Po drugiej stronie siatki - schronisko łódź

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 18, 2007 17:02

Szylka, nazwana przeze mnie do opisu schroniskowego Szyszką ma 3 lata, a nie rok jak początkowo myślałyśmy. Zostałą oddana z domu, przez właścicielkę. Dziś była trzymana na rękach dość długo przez Panią, która adoptowała Kropka i po pewnym czasie zaczęła warczeć i buczeć. Ponieważ nie poszła do domku, to zobaczymy jaki charakterek z niej wyjdzie w najbliższych dniach.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Nie lis 18, 2007 17:13

Sis pisze:Maniuś ma zaklepany dom w Danii. Pojechałby na święta bożego narodzenia. ALE
Ale trzeba podleczyć mu oczka, żeby wyglądał lepiej, niż teraz, bo teraz to tragedia, a to warunek by go przepuścili przez granice.
Dlatego - PILNE SZUKAMY DT dla Maniusia, na podleczenie oczek, i przeczekanie do świąt, to cały miesiac, a w schronisku może być tylko gorzej z nim, i nie będzie nawet co zbierać.

Myślę, że warto rozważyć możliwość pobytu Maniusia w lecznicy u CoolCaty. Wiem, że w lecznicy niedawno odszedł Gumiś z panleukopenią, ale schronisko to dla mnie to najgorsze miejsce pobytu pod słońcem, jeżeli chodzi o zdrowie zwierzaka. To, że koty ostatnio nie chorują tam na p. nie znaczy, że wirusa w schronisku nie ma.
W lecznicy miałby dobre jedzenie, preparaty wzmacniające, leczenie, profesjonalną opiekę... przez kilka tygodni można byłoby go naprawdę ładnie podkurować. Boję się, że szukanie domu tymczasowego może potrwać długo, o ile się w ogóle uda. A w schronisku... wiadomo...
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie lis 18, 2007 17:20

DANIA
Zwierzęta towarzyszące (psy koty i fretki) przemieszczane w celach niekomercyjnych z Polski na terytorium Królestwa Dani , muszą spełniać następujące wymagania: zgodnie z art. 5 rozporządzenia (WE) Nr 998/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 26 maja 2003 r. w sprawie wymogów dotyczących zdrowia zwierząt, stosowanych do przemieszczania zwierząt domowych o charakterze niehandlowym i zmieniającego Dyrektywę Rady 92/65/EWG
* Muszą być zidentyfikowane za pomocą:
- czytelnego tatuażu, lub
- mikroczipu zgodnego z wymaganiami normy ISO 1784 lub Aneksu A do normy ISO 11785 (w przypadku, gdy mikroczip nie spełnia wymagań żadnej z ww. norm, właściciel zwierzęcia lub osoba za nie odpowiedzialna w imieniu właściciela, musi zapewnić możliwość odczytania numeru mikroczipu podczas jakiejkolwiek kontroli, tzn. musi dysponować odpowiednim czytnikiem);
* Muszą zostać zaszczepione przeciwko wściekliźnie. Szczepienie uzyskuje ważność po upływie 21 dni od jego dokonania w przypadku pierwszego szczepienia wykonanego u zwierzęcia w wieku powyżej 3 m-ca życia W przypadku kolejnych szczepień przeprowadzanych regularnie w odstępach rocznych (dawki przypominające), szczepienie uzyskuje ważność w dniu podania dawki przypominającej szczepionki. Jeśli właściciel lub osoba odpowiedzialna za zwierzę nie posiada zaświadczenia o zaszczepieniu zwierzęcia w roku poprzednim, kolejne szczepienie jest odpowiednio traktowane jako pierwsze szczepienie i nabywa ważności po upływie 21 dni od daty jego dokonania.
* Muszą być zaopatrzone w paszport, wystawiony przez upoważnionego lekarza weterynarii, poświadczający ważność szczepienia przeciwko wściekliźnie
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie lis 18, 2007 17:30

Sis pisze:Mokkuniu - Julka już poszła do DS :)

Będę radośnie usuwać ogłoszenia :dance: :dance: :dance:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie lis 18, 2007 17:33

Tak, magicmada, już o tym czytałyśmy.
Czip, paszport, szczepienie - wszystko będzie.
Jak wygląda przewóz - to wiem od przyszłej pani Maniusia.

Musi wyglądac nieco lepiej, oczka.
Może nikt nie zajrzy do niego, ale lepiej się ubezpieczyć.

Głównie chodzi o to, że nie moze zostac w schronie przez kolejny miesiac, bo moze nie dożyć.

Pisiokotku, rozmawiałysmy z CoolCaty w tej sprawie. Mocno się zastanawiamy, co robić, czy bać się panleuko.
Nie wiem.
Mam naszykowany nowy wątek, niech idzie, może cos wymyślimy...
Sprawa pozostaje otwarta.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Nie lis 18, 2007 22:57

Allegro Weroniki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=271730413

Prześlijcie mi równiez opisy innych kotów, będę jes topniowo umieszczać.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon lis 19, 2007 18:20

Dziewczyny, ktoś ma jeszcze jakieś opisy i fotki? Bo cierpię na ogłoszeniowrzucaniomanię :D
Oglądałam koty na stronie schroniska i jest tam kilka bidulek, które nie mają jeszcze ogłoszeń w necie: Zosia, Olka, Tytus, Luna i inne.
Jeśli macie jeszcze jakieś ogłoszonka to prześlijcie :)

mokkunia

Post » Pon lis 19, 2007 18:32

Zosia i Olka już poszły do domów w ten weekend :)

Mam jeszcze jednego, kocurka Karusia, zaraz Ci podeślę, tylko test ogłoszenia sklecę. ;)

Sis

Post » Pon lis 19, 2007 18:37

Sis pisze:Zosia i Olka już poszły do domów w ten weekend :)
:
Lekko się gubię jeszcze :oops:

mokkunia

Post » Pon lis 19, 2007 19:02

Marcelinkę opisała Georg-inia, kicia jest w schronie, milutka, myśle, że moznaby jej ogłoszenie tez dać na gratkę.

Antek - nie wiem, czy jest w schronie, nie mogłam go odszukać.

Dotka jest "moja" i też można też ją oglosić - tekst jak na str. schronu.

Były chrzciny. Przedstawiam Silverkę i Karusia:

Obrazek
Silverka (była w szpitaliku z Morisem)

Obrazek
Karuś - doszedł w sobotę.

Sis

Post » Pon lis 19, 2007 19:31

Ale Silverka, to raczej chłopczyk jest :lol:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon lis 19, 2007 19:35

Sis pisze:Marcelinkę opisała Georg-inia, kicia jest w schronie, milutka, myśle, że moznaby jej ogłoszenie tez dać na gratkę.
Marcelinki nie mam jeszcze - Inguś uśmiecham się :)

Sis pisze:Dotka jest "moja" i też można też ją oglosić - tekst jak na str. schronu.
Dotka już jest ogłoszona i będzie dalej :)

Sis pisze:Były chrzciny. Przedstawiam Silverkę i Karusia

Silverka też wrzucona :)
Karuś zaraz będzie
EDIT: już jest http://ale.gratka.pl/ogloszenie/745860_ ... ewoli.html

mokkunia

Post » Pon lis 19, 2007 19:47

To chłopczyk czy dziewczynka? zgłupiałam :roll:

Sis

Post » Pon lis 19, 2007 19:57

Sis pisze:To chłopczyk czy dziewczynka? zgłupiałam :roll:

jeśli to jest to srebrne z jedynki, a sądząc po kocyku to tak, to to jest dziewczynka, 4-5 letnia

Sis, "zabierasz" mi koty :twisted: ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon lis 19, 2007 20:07

no, srebrne.... od Morisa

Zrobilam tylko karusia, silverke i zuzankę i persice rudą.

Georg-inia, a czemu ludzie do mnie piszą o Rastamana, a ja oczy taaakie robie, bo nie wiem, o co biega?
hę? :wink:

Sis

[poprzednia][następna]