Oddam śliczną drobną czarną kotkę z białymi wąsami i białą gwiazdką. Ma przepiękne zielono-szmaragdowe oczy, rzadko je podnosi by popatrzeć na człowieka - przyczyna jest tylko jednak, ktoś zrobił jej kiedyś krzywdę - choć robi postępy, kiedyś w ogóle ich nie podnosiła a teraz już nawet dłuzszą chwilę wytrzymuje patrząc prosto w oczy.
Lubi się bawić, miziać i wdzięczyć się, wie do czego służą pazurki, lubie być w towarzystwie człowieka.
Kotkę dokarmiamy od 2 lat, w zeszłym roku wydawało nam się, że ktoś ją wziął na zime... niestety kotka dalej poszukuje domku, ja jej przygarnąc nie mogę, moja kotka jest strasznie o nią zazdrosna przez szybe (co dopiero by sie w domu działo...) a i rodzice sie na kolejnego ziwerzaka w domu się nie zgadzają.
Dokarmiamy ją codziennie, ma szmatki i kartonik w ogródku pod balkonem - gdzie się schować.
Jedyny minus to problem z sierścią - ogólnie jest w porządku ale miejscami sterczą takie kępki, które sobie skubie. Prawdopodobnie dlatego, że była kiedyś kotką domową i po prostu ktoś ją wyrzucił.
Postaram się zrobić zdjęcie tym pieknym oczom może wtedy ktoś się w niej zakocha...
Pomóżcie znaleźć domek kici na święta!
kontakt: gg 4451344 tel. 605731793 (dzwonić najlepiej wieczorem)