RATUJMY SCHRONISKO W UCIECHOWIE! POMOC PILNIE POTRZEBNA!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lis 14, 2007 21:29

Podpisana i zweryfikowana. Przesłałam dalej.

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Czw lis 15, 2007 16:54

uciechów będzie istniał

dzierżawca chce się zrzec budynku.
Myślę ze w tym momencie ANR zachował się całkiem przyzwoicie. Naciskal na dzierżawców....doskonale zdawali sobię sprawę z tego co państwo F. narobili.
Nasza przyszłość nadal nie rysuje sie w różowych barwach ale mamy tę pewność że uciechów już jest bezpieczny.
zadłużenie mamy dość duże. Niestety sami nie jesteśmy w stanie tego spłacić....trudno mi powiedzieć jaki to jest koszt.

ONEK pisze już nową umowę którą będziemy musieli podpisać z dzierżawcą....
Niestety dzierżawca nadal nie podłączył nam prądu a najlepiej już zacząć nagrzewać DINGOWI stawy lampą
NAdal musimy intensywnie myśleć jak rozwiązać sprawę naszych długów...
bo jesteśmy w wielkim dołku.
dodatkowo dzierżawca chce abyśmy na własny koszt wydzielili działkę...(ok 4-5 tys)
dodatkowo uważa ze musi zatrzymać odstojniki stojące obok naszego budynku gdyż w przyszłości ma on zamiar w drugim budynku(zdjęcie można zobaczyć na stronie schroniska) trzymać bydło -już to widzę...budynek się wali ...w środku jest tylko grzyb a z dachu cały czas cieknie woda....no comments
aha koszt wybudowania odstojników to około 3 tys złotych....zakładając ze to będzie najmniejszy odstojnik na jaki nas stać
robert cały czas prowadzi rozmowy z panstwem F. więc nie chce mówić ze oni nie idą na żadne ustępstwa...ale na chwilę obecną robią tylko problemy i dyktują warunki....
Obrazek

rotek_

Od: Nie wrz 30, 2007 12:06

Post » Pt lis 16, 2007 19:32

I oby jak najszybciej wszystko się ułożyło :)
Obrazek

Margo05

Od: Nie wrz 16, 2007 21:37

Post » Pon lis 19, 2007 20:11

Zacytuję bloga:
Uciechów wytrwał walkę z dzieżawcą. Narazie nie wiadomo jak potoczą się dalsze losy. Musimy uregulować sytuację prawną. Dziękujemy wszystkim którzy pomogli w pomocy dla tego Ośrodka.
:D
Uda się, przecież macie ze sobą dwa wielkie fora- nas i dogomanię. Trzeba mieć nadzieję!
Obrazek
tornado w Alabamie;P

Blond Tornado

Od: Pon cze 13, 2005 1:29

Post » Czw lis 22, 2007 15:06

Bardzo prosimy o głosy!!!
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw lis 22, 2007 15:31

Podpisane...
To wam opowiem. Ja byłamw Uciechowie. Tylko nie pamiętam - na pewno był to wrzesień, chyba w ubiegłym roku. Remont budynku był w toku, wszystko szło pełną parą. Justyna i Robert własnymi siłami przystosowaywali chlewnie (chyba chlewnia to jest) do potrzeb schroniska. Padł im samochód wtedy - robili cuda, zeby dotrzeć z dzierzoniowa do uciechowa, żeby zwierzęta były "zaopiekowane" a remont trwał, mimo wszystko.I Wiecie co poza brakiem pieniedzy hamowało Justyne i Roberta? Właśnie brak podłączenia prądu. Pamiętam psa Chojraka, zakochałam sie w nim - niedługo po tej wizycie znalazł dom :)
Wierzyc mi sie nie chce, że znalazł sie ktos kto wpadł na pomysł zaszkodzenia temu miejscu, uch!!
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Czw lis 22, 2007 19:19

Gutek pisze:Podpisane...
To wam opowiem. Ja byłamw Uciechowie. Tylko nie pamiętam - na pewno był to wrzesień, chyba w ubiegłym roku. Remont budynku był w toku, wszystko szło pełną parą. Justyna i Robert własnymi siłami przystosowaywali chlewnie (chyba chlewnia to jest) do potrzeb schroniska. Padł im samochód wtedy - robili cuda, zeby dotrzeć z dzierzoniowa do uciechowa, żeby zwierzęta były "zaopiekowane" a remont trwał, mimo wszystko.I Wiecie co poza brakiem pieniedzy hamowało Justyne i Roberta? Właśnie brak podłączenia prądu. Pamiętam psa Chojraka, zakochałam sie w nim - niedługo po tej wizycie znalazł dom :)
Wierzyc mi sie nie chce, że znalazł sie ktos kto wpadł na pomysł zaszkodzenia temu miejscu, uch!!

Dlatego podpiszmy petycję o dzierżawę bezpośrednią http://www.petycje.pl/2702
Obrazek

Margo05

Post » Czw lis 22, 2007 19:20

Gutek pisze:Podpisane...

Dlatego podpiszmy petycję o dzierżawę bezpośrednią http://www.petycje.pl/2702
Obrazek

Margo05

Post » Czw lis 22, 2007 20:44

Gutek, to w takim razie byłaś na samym początku uciechowa.....
wtedy (jak przypuszczam) było dopiero widać zarysy schroniska...

zapraszamy ponownie....
Obrazek

rotek_

Od: Nie wrz 30, 2007 12:06

Post » Sob lis 24, 2007 19:24

Przed chwilą trafiłam na stronę Fundacji Viva http://www.viva.org.pl/index.php?&id=19&backPID=19&tt_news=211&cHash=00810b4f84
Nie mogę dojść do siebie po tym co zobaczyłam http://www.youtube.com/watch http://www.youtube.com/watch
Dziewczyny, klawiatury przed siebie i piszcie do tej firmy simple.
Obrazek

Margo05

Post » Nie lis 25, 2007 10:27

Proszę, głosujcie na Uciechów!
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie gru 02, 2007 22:23

Uciechów wygrał :P :P :P :P
Kwota na zakupy to prawie 3600 zł :D
Obrazek