na krawędzi życia o krok od... - Falkor czyli Shimo ma dom:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 11, 2007 22:04

przeczytałam i się popłakałam (i ze szczęścia, że się kolejnym Bidulkom udało, i ze smutku :(, że ciągle i ciągle takie historie...), ale bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki i grubiutka, szczęśliwa Jovania też, która dzięki Magicmadzie, Pisiokotom i Magiji także dostała wielką szansę na nowe życie i trafiła do mnie :D
Beata, Eve69 jesteście :aniolek:
bardzo mocno trzymam kciuki za Satynkę i Folklora

ps. też chcę się dorzucić do transportu dla Folklorka - chociaż tyle mogę zrobić. poproszę bardzo bardzo o numer konta na priv.
Obrazek Obrazek

Maura

Od: Pon paź 09, 2006 22:23

Post » Nie lis 11, 2007 22:26

Ja i moje koty (Elvis i Kropek) też dorzucimy sie na transport Folklorka. Poproszę o numer konta na pw. Pozdrawiam Was dziewczyny i trzymam kciuki, żeby się i temu kotu udało.
:cat3:

Hanna Z.

Od: Pon paź 22, 2007 15:44

Post » Nie lis 11, 2007 22:41

bedzie transport dla rudzielca, z tego wyglada 8)
cudnie :D

Satynka probowala uciec za pralke - mimo, ze drogi dojscia zabezpieczone
napoilam ja strzykawka, nie podoba mi sie to, ze nie pije - mimo stresu powinna - to jej sie bardzo nie podobalo

Satynka wylozona na kolanach (na sile :roll: ) mizia sie i nawet przysypia 8) dawno nie widzialam tak chudego kota, same kosteczki pod wychodzaca na potege siercia...
mowie jej, ze nie ma sie czego bac i ze jak je odchuchamy, to znajdzie dom - ale musi wspolpracowac... boi sie panicznie dotyku lapek, brzusia a ogladanie paszczy to jest dla niej tragedia - ale paszcze ma calkiem niezla
:wink: 8)

dziewczyny, czy ona byla sterylizowana???? wiecie cos???

jutro o 15 jestesmy u naszej pani wet - pelne badania krwi i testy bialaczka/FIV na dzien dobry :wink: troche to bedzie kosztowac ale jest konieczne :(
ktos chcialby sie dolozyc? :oops:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie lis 11, 2007 23:18

Beata, jutro sę coś postaram wystawić na bazarek, na pewno koszty są wysokie.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon lis 12, 2007 6:38

Nie dostałam numeru konta, aby wpłacić kasę na transport Folklorka. Niestety teraz idę do pracy i będę dopiero wieczorem - zatem sprawa się przeciąga. Myślałam, że to pilne.

Hanna Z.

Od: Pon paź 22, 2007 15:44

Post » Pon lis 12, 2007 7:11

Hanna Z. pisze:Nie dostałam numeru konta, aby wpłacić kasę na transport Folklorka.
Hanna, Magija wczoraj miała ciężki dzień i pisała, że idzie już spać. Na pewno odpisze dziś jak wstanie :)

Beata, jak minęła pierwsza noc Satynki w domku? :)
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę u weta :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pon lis 12, 2007 9:10

Magija, transport na jutro dla Ciebie z domku do schroniska i na dworzec jest zorganizowany ... więc ... :roll:

8)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pon lis 12, 2007 9:40

Satynka w nocy nic wiecej nie zjadla, teraz jedzenie schowalam
zesiusiala sie pod siebie, ale bylo tez sioo (zielonkawe :x watroba :( ) w kuwecie

nadal przestraszona, ale tylko przy pierwszym dotyku
potem przywiera do mnie calym swoim malym chudym cialkiem
jest bardzo slaba
i potrafi zaciskac gardlo tak jak Bajka, jak nie chce pic wody :roll:

Beata

Post » Pon lis 12, 2007 9:53

Beata - trzymam kciuki, żeby wszystko z małą było w porządku. Jak tylko dostanę jakieś pieniążki z moich chałtur, to postaram Ci się przesłać - podaj mi na PW swój numer konta :)

Magija - jesteś wielka, mówił Ci to już ktoś? :D Ściskam mocno obie łapki, żebyś miała siłę zawieźć Falkora na Wybrzeże jutro... Co do finansów to tak jak w przypadku Beaty - jak tylko coś dostanę to prześlę, ale też czekam na nr konta

I dzięki Wam oraz Ewie, która bierze rudaska - zasiadam do pracy w słonecznym nastroju :D

tufcio

Od: Nie paź 01, 2006 13:21
Lokalizacja: dzieciństwo-Biłgoraj, młodość-Wrocław, aktualnie-Warszawa, docelowo-...?

Post » Pon lis 12, 2007 10:23

Beato, mocne kciuki.
I żeby zielone siu zmieniło barwę. [Masz już wprawę w takich cudach - zielone na żółte. :wink: ]

I za podróż Falkora też trzymam.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon lis 12, 2007 10:25

zaraz porozsyłam numer konta
Dziewczyny, musze tutaj coś napisać
Nie dam rady pojechac jutro, rozmawiałam juz Myszeńk@ i napisałam do Eve.
Wczoraj rozmawiałam z Elfridą i Magicmada
Jestem zakatarzona i osłabiona, coś mi się przyplątało.
Sprawa wyglada tak, że od 8 tygodni jestem na interferonie i bardzo spadła mi morfologia, chciałabym dużo, a niesttey często nie mam na to siły. Mogłabym jechac czasowo, ale nie dam rady fizycznie.
Nie dam rady - przepraszam, Elfrida zobowiązała sie zawieść Falkora w sobotę, pociągiem.
Ja zaraz zadzwonię do schroniska i się dowiem jak on się czuje.

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon lis 12, 2007 10:30

Beatko, dopiero doczytałam, marwtię się :(
Proszę o pomoc dla Beaty, dla Satynki, bo teraz będzie potrzebowałą dużo pieniążków na jej leczenie, na dobre jedzonko.
Beatko, nie wiem czy Satynka była sterylizowana, jakiś czas temu mieliśmy inwentaryzację w schronisku i koty miały zakładane nowe karty - w karcie Satynki była tylko informacja o jej wieku, dacie przyjęcia i szczepieniach. Trzeba by było wygolic jej brzuszek, tego pani dr nie zdąrzyła zrobić. Myślę, że skoro była w schronisku tak długo najprawdopodobniej jest ciachnięta, ale pewności nie mam.
Postaram sie wystawić cos dziś na bazarek jak wróce od lekarzy, ludzkich i kocich.

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon lis 12, 2007 12:10

Magija, trzymaj sie cieplo

dziewczyny, na razie nie jest az tak dramatycznie, tytul chyba niepotrzebny :wink:
ja sie tylko martwie, ze to bedzie cos powaznego i wtedy koszty beda duze :(

dzsiaj zrobimy testy i badania krwi, a pewnie jak beda wyniki badan to i USG trzeba bedzie zrobic, no chyba ze wyjda bardzo dobrze

Satynka zrobila kupe :D ladna zwarta i obok kuwety :lol:
spi caly czas mocno zwinieta w klebek - kurcze, kiedys mialam poduszke elektryczna, musze poszukac... w lazience najcieplej jak sie da

musze tez sprawdzic, co do kroplowek mam a co trzeba dokupic, i jakie lekarstwa jeszcze mam

Beata

Post » Pon lis 12, 2007 14:24

Beata, tytuł zmieńmy jak bedzie wiadomo po badaniach na czym stoimy, i jakie leczenie dalej.

Magija, wzmacniaj się, bo zamiast do schronu to będziemy do Ciebie jeździć w weekendy ;)

Magiję podziwiam. Nie wiem, skąd ona bierze siły na wszystko. Pudzian przy niej to pchełka :)

A co do pomocy i jej pilnosci. Wierzcie nam, że staramy się bardzo bardzo, ale czas nie jest z gumy, a po ostatnich trudnych przejsciach z kotami schronowymi i nie tylko, ogromnie wyczerpujących, w napieciu, czasem potrzeba na kilka godzin choć zwolnić, odpocząc, bo zajeździmy się na śmierć, i żadnemu kotu już nie pomożemy.
ja też wiszę ze zdjęciami od soboty, ale nie mam kiedy, naprawdę nie mam kiedy ani opisów ani zdjeć obrobić. Praca, dom, z kotami do weta, orkę do Poznania, bazarek. Wszystko zrobimy, i jeśli pilne, to pilne, dopilnujemy. :)

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pon lis 12, 2007 14:38

Sis jak to kiedyś powiedział mój TŻ o Cool Caty:
"Anka jesteś jak kapcie w muzeum - nie do zdarcia...tylko zdecydowanie od nich głośniejsza".

Myślę że można to powiedzieć o wielu z Was :king:

I za to ukłony :wink:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]