chciała stamtąd już wyjść... :lol: przybiega do mnie jak wchodzę... i mruczy i ociera się i gada... :lol:

Matahari

Post » Pon lis 26, 2007 21:34

Jak miło czytać takie dobre wieści :D Zaraz uaktualnię pierwszy post i również mam nadzieję, że Tolek i Rudy już na stałe zostaną w "znalazły nowy dom" :D Bardzo cieszę się także z tego, że Marusia trochę się utemperowała :twisted: Nie mam pojęcia dlaczego nikt o pięknotkę nie pyta i Poddasze zdrowo mnie nastraszyła - nie bardzo miałam pomysł co zrobić z Marusią :conf: Mam nadzieję, że ta poprawa nie okaże się chwilowa :ok: U Zębulka i Chaberki też wszystko w porządku - po prostu super :D
Haniu, cieszę się, że udało się upolować kicię i maluszka. Muszę jednak Cię zmartwić - środa o 18.00 raczej nie wchodzi w grę, Olga jest już "zaklepana" ;) Tak to jest jak ktoś jest niezastąpiony, trzeba się w kolejce ustawić ;)
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Pon lis 26, 2007 21:45

Naprodukowałam Marusi ogłoszeń w necie, mam nadzieję, że szybciutko znajdzie domek, z tego co widzę na forum Trikolorki mają "wzięcie". Bedzie dobrze ! :D
Obrazek

andorka

Post » Pon lis 26, 2007 22:31 stronka

Drogie Panie,

roboczy szablon stronki stoi pod adresem www.kocieadopcje.com
Wypowiedzcie się proszę, która szata (z dostępnych w lewym dolnym rogu) najbardziej Wam odpowiada. Oczywiście banerki możemy zmieniać itd. Głównie chodzi o układ strony, kolorystykę i tło.

A z kociego podwórka...
Już chciałam napisać, że tak dziwnie jak Bąbel pojechał do Olgi, że żaden "glucior" się pod nogami nie kręci, ale właśnie chłopaki (Szczur i Zębul) urządzili sobie regularną bitwę... :evil:
norka

norka13

Post » Wto lis 27, 2007 0:21

mnie się podoba frozen green... bo ja oprócz schizów na rude... mam też na zielone... :oops:

Matahari

[poprzednia][następna]