Zuzia z Korabiewic. Nasz Promyczek zgasł

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 06, 2007 10:04

Najnowsze zdjęcia Zuzi:)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Wto lis 06, 2007 10:18

Śliczną masz Zuzę, Karotko :wink:

Oby te ranki na pleckach się zagoiły.

Trzymam kciuki za zdrówko koteczki :ok:

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Wto lis 06, 2007 10:25

Zuzia pięknieje! Domku bedziemy szukali!

Karotka

Post » Wto lis 06, 2007 17:45

Zuzia jest piękna. :)

Trzymam kciuki za zdrówko ślicznoty. :)

Wimiziaj panny ode mnie. :)

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Śro lis 07, 2007 9:03

Wymiziam Zuzię od wszystkich, po dwa razy nawet.
Jak brałam ja od Olgi zapytałam nieśmiało, cze Zuzia jest proludzka, czy lubi głaski na co Olga odpowiedziała, że lubi głaski i to tak, że bedę miała jeszcze tego głaskania dosyc... Nie wiedziałam, jeszcze wtedy co mnie czeka...
Celem zyciowym Zuzi jest mizianie. Ona musi być głaskana i pieszczona. Wtedy kwitnie :D

Poza mizianiem Zuzia uwielbia jeść. Rwie się do jedzenia. Jak przygotowuje jedzonko to stoi i czeka, może jakiś kęsek spadnie wczesniej przypadkiem...jak dostanie jedzonko zje swoje a potem wyjada moim Pannom. A po obiadku toczy sie jak baryłeczka do budki spac...
Brzuszek ma ogragły jakby połknęła piłkę, co wygląda komicznie przy tej jej chudości. Ale z każdym dniem nabiera ciałka, jest coraz lepiej.

Mam filmik z Zuzią, ale mimo łopatologicznego tłumaczenia Puss nie moge go wkleic...
Wyslę go wam Dziewczyny mailem.

Karotka

Post » Czw lis 08, 2007 2:55

Skoro Zuzia tak uwielbia mizianki to proszę ode mnie przekazać podwójną porcję głasków 8) Niech malutka rozkwita :flowerkitty:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Czw lis 08, 2007 8:35

BAJKA-BB pisze:Skoro Zuzia tak uwielbia mizianki to proszę ode mnie przekazać podwójną porcję głasków 8) Niech malutka rozkwita :flowerkitty:

Zuzia każdą porcję głasków przyjmie z rozkoszą :D
Dwa dni temu Zuzia odkryła surowa wołowinkę i teraz jak stoje przy blacie w kuchni to mnie molestuje i nawołuje, że chce! A jak jej dam kawałek to tak fajnie staje na tylnich łapkach, obłapia mnie przednimi i je. A własciwie chyba połyka, bo surowe badzo jej przypadło do gustu :D
Musze drobno ciąć, bo nie mam maszynki, a boję się że się z tej zachłanności pochoruje...

Wczoraj był wet, dał Zuzi zastrzyk z antybiotykiem na te strupki... Nie wie chyba za bardz co to... mówi że nie grzybica. Jak odzyskam samochód podjade jeszcze z Zuzia do innego weta. Chcę, żeby ktos jeszcze ja obejrzał.
A przy okazji ogledzin wet stwierdził, że trzeba Zuzi usunąć zęba! Jak futerko sie podleczy jedziemy na rwanko!

Karotka

Post » Czw lis 08, 2007 23:28

A więc mocno trzymam kciuki, żeby strupki jak najszybciej zniknęły :ok: Wtedy szybciutko porządek z ząbkiem i Zuzia będzie jak nowa ;)
Głaski nieustające 8)
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Pt lis 09, 2007 8:28

Dzieki za kciuki :D

Zuzia ostatnio zrobiła się bardzo wygadana... szczególnie rano i jak wracam z pracy, to nawołuje, żebym sie pospieszyła z szykowaniem jedzonka :D

Fajna z niej kobitka :D
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Post » Sob lis 10, 2007 18:18

Zuzia drepcze za mna krok w krok. Gada i zagląda w oczy. To cudowna Kota :1luvu:
TŻ chyba troche zazdrosny o względy Zuzki bo próbuje ja przekupic głaskami i wołowinką :wink:
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Post » Nie lis 11, 2007 0:25

Głaski dla Zuzieńki!

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Nie lis 11, 2007 16:45

Karotka pisze:TŻ chyba troche zazdrosny o względy Zuzki bo próbuje ja przekupic głaskami i wołowinką :wink:

A może same głaski wystarczą, bo jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie Zuzankę odchudzać ;)
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Pon lis 12, 2007 8:40

BAJKA-BB pisze:
Karotka pisze:TŻ chyba troche zazdrosny o względy Zuzki bo próbuje ja przekupic głaskami i wołowinką :wink:

A może same głaski wystarczą, bo jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie Zuzankę odchudzać ;)

Zuzia utyła, to fakt :D
Mysle, że niedługo zrozumie, że jedzenie jest i bedzie i nie musi sie najadac na zaś!
Ona tak fajnie nawołuje jak ma ochote na jedzonko...nie sposób jej odmówić....
Obrazek

Karotka

Post » Pon lis 12, 2007 10:34

Wieczorem jakiś fajny film by się obejtrzało, co tam ciekawego w programie...
Obrazek***Obrazek***Obrazek
Obrazek

Karotka

Post » Wto lis 13, 2007 9:04

Wczoraj Zuzia była na oględzinach u innego weta. Pobrał próbki skóry do badania, ale mówił, że to nie grzyb.
Uszy tragiczne... ja czyściłam, ale nie tak głeboko, a tam głęboko okropność-wydzielina z krwią...
dalej mamy zakraplać i czyścic. Badanie wykryło świerzbowca, ale juz martwego, jakies pozostałości.
Zuzia była bardzo dzielna. Ze stoickim spokojem poddawała się wszystkim zabiegom, nawet dogłębnemu grzebaniu w uszach
Mam nadzieję, że uszka szybko dojda do siebie
Obrazek

Karotka

[poprzednia][następna]