Dramat ARMATY. Armata ma dom :))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 21, 2007 12:46

Izabela pisze:To ja tylko w skrocie od siebie.
Kot dostal wyprawke z domu, takie g@#%%^& chrupki kupione w Tesco a podobno ma nawracajace biegunki i musi byc na diecie :evil: Tych chrupek nawet moje koty wybiegowe nie ruszaja bo maja lepsze Acane lub Purine.
Mam jeszcze troche Indestinala wiec na pare dni wystarczy. Nie wiem jak przebiegalo jego leczenie skoro niewykorzystane recepty z marca znalazlam w ksiazeczce zdrowa! :evil:
Brak slow, totalna nieodpowiedzialnosc. jestem strasznie #$%^&**.

Armatka przestraszony cala sytuacja :cry:

:(
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Śro lis 21, 2007 12:50

Jestem w głębokim szoku! Nie znałam Armaty wcześniej, bo no nie miałam jak go poznać nawet wirtualnie, ale takie zachowanie mnie szokuje. I karma też. Może po jej zmianie jego kłopoty zdrowotne miną? U mnie w domu kiedyś dostaliśmy od kogoś taki prezent dla psów jak karma z Tesco, podejrzewam, że gdyby nie to, że szybko z niej zrezygnowaliśmy to właśnie w takim stanie by były.

Swoją drogą to prawdziwy olbrzym! Ile on waży?

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Śro lis 21, 2007 14:49

Brakuje mi słów. Zwłaszcza, jak doczytałam o tej karmie i receptach. :evil:
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Śro lis 21, 2007 15:26

bazarek na Armatę w moim podpisie - NOWE kolczyki srebrne z bursztynem
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Śro lis 21, 2007 16:06

amyszka pisze:Banerki dla Armatki :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/j1jn][img]http://iup.in/img/guest/3-13.jpg[/img][/url]

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/j1jn][img]http://iup.in/img/guest/3-23.jpg[/img][/url]

Kod z ramki skopiować i wkleić do podpisu :ok: --każdy kto ma miejsce oczywiście :ok:
Kciuki za kotecka olbrzyma :ok: :ok: :ok:

Proszę dodać banerki do pierwszego postu,to może więcej osób go wklei do podpisu :ok:

Kciuki za dobry domek dla słodkiego dużego kotecka :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro lis 21, 2007 16:25

POdnoszę. Bardzo domek potrzebny. To taki mily kot
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Śro lis 21, 2007 17:24

Przykro mi :cry: ,żal mi i jego i dziewczyny.

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Śro lis 21, 2007 19:41

Armata, celuj na samą górę :!:

Dobry, odpowiedzialny dom musisz ustrzelić :wink:

:!: :!: :!: :!:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro lis 21, 2007 19:52

q..................................... mac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
szalg mnie trafi za chwile!!! i krew mnie zaleje!!!!! oczywiście że pamiętam tego kota! Niech to...... nie mogę sie wypowiedziec bo mnie odgórnie zakneblują jak powiem co sądzę.!!
Numer konta na prv szybko proszę, postaram się cokolwiek pomóc przynajmniej tak!
SZLAG!!

Wkur.... Kasia

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Śro lis 21, 2007 21:55

Ufff, mam wreszcie chwilę czasu żeby usiąść i coś napisać. Dziękuję wszystkim za odzew w imieniu swoim, millarcy, Izabeli i rzecz jasna Armaty :) .
Na prośbę Izabeli zgodziłam się, że pieniądze dla Armaty będą wpłacane na moje konto, ale ostatecznie to ona będzie nimi dysponować, bo to pod jej opieką jest teraz Armata. Numer konta będę podawać chętnym na pw. Miałam pytania o przybliżone koszty utrzymania Armaty. Trudno to w tej chwili określić. Napewno trzeba będzie w pierwszym rzędzie kupić mu dobrej karmy (Izabela daje mu końcówkę paczki Intenstinala) orza porobić podstawowe badania. Od ich wyniku będzie zależało co dalej.
No i przypominam, że najważniejsze jest teraz szukanie Armacie domu. Tak jak napisała millarca - kot przeżył w schronisku sześć lat i znosił to jakoś bo być może nawet nie znał lepszego życia lub je zapomniał. Teraz dano mu dom, zobaczył jak dobrze może być, i znowu wylądował w schronisku. :(

Wracając do tego co się stało. Zdecydowałam, że szczegółów nie będę tu opisywać, nie o to chodzi. Najogólniej - poszło o to, że TZ Marcika jest podobno uczulony na koty. Cóż, byłabym nawet skłonna jakoś to zrozumieć gdyby Marcik wcześniej uczciwie postawiła sprawę i zaczęła szukać Armacie domu. Niestety wszystko wyszło nagle. Wcześniej może gdzieś tam i szukała (mówi, że tak), ale wiadomo jak trudno znaleźć takiemu kotu dom. Poza tym millarca powinna się o tym dowiedzieć pierwsza. Wczoraj doszło do tego, że Marcik zarzuciła millarcy że wprowadziła ją w błąd dając chorego kota. Przejrzałam oba wątki i wynika mi z nich, że od początku sprawa była stawiana jasno, że kot po wielu latach schroniska, z przewlekłym katarem, z grzybicą, zresztą wiem, że millarca zawsze woli powiedzieć prawdę niż żeby potem dom był rozczarowany.
Ogólnie wszystko to smutne :(

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Śro lis 21, 2007 22:00

Anka czekam na prw.....:)

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Śro lis 21, 2007 22:24

O matko :cry: Jasne, że pamiętam Armatę. Przecież nawet myślałam o nim i o Guciu od Mirki_t jako kotach, które chętnie bym adoptowała. Przypadek sprawił że mam pięcioletniego Tekusia, z alergia pokarmowa, tez od pewnego czasu na hiperdrogiej jak dla mnie karmi i skończyły się moje moce adopcyjne. Postaram się pomóc jak mogę, coś na bazarek na pewno znajdę.

No żesz kur... jak mozna było zrobić mu taka krzywdę??
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Śro lis 21, 2007 22:29

domem nie pomoge, to nie chodzi o wiek ani o choroby - mam 4 koty i małe mieszkanie, maz sie nie zgodzi a i dziecko alergizujące...
mam nadzieje ze choc bazarek zapewni kociowi dobre jedzenie

co za facet... :evil: 8O
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Czw lis 22, 2007 0:14

hopsaj na górę Armatko..

jak tak można.. :twisted:

Patr77

Od: Wto wrz 12, 2006 0:05

Post » Czw lis 22, 2007 1:20

Armata domku własnego szuka
Obrazek
Obrazek

Iburg