Gdzie kastracja dziczka w Wawie i za ile??

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lis 10, 2007 12:59 Gdzie kastracja dziczka w Wawie i za ile??

Witam,
w moim bloku pewna pani po kryjomu dokarmia piwniczne koty, pomagają jej inne panie z okolicy. Ostatnio rozmawiałam z nią, są tu jakieś 4 koty, w tym na pewno jeden dorosły (dajacy się głaskać) kocur i kotka, do tego chyba dwójka jej dzieci. Wyglądają na zdrowe.
Nigdy nie interesowałam się kastracja bezdomnych kotów, ale wiem, że wczesnym latem były jakies maluszki, a okolica jest z relacji pani dokarmiającej mało przyjazna....

Ze złapaniem kotów nie byłoby chyba problemu, ja mam dwa transportery.
Czy jest możliwość kastrowania taniej? Jak się załatwia coś takiego?
Niestety jestem zielona w tym temacie. :-(

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Sob lis 10, 2007 14:39

W Wawie w UM powinni miec talony na steryli bezdomniakow. Zadzwon popytaj :)
Ktoras z Pań tamtejszych moze zarejestrowac sie jako karmicielka i dostawac bezplatnie karme stamtad :)
Powodzenia :)

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Sob lis 10, 2007 15:00

Aniu, koty są z Bielan?
Pani powinna się zgłosić do Wydziału Ochrony Środowiska na Schroegera/ Przybyszewskiego, pok. 124 (chyba) po talony na sterylizację.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Sob lis 10, 2007 18:02

WOŚ W-wa Bielany - tel. 834-00-62(do 65) wew. 595 - pani Anna Ochman (w zastępstwie za panią Halinę Sęktas - na długim zwolnieniu lekarskim). Obecnie urzędują w Domu Nauki na Schroegera. Tam uzyskasz talony na zabiegi kotów - nie tylko na sterylizację i kastrację dorosłych, ale również na zabiegi profilaktyczne: odrobaczenie, szczepienia ohronne lub jeśli potrzebne, również na leczenie.
W celu odłowienia kota dzikiego mogę pożyczyć klatkę-łapkę - proszę o telefon jakby co: 835-64-38. Warto zarejestrować się jako karmicielka - w przyszłym roku możecie uzyskać wsparcie w postaci karmy dla kotów.
Dzielnica Bielany współpracuje z lecznicą "Myszkin" na ul. Rydla - tel.: 834-08-29 pon.-pt. 9-20, sob.-niedz. 10-14 - na zabieg kastracji i sterylizacji trzeba kota umówić! polecam dr Annę Rajską i dr Urszulę i Małgorzatę (zapomniałam nazwisk) - tylko do 15.12.
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20